Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 320796 razy)

Offline PJP

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1710 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 06:34:30 »
Czy ktoś zamawiał ze sklepu w trakcie "przeobrażeń" i otrzymał już przesyłkę?

Online Ty_draniu

« Odpowiedź #1711 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 06:37:04 »
tak, 3 zamówienia

Offline burberry

« Odpowiedź #1712 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 09:50:27 »
Robiłem zamówienie po majówce i bez problemu wszystko przyszło.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1713 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:05:18 »
Można się do nich dodzwonić(na nr 22 278 17 61 podany na stronie sklepu)? Pierwsza próba się nie powiodła przed chwilą ("abonent chwilowo niedostępny). Na maile z czwartku i wczoraj jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. U mnie jest taka sytuacja że w zamówieniu limitki A pojawiła się już normalna cena miast nieszczęsnego zera i znikł koszt wysyłki.Moim zamiarem obecnie jest anulowanie "nadmiarowego" zamówienia głównej wersji (przy potwierdzeniu czy ta Limitką na pewno będzie na mnie czekać) i zmiana sposobu dostawy z "kurier InPost za pobraniem"na "paczkomat InPost za pobraniem" (w całym tym zamieszaniu zaznaczyłam nie to co trzeba). Proste, prawda?Tylko że wpierw muszę że sklepem nawiązać kontakt.

Offline kostuch

« Odpowiedź #1714 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:05:54 »
Czy ktoś zamawiał ze sklepu w trakcie "przeobrażeń" i otrzymał już przesyłkę?
Ja mialem zamowienie przed migracja i bylo do oplacenia przelewem
Ale ze przez migracje zmienil sie numer tego zamowienia i chcac uniknac problemow napisalem do nich zeby mi zmienili sposob platnosci na pobranie
Ze 2,3 dni to trwalo ale jak zmienili sposob wysylki to juz poszlo standardowo - na 2 dzien bylo wyslane

Offline tomsawyer

• Polubień: 419
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1715 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:50:23 »
Wygląda na to, że wróciło wyświetlenie komiksów w ramach serii, dostępne z poziomu pojedynczego albumu. Jak by tak jeszcze na maila odpowiedzieli to byłoby super :).
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Midar

« Odpowiedź #1716 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 10:56:41 »
Zapomnij o tym, co było. Wiesz - wiesz że nie możesz odebrać, bo nie masz maila o możliwości odbioru. Najwyraźniej ten nowy system działa tak jak w sporej liczbie sklepów np. na allegro. Zrealizowane to spisane ze stanu i zafakturowane, a dalsza część, czyli dostawa, już się nie mieści w tym zakresie. Na allegro wielu sprzedawców tak ma. Wskakuje status "wysłane", a ja w aplikacji InPostu widzę, że jeszcze kurier nawet paczki nie odebrał, bo system samo przygotowanie paczki kwalifikuje jak zrealizowanie zamówienia.
I tu się mylisz, bo komiks czekał na mnie od środy, od 16, a maila z informacją nie mam do dziś.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1717 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 12:01:34 »
Kandor kuriera inpost na paczkomat bez problemu sobie przekierujesz w inposcie jak już wyślą
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Kandor

« Odpowiedź #1718 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 12:04:29 »
Można się do nich dodzwonić(na nr 22 278 17 61 podany na stronie sklepu)? Pierwsza próba się nie powiodła przed chwilą ("abonent chwilowo niedostępny). Na maile z czwartku i wczoraj jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi. U mnie jest taka sytuacja że w zamówieniu limitki A pojawiła się już normalna cena miast nieszczęsnego zera i znikł koszt wysyłki.Moim zamiarem obecnie jest anulowanie "nadmiarowego" zamówienia głównej wersji (przy potwierdzeniu czy ta Limitką na pewno będzie na mnie czekać) i zmiana sposobu dostawy z "kurier InPost za pobraniem"na "paczkomat InPost za pobraniem" (w całym tym zamieszaniu zaznaczyłam nie to co trzeba). Proste, prawda?Tylko że wpierw muszę że sklepem nawiązać kontakt.
OK, w końcu się dodzwoniłem, a potem to już "bajka": załatwiłem wszystko jak chciałem, szybko bez problemów, pani z obsługi bardzo sympatyczna i pomocna😀Jakbym wiedział że tak sprawnie pójdzie to bym nie panikował 😆 Jeśli mogę coś poradzić: dzwońcie, jak już się zdołacie połączyć (wiadomo, telefony się urywają), to wiele problemów można szybko rozwiązać.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1719 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 12:08:25 »
Kandor kuriera inpost na paczkomat bez problemu sobie przekierujesz w inposcie jak już wyślą
OK, może, ale przed chwilą załatwiłem wszystko telefonicznie w Gildii i wszystko jest OK😀Jednak dzięki za informację, ta wiedza może mi się kiedyś przydać😀

Offline dinogal

« Odpowiedź #1720 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 13:39:46 »
I tu się mylisz, bo komiks czekał na mnie od środy, od 16, a maila z informacją nie mam do dziś.

czyli pewnie i ja muszę podjechać na ślepo bo maila się chyba nigdy nie doczekam

Offline starcek

« Odpowiedź #1721 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 15:13:28 »
Przeciez pisałeś, że podjechałeś, a komiksu nie było - tak Tobie powiedziano w księgarni. To była jakaś inna środa?
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #1722 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 16:35:27 »
znowu nie mogę się zalogować na żadnej przeglądarce, bo kolejny raz mam capthę bez capthy
myślałem, że to już naprawili po takim czasie

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1723 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 16:38:53 »
Po co wy tam kupujecie? To jakiś syndrom sztokholmski?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline dinogal

« Odpowiedź #1724 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 17:38:39 »
bo komiksów SL nie ma w wielu sklepach i co do zasady wolę odbiór osobisty niż kuriera :) można na miejscu spr i jak jest wtopa od razu nadać zwrot.