Schowek jak schowek. Koszyk jak koszyk. Ja się boję, że to naprawdę będzie jakaś nowa wersja i rewolucja na 'współczesną modłę'. Nienawidzę trendów w IT z ostatnich lat, zwłaszcza dążących do modyfikacji witryn pod obsługę z telefonu czy wszystko spamowane rozwijalnymi menu. Ja wciąż zakupy robię głównie przez komputer i myszkę, i sklepy robione pod obsługę telefonem/dotykowo są z reguły mniej wygodne w tradycyjnej obsłudze z komputera. To po prostu są różne sposoby obsługi i przychylanie się pod jedno będzie podyktowane pogorszeniem obsługi z drugiego urządzenia.
Inna sprawa, że jak dla mnie 'nowoczesny design' jest po prostu paskudny i mniej intuicyjny.
I nie jest to kwestia przyzwyczajenia się do nowego. Wiele platform, stron z których korzystałem wcześniej w pełni wygodnie i byłem zadowolony, po wielu latach od 'aktualizacji' na gorsze nadal mnie tak samo wkurzają i po latach nie potrafię się przyzwyczaić.
Gildia nie jest pewnie sklepem idealnym, ale ja trzymam kciuki żeby zachował się w podobnej/obecnej formie i że to tylko jakieś techniczne update'y serwerów a nie kompletny rework frontendu.