Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 305739 razy)

klosik i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline LukCook

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1740 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:36:29 »
Ja od zmiany, zrobiłem w gildii jedno zamówienie, które na drugi dzień anulowałem. Po wpłacie nie byli w stanie zmienić statusu zamówienia, na opłacony. Żegnam się z tym sklepem i uważam, że nie warto robić tam zakupów.

Pomijając chaos podczas migracji, żadna z wprowadzonych zmian nie jest na lepsze. Tania książka to zjada obecnie gildię na śniadanie pod względem użyteczności. Inne sklepy mają lepsze ceny.

Rozumiem, że niektórzy mogą mieć powody (przedsprzedaż, limitowane edycje) żeby dalej korzystać z tego koszmarka.

Offline Death

« Odpowiedź #1741 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:38:40 »
Roble ma rację, to jest masakra. To co kiedyś miałem w jednym kliknięciu kosztuje mnie obecnie kliknięć kilkanaście. Nowa wersja sklepu to nadal epicentrum incydentu kałowego, czyli szambo totalne, syf, sraka i kiła. Pod względem wygody ten sklep to masakra.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1742 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 20:46:25 »
::)
no i z czego się śmiejesz młody?  o ile 79 to Twój rocznik..  ::)
Komiksy były drogie już w latach 90tych, to  taki śmiech przez łzy czterdziestoparoletniego warszawskiego robotnika.

Offline roble

« Odpowiedź #1743 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 21:42:36 »
Mi pasuje jak jest teraz. Wchodzę w kategorię Komiksy i mam wszystkie komiksy chronologicznie po dacie wydania włącznie z przedsprzedażami i właśnie o to chodzi, w ten sposób niczego nie przegapię.

Jakbym słuchał jakiegoś youtubera który nie wie o czym mowi.. Zauważyłem multum Twoich postów w różnych tematach, ale mam wrażenie że połowa to spam..

ps. 79ers, nie chodziło mi o ceny tylko o markę gildia.pl
ceny to jest odrebny temat, TK ma kilkanaście procent taniej, to fakt, ale nie ma tego do zaoferowania co gildia.. gildia to kult, najlepszy sklep w Polsce co rozkłada karty, najlepszy diler..
No i zafundował nam nowy silnik sklepu, porażkę totalną..  :(

Offline komiks

« Odpowiedź #1744 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 21:45:19 »
Jakbym słuchał jakiegoś youtubera który nie wie o czym mowi.. Zauważyłem multum Twoich postów w różnych tematach, ale mam wrażenie że połowa to spam..

Może nie rozumiesz co piszę, zdarza się.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline misiokles

« Odpowiedź #1745 dnia: Cz, 15 Maj 2025, 20:20:52 »
Zauważyłem chyba nową funcjonalność, której nie było w starym sklepie. Zalogowałem się, by usunąć pozycje w ze schowka, które zakupiłem ostatnio. W schowku wyskoczyła opcja 'Aktualizuj schowek' po kliknięciu którego ze schowka zniknęły mi wszystkie pozycje zakupione ostatnio na Gildii. W sumie spoko opcja.

Offline dinogal

« Odpowiedź #1746 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 08:21:48 »
dostałem odpowiedź z BOK ws odbiorów. zmienili sposób informowania klientów drugi raz po zmianie systemu.
Po pierwszej zmianie było tak

Z przyjemnością informujemy, że Twoje zamówienie nr 949826 zostało skompletowane i jest w drodze do punktu odbioru. Paczka będzie gotowa do odbioru w Księgarni Prószyński i S-ka przy ul. Rzymowskiego 28 w Warszawie dzisiaj po godz. 16.00 lub w kolejnych dniach – od poniedziałku do piątku – w godz. 10:30-18:00.

i było wszystko jasne kiedy można odbierać, a po kolejnej zmianie poinformowano mnie że poniższa wiadomość jest potwierdzeniem że można odbierać paczke... Weź tu człowieku się domyśl...

W załączniku przesyłamy dokument nr ZFVG/GI/2025/05/1224 do Twojego zamówienia nr 986837.
W przypadku pytań prosimy o kontakt

:-X

Offline starcek

« Odpowiedź #1747 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 10:17:44 »
No to już sie nie dziwię, że Midar miał takie przygody z odbiorem jakie miał.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline komiks

« Odpowiedź #1748 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 10:54:49 »
Z ciekawostek, filtr po cenie uwzględnia również wyprzedane produkty.
Najdroższym produktem w Gildii w kategorii komiksy, było to:
https://gildia.pl/229831-tarantula.html
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1749 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 11:08:43 »
Dostał już ktoś tego Druilleta?
Bo to on mi blokował przesyłkę, premiera była przedwczoraj, a zamówienie nadal nie drgnęło.

Offline Death

« Odpowiedź #1750 dnia: Pt, 16 Maj 2025, 12:54:59 »
Nie martw się, moja paczka z Mandioki, która miała przyjść już prawie dwa miesiące temu nadal w blokach startowych, tymczasem większość z tych komiksów już dawno u ludzi, którzy kupili w innych miejscach. Tak, mnie też Druillet blokuje paczkę, ale to małe przesunięcie. Tymczasem przykładowo film Tombstone w 4K, który kupiłem kilka tygodni temu za 125 złotych już można kupić poniżej stówy, a boxy do Jeremiaha, których miało być mało już kosztują na Gildii 47 zł, a ja dałem po 59, czyli za komplet o 36 złotych więcej. I tak to się kręci. Muszę się oduczyć kupowania w przedsprzedaży.

Offline starcek

« Odpowiedź #1751 dnia: So, 17 Maj 2025, 05:40:43 »
No i znowu błąd CAPTCHA. Paradne.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #1752 dnia: So, 17 Maj 2025, 13:34:58 »
Dostał już ktoś tego Druilleta?
Bo to on mi blokował przesyłkę, premiera była przedwczoraj, a zamówienie nadal nie drgnęło.
Premiera chyba się trochę przesunęła. Arek pisał coś o piątku. W każdym bądź razie u mnie cisza z paczką

Offline kv

« Odpowiedź #1753 dnia: So, 17 Maj 2025, 15:11:34 »
Co ciekawe Urm dostępny na gildii...

Offline rrudy102

« Odpowiedź #1754 dnia: Nd, 18 Maj 2025, 18:52:55 »
Promocja na gildii z okazji Komiksowej Warszawy ...

Cóż z tego?

Przeglądanie w takim przypadku to głębokie nieporozumienie.

Filtrowanie "na chwilę" z panelu po lewej stronie (np. wybierając wydawnictwo) - bo się resetuje i nie pamięta, ciągłe klikanie "Pokaż więcej" cz "Więcej opcji" - bo się resetuje i nie pamięta , losowe błędy wyświetlania z komunikatem "An error has happened during application run. See exception log for details."....

Uparcie i konsekwentnie pracują na swoją nową opinię.