Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307369 razy)

Offline GoNzO

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1620 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 09:36:58 »
I teraz kuw@# hit, przesyłka została wysłana na adres na który nigdy nic nie zamawiałem i w dodatku na domowy a nie do paczkomatu...

O kurde, u mnie też był jakiś stary adres, musiałem zmienić na nowy Oo.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1621 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:19:49 »
U mnie Gildia padła. 504 Gateway Time-out.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline starcek

« Odpowiedź #1622 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:21:07 »
"Mamy nadzieję, że zakupy w Gildia.pl sprawiły Ci wiele radości".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline zarombisty

« Odpowiedź #1623 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:32:56 »
To jest kur_a cyrk, że 25 minut mieć komiks w koszyku i nie da się go opłacić bo ciągle są jakieś błędy.
Także z dniem dzisiejszym przestaję kupować komiksy ze Studio Lain, bo nie dość że Gildia ma w dupie klientów to widzę że Studio Lain też.
Zależało mi na limitce A Spawna, miałem wolne żeby to kupić i pewnie znowu musiałbym wydać 600 zł, bo sklep robił wszystko żeby nie dało się kupić !!!

Podejście Studio Lain też mi się nie podoba, bo jak widzieli że Gildia ma problemy od zmiany sklepu to nic z tym nie robili tylko wielce optymistycznie pisali "że nie będzie problemu".

Dziękuję, bawcie się dalej sami, ale beze mnie.
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #1624 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:33:30 »
Serwery Gildii i wydajność ich strony to musi być jakaś totalna amatorka. Strona wiesza się przy zakupie tak niszowych rzeczy jak nasze komiksy. Strach myśleć co by było gdyby znowu był szał na jakieś ksiązki jak swego czasu na Pottera. Gildia nie wstałaby do wakacji.
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 13:06:01 wysłana przez WolfSazen »

Offline bjeń

« Odpowiedź #1625 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 12:48:35 »
Zauważyłem coś ciekawego (i trochę niepokojącego). Wygląda na to, że można zarezerwować komiks bez płacenia i przez to usunąć go ze sprzedaży dla innych użytkowników.

Gdy zamówiłem komiks bez płacenia, Zamówienie wówczas ma status "Oczekiwanie na płatność". Teraz widzę, że na stronie produkt ma status „niedostępny” (czyli zszedł z magazynu). Komiks ewidentnie jest zablokowany przez to moje nieopłacone zamówienie.

Wnioski?
Wystarczy, że wrzucę do koszyka np. 200 sztuk Gunslingera, kliknę "zamów", NIE zapłacę… i pyk – komiks znika z oferty.
Dla innych użytkowników wygląda to, jakby był wyprzedany. A przecież realnie nikt go jeszcze nie kupił.

Nie wiem, czy to bug w Magento, czy celowa logika Gildii (rezerwacja stocku przy pending_payment), ale serio – ktoś może w ten sposób blokować bestsellery albo „czyścić” ofertę.

Wydaje mi się to musowe do naprawienia przed kolejną przedpremierą.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1626 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:01:27 »
Ale co proponujesz? Żeby po zakupie bez opłacenia nie blokowało? Nie widzę tego z technicznego punktu widzenia. Mogą zawsze usunac płatność przelewem...
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline bjeń

« Odpowiedź #1627 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:11:11 »
Myślę, że pomogłoby już nawet ograniczenie ilości produktu dodawanego do koszyka. Jeżeli limitka ma 400 sztuk, to dodawanie 400 sztuk do koszyka przez jednego użytkownika nie powinno być akceptowane. Czyli -> ochrona przed masowym spamem.

A jeżeli o technikaliach mowa, to myślę, że warto rozważyć również przesunięcie momentu rezerwacji towaru dopiero na payment_processing, a nie na samo kliknięcie Kup, bez nawet przejścia na stronę providera płatności.

Online rrudy102

« Odpowiedź #1628 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:36:39 »
Czy ktoś mi jest w stanie wyjaśnić?

Co ta Gildia...

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1629 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:42:48 »
Dobre promo :) Biorę dwie ;)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1630 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:46:46 »
M

Co ta Gildia...
Mi doliczyli za dostawę nic i myślałem, że miałem szczęście. A tu jeszcze większy luck.

Offline starcek

« Odpowiedź #1631 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 13:49:19 »
Dziwne, że z tą ceną nie dostał oznaczenia OKAZJA.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online rrudy102

« Odpowiedź #1632 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:24:52 »

Co ta Gildia...

Ale czy ma do nich dzwonić i próbować wyjaśnić?

Jak można mieć taki bałagan?????

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1633 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:33:49 »
Jak można mieć taki bałagan?????

Od dwóch tygodni, to oni nie mają bałaganu - oni mają burdel ;)

Offline Pwlmzdl

« Odpowiedź #1634 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:47:27 »
Pomijając problemy techniczne to wyświetlanie wartości rabatu to był game changer. Przynajmniej dla mnie.