Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307862 razy)

Offline Todo

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1365 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:02:41 »
Wpisałem "baśnie" w wyszukiwarkę, wybrałem "Komiks" a następnie serię i bez problemu znalazłem. Chyba korzystamy z innych wersji strony ;D

Offline komiks

« Odpowiedź #1366 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:10:16 »
Wiecie, że jest filtr?

Ale widzę, że to też nie do końca działa dobrze.
Jak wpiszę "Batman" - to dostaję serię "Batman Metal (2)" a tych komiksów jest w serii więcej niż 2.
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:14:19 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline death_bird

« Odpowiedź #1367 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:12:41 »
Aż z ciekawości sprawdziłem i z poziomu komputera nie jestem w stanie się zalogować. Trzeba w tym celu uprawiać jakieś fikołki i np resetować hasło albo coś w ten deseń czy zwyczajnie wypadnie poczekać aż sklep zacznie rozpoznawać konto/hasło?
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Midar

« Odpowiedź #1368 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:21:16 »
Wpisałem "baśnie" w wyszukiwarkę, wybrałem "Komiks" a następnie serię i bez problemu znalazłem. Chyba korzystamy z innych wersji strony ;D
W górnej wyszukiwarce nie działa, opcje filtrów już załapałem, ale nie sprawdza się ona za każdym razem, bo dla serii Batman Noir znajduje tylko jedną pozycję. Za to w górnej wyszukiwarce wyskakuje „aż” pięć tytułów tej serii.
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:26:29 wysłana przez Midar »

Online Leyek

« Odpowiedź #1369 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:35:15 »
Do tego, co wspominałem już wcześniej, po przeniesieniu ze schowka do koszyka, tytuł znika ze schowka. Strasznie mnie to irytuje, bo często modyfikuję koszyk przed ostatecznym zamówieniem.

W innych sklepach też tak bywa. Można otwierać ze schwoka to co chce się kupić w nowej karcie (np. kliknięciem kółka myszki) i z tej nowej karty (a nie ze schowka) dodawać do koszyka (o ile koszyk ogarnia dodawanie z kilku kart ;) ). Wtedy nie powinien komiks wylatywać ze schowka.

Dla mnie akurat ta zmiana na plus, bo na starej stronie usuwanie ze schowka to była katorga (przeładowanie strony i powrót na górę) i przez to nie usuwałem i miałem zawsze pomieszane to co kupione z tym co jeszcze nie (na tej wersji sprzed 10 lat można było szybko usuwać śródklikiem myszki).
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:37:36 wysłana przez Leyek »

Offline Rabies

« Odpowiedź #1370 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 13:41:40 »
Na tablecie Xiaomi Pad6 po zmianie hasła działa OK. Dostępna jest cała historia zamówień. Niestety na tel Samsunga nie mogę się zalogować (nie odpala się "ludzik").

Offline kierpic

« Odpowiedź #1371 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 14:22:06 »
Logowanie na smartfonie dalej nie działa ::)

Na tablecie Xiaomi Pad6 po zmianie hasła działa OK. Dostępna jest cała historia zamówień. Niestety na tel Samsunga nie mogę się zalogować (nie odpala się "ludzik").

To jeszcze raz:
Logowanie na telefonie jest możliwe, ale trzeba ustawić go poziomo. Wtedy ikonka działa.
Taki tip.

Offline Rabies

« Odpowiedź #1372 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 14:30:39 »
Nie działa, podświetla się tylko, ale nie przechodzi do strony logowania. Ktoś wspominał o przeglądarce Samsunga i wybraniu wersji na komputer, ale u siebie tego nie widzę.

Offline volker

« Odpowiedź #1373 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 14:38:01 »
Spróbujcie z tego odnośnika: https://gildia.pl/customer/account/login/

Offline volker

« Odpowiedź #1374 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 14:42:41 »
Chyba coś poprawili bo anulowane zamówienia zmieniły status na "oczekiwanie na płatność"

Offline Rabies

« Odpowiedź #1375 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 14:43:08 »
Działa, dzięki!

Offline Bogumil

« Odpowiedź #1376 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 18:19:39 »
Jak wyszukuję "Armie Zdobywcy" według Scenarzysta: Jean-Pierre Dionnet lub Scenarzysta: Picaret to wyskakują trzy wyniki: Armie zdobywcy - wersja kolorowa; Armie zdobywcy (okładka limitowana); i Armie zdobywcy (wersja czarno-biała).

Ale jak wyszukuję według Scenarzysta: Jean-Claude Gal albo Ilustrator: Jean-Claude Gal to wyskakuje mi już tylko Armie zdobywcy - wersja kolorowa.

Ciekawe, czy to oznacza, że trzeciej limitki do kolorowej AZ już nie ma w sklepie, chociaż tuż przed wyłączeniem zdawała się być jeszcze dostępna?

Jakoś straciłem już zaufanie do wyszukiwania na Gidii nie tylko ze względu na ten przykład...

Offline dinogal

« Odpowiedź #1377 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 19:12:32 »
Jak wyszukuję "Armie Zdobywcy" według Scenarzysta: Jean-Pierre Dionnet lub Scenarzysta: Picaret to wyskakują trzy wyniki: Armie zdobywcy - wersja kolorowa; Armie zdobywcy (okładka limitowana); i Armie zdobywcy (wersja czarno-biała).

Ale jak wyszukuję według Scenarzysta: Jean-Claude Gal albo Ilustrator: Jean-Claude Gal to wyskakuje mi już tylko Armie zdobywcy - wersja kolorowa.

Ciekawe, czy to oznacza, że trzeciej limitki do kolorowej AZ już nie ma w sklepie, chociaż tuż przed wyłączeniem zdawała się być jeszcze dostępna?

Jakoś straciłem już zaufanie do wyszukiwania na Gidii nie tylko ze względu na ten przykład...

Tu masz Armię jeszcze dostępną w wersji regularnej https://komiksiarnia.pl/studio-lain/20144-armie-zdobywcy-wydii-9788397221178.html

Offline 79ers

« Odpowiedź #1378 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 21:33:32 »
o co tym razem chodzi z tą weryfikacją recaptcha przy logowaniu?
Jak nie używam gmail to się nie zaloguję w tym cyrku?
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Kwiecień 2025, 21:43:30 wysłana przez 79ers »

Offline darkwolf1

« Odpowiedź #1379 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 21:52:48 »
o co tym razem chodzi z tą weryfikacją recaptcha przy logowaniu?
Jak nie używam gmail to się nie zaloguję w tym cyrku?

Dołączam się do pytania. Próbuje się zalogować i nie mogę.
Chciałem zmówienie zrobić i nie da rady...