Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307871 razy)

Offline m4rkiz

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1275 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:18:59 »
Irytacja jest zrozumiała, ale jednak ocenianie nowej wersji sklepu zanim zostanie w pełni wdrożona i przywrócona funkcjonalność to tak trochę bez sensu.
raczej pokazywanie jej klientom, zanim zostanie w pełni wdrożona jest trochę bez sensuja rozumiem jakis przypadkowy bug czy potknięcie, ale tu jest ich długa lista

Moje zamówienie ze Stone również zostało anulowane. Z ciekawości zajrzałem do regulaminu czy coś tam może zmienili i mam niestety złe wieści:

"W przypadku wyboru przez Klienta płatności za zamówienie z góry Klient obowiązany jest do zapłaty pełnej ceny za zamówiony Towar, w tym za koszty dostawy, nie później niż w terminie 7 dni od dnia otrzymania przez Klienta potwierdzenia przyjęcia przez Księgarnię zamówienia do realizacji (liczy się data wpływu środków na konto Księgarni). Zamówienie nieopłacone w terminie 14 dni od dnia otrzymania przez Klienta potwierdzenia przyjęcia przez Księgarnię zamówienia do realizacji może zostać anulowane, a Księgarnia jest zwolniona z obowiązku jego realizacji."

Mamy teraz tylko dwa tygodnie na zapłatę zamiast dwóch miesięcy. Look how they massacred my boy  :'(

no tak, ale w poważnych sklepach obowiązuje cię regulamin z momentu zawierania umowy, kliknięcia zamawiam z obowiązkiem zapłaty czy jak to sobie tam nazwą

podejrzewam, że po prostu automat przeleciał zamówienia według nowych zasad i je pokasował, bo nikt nie przewidział, że trzeba je oflagować jako 'nie ruszaj, bo są na starych zasadach', albo nawet wcale nie pomyślano o tej sytuacji

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1276 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:24:31 »
Z FB Gildii:

Dziękujemy za Waszą cierpliwość i wszystkie wiadomości – wiemy, że zmiany w interfejsie to czasem większy plot twist niż śmierć ulubionej postaci. 😱
Zmiany zawsze budzą emocje - chcemy więc Was poinformować o tych najważniejszych:
🔹 Historia zamówień – migracja ruszyła, najpóźniej w poniedziałek archiwalne zamówienia powinny być już dostępne na Waszych kontach,
🔹 Schowek – wiemy, jak bardzo z niego korzystacie! Wszystkie zapamiętane listy tytułów są bezpieczne, nie zniknęły w żadnym wymiarze ani portalu. Pracujemy nad ich udostępnieniem i damy znać, gdy tylko wszystko wróci na miejsce.
O kolejnych usprawnieniach i funkcjonalnościach będziemy Was informować na bieżąco.
Dziękujemy, że jesteście z nami.

Offline kostuch

« Odpowiedź #1277 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:25:13 »
Anulowali mi wszystkie zamówienie h.. im w du.. ostatni raz coś kupiłem w tym sklepie

Najwidoczniej doszli do wniosku ze skoro schowek nie moze migrowac na nowa wersje sklepu to y3bac lecimy na calosc  i zamowienia tez nie moga migrowac XD
P.S. u mnie tez oczywiscie zamowienie anulowane

Juz sie nawet nie wkurzam co oni tam odwalaja

Offline Midar

« Odpowiedź #1278 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:31:26 »
Dziękujemy, że jesteście z nami.

Ja już nie jestem.

Offline U.F.O

« Odpowiedź #1279 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:42:44 »
Jestem ciekaw ilu faktycznie takich hardcorowych zbieraczy straci gildia przez te ich 'innowacje'. Takich co zostawili w swojej historii  ~50k jak nie więcej w ich sklepie.

Offline komiks

« Odpowiedź #1280 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:47:34 »
Stety niestety, Gildia ma na niektóre komiksy/okładki wyłączność, także wrócicie ;)
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline eyesore

« Odpowiedź #1281 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:48:50 »
Jestem ciekaw ilu faktycznie takich hardcorowych zbieraczy straci gildia przez te ich 'innowacje'. Takich co zostawili w swojej historii  ~50k jak nie więcej w ich sklepie.
Też zaczynam się nad tym zastanawiać i czy czasem ta zamiana to takie wyjście do szerszego klienta oraz wyjście z "komiksowa" na rzecz nazwijmy to, niedzielnego czytelnika. Bo, chyba nie ma co ukrywać, dotychczas głownie opierali się na hardcorowych czytelnikach komiksów. 

Offline misiokles

« Odpowiedź #1282 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:50:35 »

Tylko, że świat e-commerce jest dynamiczny. Część harcorowych graczy odpłynie na inny sklep, ten za jakiś czas też zmieni silnik/layout i być może zrobi podobnego fuck-upa. Więc ci hardcorowi klienci wrócą na Gildię, która w tym czasie pewnie będzie już bug-free serwisem. Nie od dawna wiadomo w biznesie, żeby nie ulegać histeriom konsumenckim.

Offline zarombisty

« Odpowiedź #1283 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 20:58:53 »

Ja tam zostawiłem ze 100 tys o ile nie więcej i miałem w schowku ok. 800 tytułów, które były systematycznie wykupywane.

Może ze 30-50 tytułów trzeba odjąć ze schowka bo przez zbyt długie wczytywanie nie czyściłem ostatnio schowka.
Wymarzone:
1. Nemesis the Warlock
2. Zenith
3. Solomon Kane

Offline stab

« Odpowiedź #1284 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 21:11:59 »
Też zaczynam się nad tym zastanawiać i czy czasem ta zamiana to takie wyjście do szerszego klienta oraz wyjście z "komiksowa" na rzecz nazwijmy to, niedzielnego czytelnika. Bo, chyba nie ma co ukrywać, dotychczas głownie opierali się na hardcorowych czytelnikach komiksów.

Niedzielny czytelnik to kupuje tam, gdzie lubimy czytać czy inne Ceneo pokazuje najniższą cenę. Moim zdaniem.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1285 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 21:20:46 »
Niedzielny czytelnik kupuje w empiku po okładkowej i się cieszy jak z wygranej w totka, że drugą tańszą książkę dostał 40% taniej.

Offline parsom

« Odpowiedź #1286 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 21:27:59 »
Niedzielny czytelnik to kupuje tam, gdzie lubimy czytać czy inne Ceneo pokazuje najniższą cenę. Moim zdaniem.

O, to ciekawe. Jestem niedzielnym czytelnikiem. Człowiek uczy się całe życie.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1287 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 21:31:18 »
Najtaniej jest w smaku liter :) Ceneo pokazuje, lubimy czytać nie. Świadomy czytelnik kupuje właśnie tam. Jest najtaniej i mają najlepsze pakowanie.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #1288 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 21:43:37 »
Najtaniej jest w smaku liter :)
Sędzia Dredd Kompletne Akta, taniej są w Gildii :P
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Kandor

« Odpowiedź #1289 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 21:49:24 »
Kurczę, z telefonu nie mogę w ogóle wejść na swoje i konto: klikam w ikonkę i nic się nie dzieje.