Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308117 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1605 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 10:41:50 »
Wchodzę sobie czasem na Gildię i w tym sklepie nie podoba mi się obecnie absolutnie nic.
Czyli podoba ci się wszystko. :D
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Death

« Odpowiedź #1606 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 11:10:17 »
Tak zwane podwójne zaprzeczenie.  :P
Wchodzę sobie czasem na Gildię i w tym sklepie nie podoba mi się obecnie absolutnie nic.

Offline alcarin

« Odpowiedź #1607 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 14:09:35 »
Witam,

Założyłem konto na forum w dniu aktualizacji strony Gildii, żeby ponarzekać, ale administracja zatwierdziła je dopiero wczoraj, więc dziękuję podwójnie: raz za akceptację nowego konta, a dwa – za to, że mogłem swoje gildiowe żale zachować dla siebie xD

1. Dodano przycisk KW2025, który da się kliknąć chyba tylko lekko pijanym, celując tuż pod napisem.
2. Dla testu złożyłem dwa zamówienia dnia 05.05 – jedno na Gildii, drugie na Smaku Liter.

Porównanie:

Smak Liter – strona działa szybko, wyszukiwarka trochę kuleje, mało mang, ale to, co było, dało się sprawnie wrzucić do koszyka i zamówić.

Gildia – jprdl.jpg. Zamówienie składałem chyba 15–20 minut: albo zerowało mi koszyk, albo strona koszyka się nie ładowała, problemy z wyborem paczkomatu, w międzyczasie raz mnie wylogowało bez ostrzeżenia – więc znów pusty koszyk. Dodałem kilka książek, zalogowałem się i… połączyło mi koszyki.

Chciałbym z tego miejsca podziękować Gildii – ale przede wszystkim za to, że otworzyła mi oczy. Od baaardzo dawna kupowałem tylko na Gildii (byłem święcie przekonany, że mają najtaniej) i korzystałem z działu Premiery, żeby śledzić nowości i budować swoją listę. Dzięki całej tej akcji odkryłem inne sklepy, jak Smak Liter, gdzie na pewno będę teraz częściej zostawiał pieniądze. I co najważniejsze – głównym powodem, dla którego korzystałem z Gildii, były właśnie Premiery: przeglądałem, sprawdzałem, co wyszło, dopisywałem do Excela itd.

Dzięki @mappy odkryłem wak.net.pl, które robi to równie dobrze (a może nawet lepiej), więc nie czuję już potrzeby (prawie) codziennego odwiedzania Gildii, żeby zaspokoić swoje FOMO.

Pozdrawiam!

Offline Wintermute

« Odpowiedź #1608 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 14:33:22 »
Uważaj bo siejesz "mowę nienawiści" 8)

Offline Cornelius

« Odpowiedź #1609 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 14:45:35 »
Od czasu zmian na stronie złożyłem 3 zamówienia, zero problemów. Dwa już u mnie, trzecie czeka na premierę Franka Cappy. Jedyna czkawka była przy zamówieniu które było złożone przed zmianą, a zrealizowane po - ale nawet w tym przypadku wszystko szybko i sprawnie wyjaśnione telefonicznie.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #1610 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 15:12:02 »
Postanowiłem przeprosić się z gildią, wszystkie anulowane zamówienia przywrócone i wysłane. Wszystko wyjaśnione szybko i bez problemów po kontakcie więc odpuszczam im grzechy. Stronka też da sie przyzwyczaić będzie git

Offline kostuch

« Odpowiedź #1611 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 15:58:48 »
Postanowiłem przeprosić się z gildią, wszystkie anulowane zamówienia przywrócone i wysłane. Wszystko wyjaśnione szybko i bez problemów po kontakcie więc odpuszczam im grzechy. Stronka też da sie przyzwyczaić będzie git
kontaktowales sie telefonicznie czy mailowo?

Offline wojtast

« Odpowiedź #1612 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 16:14:34 »
Też się zastanawiam jak obecnie kontaktować się z Gildią. Na maile nie odpowiadają ponad tydzień, nawet po follow-upowaniu.
Obecnie kontakt jest wyłącznie telefoniczny?

Offline U.F.O

« Odpowiedź #1613 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 19:46:34 »
Dostajecie maile z potwierdzeniem wysyłki jak było na starej gildii ? U mnie niby jedno zamówienie jest 'zrealizowane' a nic na maila nie dostałem :(

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #1614 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 19:52:17 »
Od momentu przebudowy sklepu Gildia nie odpowiedziała na żadnego e-maila. Tylko kontakt telefoniczny.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Horyzont Snu

« Odpowiedź #1615 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:11:52 »
Dostajecie maile z potwierdzeniem wysyłki jak było na starej gildii ? U mnie niby jedno zamówienie jest 'zrealizowane' a nic na maila nie dostałem :(

Wczoraj dostałem maila z fakturą/paragonem. W aplikacji inpostu widziałem że przesyłka została wprowadzona do systemu dzisiaj. Dzisiaj odebrał ją kurier. Maila potwierdzającego nadanie przesyłki i zrealizowanie zamówienia nie było. Jutro przyjedzie Stone.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #1616 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:14:14 »
kontaktowales sie telefonicznie czy mailowo?
mailowo

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1617 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 20:22:09 »

Nie, nie ma potwierdzenia nadania przesyłki. Jest za to numer przesyłki do śledzenia na stronie Fedexu ale...nie działa  ;)

"The tracking number you entered can't be found right now. Please check the number with the shipper or try again later".

Przy poprzedniej wysyłce już po zmianach było to samo :)

Offline U.F.O

« Odpowiedź #1618 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 21:00:55 »
Ehh, ta karuzela 'innowacyjności' neoGildii nie przestaje zaskakiwać ::)

Offline eyesore

« Odpowiedź #1619 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 09:30:55 »
Po pierwszym wkuri@# na neogildię trochę para zeszła,
strona fatalna ale ok, pewnie z czasem się przyzwyczaję.
Jak wyparował schowek to też sobie pomyślałem, ok, może to dobrze bo nie będę tyle kupować. Wrócił ale jest tak słabo zrobiony że za bardzo do niego nie zaglądam (i cały czas mnie to wkurza że nowe pozycje tam wrzucane są na końcu listy).
Po za tym miałem koszyk w którym miałem pozycje do 100% zakupu, po przeniesieniu już jest pusty i w sumie nie pamiętam co tam było (a było pozycji za ok 3k) i tutaj żałuję bo z 20% tego sobie na pewno nie przypomnę. No trudno, jakoś będę z tym żyć...
Kolejna cegiełka to w końcu zapłaciłem za zaległe zamówienia, w sumie 3, i napisałem maila z prośbą o połączenie razem i wysyłkę do paczkomatu, podałem jakiego, łącznie z numerem paczkomatu, zawsze tak robiłem, nigdy nie było problemu.
I teraz kuw@# hit, przesyłka została wysłana na adres na który nigdy nic nie zamawiałem i w dodatku na domowy a nie do paczkomatu... 
Dziś przedsprzedaż Spawna, czekam na cyrk, małpy i Wiejską z Warszawy w jednym.