Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 306668 razy)

Offline lis22

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1080 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 12:47:33 »
Ale dziadostwo. Ja nawet nie mogę się zalogować na swoim koncie ::)

Ja schowek wywiało to jestem zły bo była to moja lista zakupowa >:(

Mi wywaliło schowek i wszystkie archiwalne zamówienia poza tym w realizacji.

Offline starcek

« Odpowiedź #1081 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 12:53:31 »
Zdążyłem zmienić hasło i tyle tego dobrego.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Online Sędzia

« Odpowiedź #1082 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 12:57:15 »
Pomogło gdy zamiast https://www.gildia.pl wpisałem http://www.gildia.pl

Poza wymuszeniem resetu hasła (bo nie przenieśli), to brak adresów dostaw przypisanych do konta. Wygląda na to że import dotyczył TYLKO loginu, imienia i nazwiska. Cała reszta poszła do piachu.
AMATORKA!

U mnie jest adres rozliczeniowy i dostawy, więc albo źle sprawdzałeś albo cały czas importują dane.

Offline xanar

« Odpowiedź #1083 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 12:59:37 »
Pomogło gdy zamiast https://www.gildia.pl wpisałem http://www.gildia.pl
Nic z tego. To jest jakiś wyższy level.
Mi działa bez www.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Dracos

« Odpowiedź #1084 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 13:15:11 »
Wszedłem na stronę konto rzekomo nieaktywne, ale jak tak was poczytałem to odechciało mi się zmieniać hasło i się denerwować na pusty schowek i historię zamówień. Może przed premierą Druilleta pomyślę, ale na razie to porażka na pełnej kurtyzanie.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1085 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 13:15:15 »
Zostawią ;) Serio - nikt za darmo nie będzie tego poprawiał a jak klient (czyt. Gildia) czegoś na wstępie nie przypilnowała to tego nie będzie.

Poprawią. Pamiętam jak Gildia zmieniała layout z 10 lat temu na tej, który teraz poszedł do lamusa. Również było wiele problemów przy starcie tak samo jak krytyki wyglądu.

Offline Popiel

« Odpowiedź #1086 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 13:35:30 »
Historia zamówień też zniknęła, ponad 10 lat historii w pizdu
w historii zamówień zostało tylko jedno
Mi wywaliło schowek i wszystkie archiwalne zamówienia
Dodatkowo często w historii sprawdzałem czy czegoś już nie kupiłem wcześniej

Zapytam zupełnie serio - po co Wam historia zamówień? Paragony z Lidla i Kauflanda też trzymacie przez kilka lat wstecz?

Online Sędzia

« Odpowiedź #1087 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 13:42:36 »
Zapytam zupełnie serio - po co Wam historia zamówień? Paragony z Lidla i Kauflanda też trzymacie przez kilka lat wstecz?

Np. po to, żeby wiedzieć gdzie co kupiłem. Jak po 1,5 r. zacznę coś czytać i się okaże, że jakieś strony są niewydrukowane to chciałbym złożyć reklamację. I tak, miałem tak w jednej książce z serii Diuna, dokonałem w EMPIKu zwrotu ostatniego dnia terminu do złożenia reklamacji i dostałem zwrot kasy. Na podstawie drukowanego paragonu, który trzymałem w szufladzie przez cały ten czas.

Offline wojtast

« Odpowiedź #1088 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 13:54:39 »
Ja większość komiksów trzymam w kartonach na strychu (strych nieumeblowany). Metodologię mam taką, że trzymam często w oryginalnych kartonach jak przyszły. Prowadzę excela z grubsza opisującego gdzie trzymam dany komiks/karton, ale moja wewnętrzna papierologia to jedno, chcę mieć też wgląd w oryginalną historię na wypadek jakbym się z czymś pomylił i nie spisywałbym wszystkich informacji, jak np numer zamówienia/kartonu.
Często jak szukam konkretną pozycję to sprawdzam w historii z Gildii jaki był numer zamówienia i na podstawie historii z Gildii mam potwierdzenie którego kartonu mam szukać patrząc po nadrukowanym numerze zamówienia/przesyłki na etykiecie na kartonie (bez potrzeby zaglądania do środka)
Dodatkowo dla mnie to są ważne dane mimo wszystko. Chociażby być w stanie potwierdzić na pewno czy coś kupiłem, z czym, kiedy, za ile itd itp.
Dodatkowo, w obecnych czasach inwigilacji na każdym kroku, w przypadku odsprzedaży jakiejś pozycji to może też być ważny dowód dla skarbówki.
Bardzo cenię Gildię i mnóstwo u nich kupuję, ale ten krok to dla mnie to jest albo amatorka albo brak szacunku dla klienta. Powinien być komunikat: "Będziemy robić modernizację. Informujemy, że zrobimy kopię naszej bazy danych, ale istnieje ryzyko, że coś się może pójść nie tak." A jeśli w ogóle nie planowali przenosić historii to tym bardziej powinien być komunikat. W końcu po coś ona istnieje i niektórzy mogą z niej korzystac, nieważne w jaki sposób.

Offline lis22

« Odpowiedź #1089 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 13:58:34 »

Żeby wiedzieć, co się kupiło?
Kupuję u nich od ok. 2015 roku i zawsze mogłem sobie szybko sprawdzić, co kupiłem danego miesiąca danego roku. Osobiście najbardziej mi przeszkadza jednak to, ze w przedsprzedaży nie podają już daty premiery komiksu, tylko ile dni zostało do premiery.

Online donT

« Odpowiedź #1090 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 14:00:51 »
Wojtas, nie zebym sie dowalal, bo nic mi do tego, ale serio trzymasz swoje zbiory w kartonach, w ktorych przyszly, na strychu? Nawet nie rozpakowujesz?
Matkojedyna...😬
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
Gildia.pl
« Odpowiedź #1091 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 14:05:43 »
Historia zamówień jest mi potrzebna do odszukania ceny po jakiej zakupiłem komiks oraz informacji, kiedy go kupiłem. Jestem na etapie katalogowania swoich zbiorów. Paragonów z Lidla i Kauflanda nie przechowuję. Nie kupuję tam komiksów .

Co do nowej Gildii to mam gdzieś zmiany w interfejsie. Interesuje mnie schowek, aktualne zamówienia i ich historia.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline wojtast

« Odpowiedź #1092 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 14:08:16 »
Nawet nie rozpakowujesz?

Rozpoakowywuję ;) Ale nawet po otworzeniu czy przeczytaniu często trzymam w tym samym kartonie. Czekają sobie na lepsze czasy, aż kiedyś będę mógł sobie pozwolić na zrobienie stosownej biblioteczki i ekspozycję. Do tego czasu jestem ograniczony miejscem i trzymam je w taki sposób bo nie chce mi się bawić w jakąś 'bonusową' organizację i przekładanie komiksów pomiędzy kartonami na strychu, bo po co skoro i tak są w kartonach.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1093 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 14:12:28 »
A u mnie wciąż info, że restart zaplanowany na 9:00... Inkognito/www/bez www/http/HTTPS i ich kombinacje nic nie dają  :-X

Offline Lobo

« Odpowiedź #1094 dnia: Cz, 24 Kwiecień 2025, 14:15:47 »
Ja się już chyba całkowicie przerzuce na smak liter albo sklep wydawcy jak choćby LiT
Przynajmniej tam widzę jaki mam rabat