Witam,
Założyłem konto na forum w dniu aktualizacji strony Gildii, żeby ponarzekać, ale administracja zatwierdziła je dopiero wczoraj, więc dziękuję podwójnie: raz za akceptację nowego konta, a dwa – za to, że mogłem swoje gildiowe żale zachować dla siebie xD
1. Dodano przycisk KW2025, który da się kliknąć chyba tylko lekko pijanym, celując tuż pod napisem.
2. Dla testu złożyłem dwa zamówienia dnia 05.05 – jedno na Gildii, drugie na Smaku Liter.
Porównanie:
Smak Liter – strona działa szybko, wyszukiwarka trochę kuleje, mało mang, ale to, co było, dało się sprawnie wrzucić do koszyka i zamówić.
Gildia – jprdl.jpg. Zamówienie składałem chyba 15–20 minut: albo zerowało mi koszyk, albo strona koszyka się nie ładowała, problemy z wyborem paczkomatu, w międzyczasie raz mnie wylogowało bez ostrzeżenia – więc znów pusty koszyk. Dodałem kilka książek, zalogowałem się i… połączyło mi koszyki.
Chciałbym z tego miejsca podziękować Gildii – ale przede wszystkim za to, że otworzyła mi oczy. Od baaardzo dawna kupowałem tylko na Gildii (byłem święcie przekonany, że mają najtaniej) i korzystałem z działu Premiery, żeby śledzić nowości i budować swoją listę. Dzięki całej tej akcji odkryłem inne sklepy, jak Smak Liter, gdzie na pewno będę teraz częściej zostawiał pieniądze. I co najważniejsze – głównym powodem, dla którego korzystałem z Gildii, były właśnie Premiery: przeglądałem, sprawdzałem, co wyszło, dopisywałem do Excela itd.
Dzięki @mappy odkryłem wak.net.pl, które robi to równie dobrze (a może nawet lepiej), więc nie czuję już potrzeby (prawie) codziennego odwiedzania Gildii, żeby zaspokoić swoje FOMO.
Pozdrawiam!