Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308955 razy)

Offline Bazyliszek

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1335 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 17:58:26 »
Ja w Gildii.pl ceniłem bazę danych o wydanych komiksach. A szczególnie datę dzienną premiery poszczególnych tytułów, która się przydawała do dyskusji historycznych. Bardzo źle, że zlikwidowano tą informację.

Offline starcek

« Odpowiedź #1336 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 18:03:07 »
Wcale bym się nie zdziwił, gdyby te anulowane zamówienia były starsze niż 2 tygodnie, czyli według starego regulaminu dopuszczalne bez konieczności opłat. Tyle, że ten nowy sklep z szablonu potraktował je jako nieopłacone, do wycięcia.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1337 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 18:06:43 »
  A gdzie tam coś takiego w regulaminie stoi?

https://gildia.pl/regulamin

Cytat: Regulamin § 3 p. 9
W przypadku wyboru przez Klienta płatności za zamówienie z góry Klient obowiązany jest do zapłaty pełnej ceny za zamówiony Towar, w tym za koszty dostawy, nie później niż w terminie 7 dni od dnia otrzymania przez Klienta potwierdzenia przyjęcia przez Księgarnię zamówienia do realizacji (liczy się data wpływu środków na konto Księgarni). Zamówienie nieopłacone w terminie 14 dni od dnia otrzymania przez Klienta potwierdzenia przyjęcia przez Księgarnię zamówienia do realizacji może zostać anulowane, a Księgarnia jest zwolniona z obowiązku jego realizacji.

Tyle że to jest NOWY regulamin i nie powinien mieć działania wstecz (dla zamówień w "starym sklepie" były na to 2 miesiące).

« Odpowiedź #1338 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 18:09:26 »
https://gildia.pl/regulamin

Tyle że to jest NOWY regulamin i nie powinien mieć działania wstecz (dla zamówień w "starym sklepie" były na to 2 miesiące).

No jakoś tak przerzuciłem cały i nie znalazłem nic co by przypominało.

Offline stab

« Odpowiedź #1339 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 18:58:33 »
No dobra, czytał ktoś ten nowy regulamin i mógłby się wypowiedziec o co chodzi..?   :)
Ja tak ogólnie to olewam takie zmiany w sklepach, ale w tym przypadku chodzi o mojego głównego dilera komiksów i jestem zaniepokojony.. ;)

Offline wojtast

« Odpowiedź #1340 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 19:36:36 »
Ja w Gildii.pl ceniłem bazę danych o wydanych komiksach. A szczególnie datę dzienną premiery poszczególnych tytułów, która się przydawała do dyskusji historycznych. Bardzo źle, że zlikwidowano tą informację.

Ta data wciąż jest dostępna.
Tylko została zaszyta pod 'Dodatkowe informacje'.
Ja też na to często patrzyłem jak i na inne rzeczy, ale teraz wszystkie te informacje są pofragmentowane na 3 oddzielne rzeczy i poukrywane w pod-stronach: "Opis", "Dodatkowe informacje", "Recenzje".
Lubiłem kiedy wszystko było schludnie zaprezentowane na 1 stronie na raz, a nie klikać jak debil i scrollować w ścianie czarnego tekstu na białym tle żeby przeczytać trochę tego albo trochę tego.

No i mega wtopa, że te 'Dodatkowe informacje' straciły linkowalność jako odnośniki, tak jak w historii zamówień.
Ale to chyba i tak wtórny problem, biorąc pod uwagę, że tam gdzie ostały się linkowalne rzeczy, to i tak nie działa jak powinno.
np powodzenia znaleźć na Neogildii komiksy Munuery albo Barbucciego. Znajdzie prawie nic albo nic. Nawet wchodząc z odnośnika z konkretnego produktu.

Offline komiks

« Odpowiedź #1341 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 20:01:43 »
No chyba że to było na prima aprilis, ale Gildia uwierzyła na serio i 4 tygodnie później, oto mamy nasz 'nowy prima aprilisowy sklep'

Jakie 4 tygodnie? Poniżej wypowiedź eksperta.

Przenosi się DANE z jednej bazy do drugiej i powiązania pomiędzy nimi a nie jakieś usługi. Te jak już buduje się wyłącznie dla nowego sklepu. I tak - jest to PROSTE. Ale trzeba mieć jakąś podstawową wiedzę a nie jak ci niedzielni wdrożeniowcy co koncertowo zj*bali tak prosty temat.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Leyek

« Odpowiedź #1342 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 20:10:28 »
Ale Ty to @Żwirek lubisz być trollem, nie? :)

Offline Pinto

« Odpowiedź #1343 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 20:27:08 »
Nie mogę się zalogować na kompie. :o
Podane dane są nieprawidłowe lub konto jest nieaktywne. Prosimy spróbować później.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1344 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 20:49:13 »
Ale wy tak testujecie co działa, a co nie? Żeby to przeczytali i poprawili? Jeżeli tak, to ok. Chyba że jest w was tyle masochizmu że za wszelką cenę musicie kupić od gildii? jeśli tak, to paranoja gorsza od tych kodów egmontu.
Dajcie im czas, albo się poprawią, albo trzeba postawić na nich krzyżyk.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #1345 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 21:45:02 »
No, a to o staniu na jednej nodze?😆
Z tą nogą to taki smaczek w tych trudnych czasach :)
Może dzięki temu coś jjeszcze by zadziałało :)
« Ostatnia zmiana: So, 26 Kwiecień 2025, 21:46:55 wysłana przez Wintermute »

Offline Spiff

« Odpowiedź #1346 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 21:55:01 »
Ale wy tak testujecie co działa, a co nie?
Raz tam zajrzałem i na razie mi wystarczy.
Kolejna wizyta- 1czerwca (Dzień Dziecka), może do tego czasu opanują sytuację.
Najbardziej szkoda mi mojego schowka (ponad 60 poz.).
Kto wie, może gdyby na wszystko dali -45% to bym sobie przypomniał co tam miałem. 

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline eyesore

« Odpowiedź #1347 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 23:32:58 »
wróciły mi zamówienia, z anulowanych do oczekujących na płatność,

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1348 dnia: So, 26 Kwiecień 2025, 23:51:12 »
wróciły mi zamówienia, z anulowanych do oczekujących na płatność,

#metoo ;) Puszczam przelew zanim się odwidzi ;)

Offline pawlis

« Odpowiedź #1349 dnia: Nd, 27 Kwiecień 2025, 01:20:20 »
ps. wróciły mi zamówienia od 2017 i nawet mają właściwe statusy. Niestety dalej mam anulowane dwa ostatnie zamówienia, w tym te ze Stone. Puściłem im bardzo miłego mejla ale jakoś nie liczę by się przejmowali klientami którzy wydali kg pieniędzy u nich :/
Mnie już na szczęście wróciło zamówienie z anulowanego do oczekującego na płatność, więc pewnie i u ciebie jest z powrotem.