Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307853 razy)

Offline nocny

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1170 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 07:21:45 »
Ja jakos od roku zastanawiam sie dlaczego jeszcze ktos kupuje w gildii a nie w smaku liter 😏

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1171 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 07:22:09 »
Składał już ktoś zamówienie? Kod rabatowy obowiązkowym polem i bez uzupełnienia nie przepuszcza dalej, jaja jak berety, to naprawdę musieli geniusze przy tym grzebać

Ja nawet nie wszedłem, bo wybija mi alert bezpieczeństwa.

Offline stab

« Odpowiedź #1172 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 07:47:56 »
Zamawiał ktoś ze smaku liter zagranice? obyło się bez problemów?

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #1173 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 08:04:20 »
Składał już ktoś zamówienie? Kod rabatowy obowiązkowym polem i bez uzupełnienia nie przepuszcza dalej, jaja jak berety, to naprawdę musieli geniusze przy tym grzebać
Złożyłem dla sportu, kod rabatowy nie był obowiązkowy, ale mają tam parę jasno szarych checkboxów (regulamin, transport) które trzeba odhaczyć.

Zamówienie nie przejdzie też bez widocznego powodu, jeżeli jakiś towar w koszyku ma info że brak wymaganej ilości.

Offline volker

« Odpowiedź #1174 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 08:09:59 »
Niestety, chyba nic się nie zmieniło w Gildii w dodawaniu recenzji, mimo iż obiecywali, że to zrobią.

Offline kenji

« Odpowiedź #1175 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 08:32:13 »
w ramach " podziekowania" za zmiany na gildii złożyłem fajne zamówienie na smakliter.pl

Offline Pawelek

« Odpowiedź #1176 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 08:36:33 »
Tam każdy produkt ma nowy adres i 0 przekierowań starych adresów na nowe - nic dziwnego, że schowki nie działają jak sami nie wiedzą co gdzie było a gdzie jest teraz. Mistrzowskie posunięcie - stali klienci wściekli, nowych nie będzie bo ich Google udupi za brak przekierowań ale nowy layout jest i się klika (bo przecież serwery aż padają) i to najważniejsze :D

Offline Death

« Odpowiedź #1177 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 08:37:29 »
w ramach " podziekowania" za zmiany na gildii złożyłem fajne zamówienie na smakliter.pl
Heh, ja też. Ja już nawet nie wchodzę na gildię. Druilleta jak nie będę mógł kupić w tej ładnej okładce w inny sposób, bo na gildii nie zamierzam, w ogóle nie kupię.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1178 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 08:47:29 »
To jest blamaż. Dalej się zalogować nie mogę. Już nie mogę się doczekać tej sraczki jak wystartuje jakaś przedsprzedaż Studia Lain i radzę już teraz im zmienić dilera bo Gildia.pl na tą chwilę to nie jest sklep godny zaufania. Forum rozjebali, teraz sklep - nawet nie wiem jak to skomentować bez używania niecenzuralnych słów.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline burberry

« Odpowiedź #1179 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:02:34 »
Różne wdrożenia się widziało, ale przy całkowitej zmianie na produkcji zawsze powinien być plan na rollback, gdyby okazało się, że coś nie działa jak należy. Czyli jak w tym przypadku. Jest ostatni backup, zmiana robiona o 3 w nocy, do 6 rano się nie udało, rollback do starej wersji, od 9 śmiga i replay za 2 tygodnie jeśli trzeba.

Dla mnie sklep jest niedostępny od kilku dni. Okej, zdarza się. Ale najwierniejsi klienci stracili podstawową funkcję Gildii, która dawała przewagę nad innymi sklepami z niższymi cenami - czyli schowek + ogląd rynku komiksowego po datach wydania/wydawnictwach/tytułach. I w zamian za to dostajemy nowy layout? Okrojenie funkcjonalności w zamian za bardziej kafelkowy wygląd? Którego jeszcze nie widziałem, bo od paru dni nie umiem dostać się do sklepu. Komunikacja też leży. Słabo to wygląda.
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:04:51 wysłana przez burberry »

Offline Gazza

« Odpowiedź #1180 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:12:36 »
Wczoraj wieczorem czytałem odpowiedzi Gildii na FB - wszystko wróci, bez paniki. Konieczna będzie zmiana dotychczasowego hasła.
Ludzie - to tylko księgarnia internetowa!  ::)

Offline volker

« Odpowiedź #1181 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:13:23 »
Mnie strona otwiera się przez adres https://gildia.pl ale hasło musiałem zresetować. Zawartość schowka zniknęła, a zamówienia widzę tylko te jeszcze niewysłane. Za to sama strona chodzi bardzo płynnie.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1182 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:17:03 »
A u mnie muli niemiłosiernie.

@gazza schowek i dawna funkcjonalność też? Nie sądzę. Mają tylko historie zamówień przywrócić.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Teli

« Odpowiedź #1183 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:18:48 »
Ostatnio jakoś mniej siedzę w komiksówku. Dziś rano wchodzę sobie na Gildię, a tu takie jaja. Konto wyzerowane, schowek się schował, nowa szata graficzna to jakiś horror, procenty też gdzieś zniknęły ale spoko mam kalkulator (czemu nie). Dużo tej żenady ogólnie się tam zebrało. Myślałem że wywalenie w kosmos całego archiwum śp. forum Gildii to już dno, a tymczasem ktoś tam otworzył właz do piwnicy.

Ciśnie mi się na klawiaturę kultowe:
"Gildio, kto to tak Gildii spierdolił?"

Świetny dowód na to że gorsze wypiera lepsze.

Wychodzi na to że chyba będę siedział w komiksówku jeszcze mniej. A na Gildię to już okazjonalnie przy jakiejś przedsprzedaży od Lain.

Na szczęście jest jeszcze Smak Liter :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:29:49 wysłana przez Teli »

Offline LukCook

« Odpowiedź #1184 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 09:38:49 »
mi nadal od 48h wyświetla że strona w przebudowie... nie wiem jakim cudem jedni mogą wejść a drudzy nie :/

Lepiej tam nie wchodzić.

Spróbuj wyczyścić cache w przeglądarce, którą używasz.