Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline m4rkiz

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1590 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:05:56 »
ja rozumiem, że można mieć na głównej jakiś jeden niedostępny produkt, żeby podkręcić klientowi FOMO, ale z 8 nowości w kategorii komiksy 5 jest niedostępnych, to pierwsze co klient zauważa po załadowaniu strony

chyba dobrze byłoby to jakoś odfiltrować, szczególnie z głównej

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1591 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:25:04 »
Zapytam zupełnie serio, zero trollingu z mojej strony.

O co chodzi z tym schowkiem?

Dla mnie schowek zawsze pełnił funkcję pomagającą nie przegapić premier. Nigdy nie ładowałem tam starych, archiwalnych rzeczy - przeciwnie - znajdują się tam tylko zapowiedzi komiksów, które dopiero pojawią się za miesiąc czy półtora. Właśnie po to, żeby nic mi nie umknęło.

Druga sprawa to koszty wysyłki. Zawsze mogłem ze schowka dobrać coś, co dopiero co było w zapowiedziach, a w międzyczasie się ukazało i jest już dostępne. Żeby nie płacić za wysyłkę. Naprawdę to jest takie dziwne? :)

Offline komiks

« Odpowiedź #1592 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 18:39:24 »
Ze schowkiem mam podobnie, trzymam komiksy, które rozważam kupić, albo z jakiegoś powodu mnie interesują. Trzymanie tego we koszyku nie miałoby sensu, bo musiał bym usuwać przy każdym zakupie.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Dracos

« Odpowiedź #1593 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 21:05:43 »
Powtarzam trick jak wyświetlić schowek na jednej stronie w którym mamy więcej niż 50 pozycji. Wpisujemy w adresie np https://gildia.pl/wishlist/?limit=100 i dodajemy jako zakładkę do przeglądarki. Wtedy od razu mamy wszystko bez potrzeby klikania bzdurnego pokaż 50 za każdym razem jak wchodzimy do schowka wszystko na jednej stronie nawet mniej do scrollowania niż przy poprzedniej wersji.

Offline Rzepcio

« Odpowiedź #1594 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 00:13:18 »
Powtarzam trick jak wyświetlić schowek na jednej stronie w którym mamy więcej niż 50 pozycji. Wpisujemy w adresie np https://gildia.pl/wishlist/?limit=100 i dodajemy jako zakładkę do przeglądarki. Wtedy od razu mamy wszystko bez potrzeby klikania bzdurnego pokaż 50 za każdym razem jak wchodzimy do schowka wszystko na jednej stronie nawet mniej do scrollowania niż przy poprzedniej wersji.

Całe szczęście (!!) schowek wrócił. Wprawdzie nie ma w nim 100% tego, co było przed zmianą (chyba tylko pozycji, których w ogóle w katalogu nie posiadają, niezależnie czy są dostępne, czy nie), ale i tak jestem znacznie spokojniejszy, bez schowka czułem się jak niewidomy bez laski. Iść można, ale po omacku.
Dlaczego schowek jest dla mnie tak ważny? Mam w nim bowiem ponad 300 pozycji, 60% już wydanych lub wręcz starych, część premier i reszta zapowiedzi. Nie jestem w stanie wszystkich kupić, wyzerować listę i być na bieżąco. Oczywiście 2 podstawowe kwestie: pieniądze + miejsce na półce.
Sposób przez Ciebie podany @Dracos działa, ja wręcz klikam: pokaż 50 pozycji i dopisuję jedno 0, i mam wszystko. Bo to, co mnie strasznie denerwuje to „przycisk” Pokaż więcej. Noszkurwa… I tu jest pies pogrzebany, bo tak jak w schowku można to ominąć (powyższą metodą), to przeglądanie w głównej nowości, przedsprzedaży czy wszystkich dostępnych doprowadza mnie do szewskiej pasji (nawet zaznaczenie zamiast 12 pozycji na 48… błagam🤦🏻 ). To #1 do zmiany. #2 to rabaty (% a nie „okazja”). #3 wyszukiwanie serii. Rozumiem, że niektórym nowe rozwiązania (filtry) pasują, jestem jednak w obozie osób chcących przywrócenia wyszukiwania po serii. Dlaczego nie może byc i to, i to? Bo jak rozumiem, nowy moduł strony można modyfikować, jest plastyczny (w jakimś tam stopniu). #4 po dodaniu do schowka znacznie pomocne byłoby zaznaczenie, że w schowku się znajduje (lub już znajduje), a nie dodawanie ilości (trzeba będzie się pilnować, żeby nie kupić 2+ sztuk tego samego).
« Ostatnia zmiana: Śr, 07 Maj 2025, 00:20:14 wysłana przez Rzepcio »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1595 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 08:45:44 »
Czy BOK odpowiada Wam na maile? Dwa razy napisałem odnośnie zamówienia z marca i cisza.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1596 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 08:55:39 »
Mnie po kilku dniach odpisali (zazwyczaj odpowiedź była tego samego dnia) ale ciężko stwierdzić czy to wyjątek czy reguła.

Offline roble

« Odpowiedź #1597 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 08:59:28 »
Czy BOK odpowiada Wam na maile? Dwa razy napisałem odnośnie zamówienia z marca i cisza.

Proszę czekać..
Pana 1 mail jest 856 w kolejce..
Proszę czekać..
Pana 2 mail jest 2025 w kolejce..
Proszę czekać..

Tak trudno to zrozumieć że odpisują tam ludzie, a nie asystent Al jak w taniej książce..? :)

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1598 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 09:24:15 »
Zadałem zwykłe pytanie. Przed modernizacją strony, BOK odpisywał mi na maila jeszcze tego samego dnia, teraz czekam kilka dni. Dlatego zapytałem się forumowiczów jak u nich to wygląda. Tyle

Offline Szekak

« Odpowiedź #1599 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 09:26:42 »
U mnie jest to samo, zero kontaktu.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1600 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 09:37:37 »
Mi odpisali na wszystkie maile bardzo szybko, najpóźniej następnego dnia - już po modernizacji strony.

Offline eyesore

« Odpowiedź #1601 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 09:42:09 »
napisałem maila w poniedziałek rano, dostałem odp wczoraj przed 12 wiec odpisują

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #1602 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 10:29:34 »
Dzięki za info!

Offline starcek

« Odpowiedź #1603 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 10:30:08 »
Doskonałe są teraz OKAZJE - ceny wyższe lub równe tym w ciągu ostatnich 30 dni. Nie rozumiem tej strategii.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Death

« Odpowiedź #1604 dnia: Śr, 07 Maj 2025, 10:38:34 »
Ja na razie ich zostawiam w spokoju, żadnych maili nie piszę, mają naprawdę pożar, nie chciałbym być na ich miejscu. Wchodzę sobie czasem na Gildię i w tym sklepie nie podoba mi się obecnie absolutnie nic. Wydałem godzinę temu ponad 6 stów w Smaku Liter + kupiłem zapowiedzi Lost in Time u nich na stronie. Gildia to był jednorazowy strzał, bo chciałem mieć tę okładkę z mieczem w komiksie Druilleta, ja na razie pasuję z tym sklepem.