Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308434 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gustavus_tG

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #900 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 21:56:26 »
Moja paczka od Gildii z Bronią X leży w paczkomacie, trochę przebieram nóżkami żeby ją odebrać, jestem ciekawy w jakim stanie jest komiks.

Odebrałeś już?

Online eyesore

« Odpowiedź #901 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 22:11:27 »
Odebrałeś już?
tak,  wszystko ok, jeszcze jest w folii ale nie widziałem żadnych zewnętrznych uszkodzeń więc myślę że będzie ok

Offline starcek

« Odpowiedź #902 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 22:19:57 »
So close  ;)

A wieczorkiem już ponad 150 zamówień więcej. Nieźle, nieźle.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline roble

« Odpowiedź #903 dnia: Śr, 02 Październik 2024, 23:49:26 »
So close  ;)

mam wyższy numer..  :)

Offline Pestak

« Odpowiedź #904 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 06:00:04 »
Fajnie ze maja tyle zamowien. Jeszcze fajniej by było gdyby je w rozsądnych terminach realizowali. Dla mnie to juz drugi sklep do skreslenia w ostatnim miesiacu (po egmoncie)
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Październik 2024, 06:04:01 wysłana przez Pestak »

Online nori

« Odpowiedź #905 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 07:57:42 »
Fajnie ze maja tyle zamowien. Jeszcze fajniej by było gdyby je w rozsądnych terminach realizowali. Dla mnie to juz drugi sklep do skreslenia w ostatnim miesiacu (po egmoncie)

Jak widać po postach kolegów, Gildia robi wszystko, by nie zawieść swoich klientów. Do tego zazwyczaj ma pakowanie, dostawy itp na najwyższym poziomie. A jak coś pójdzie nie tak, toi z reklamacjami nie ma problemu. To że czasem mają więcej zamówień i najzwyklej w świecie się nie wyrabiają, i to zazwyczaj TYLKO wtedy, gdy jest zwyżka wydanych komiksów, czyli w miesiącu MFK, z pewnością jest powodem do skreślenia tego sklepu.

Offline Pestak

« Odpowiedź #906 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 08:32:01 »
Tu nawet nie chodzi o opoznienia tylko o brak jakiejkolwiek informacji. Po ponad 10 dniach gdy sie nie wyslali towaru ani nie wyslali zadnego zawiadomienia sam do nich napisalem. Dopiero wtedy wyslali wiadomosc (chtba z automatu) ze realizacja moze sie opoznic o 2 dni robocze. Po tych dwoch dniach znowu cisza. Gdzie tu te starania? Nie przesadzajmy - zapakowanie i wysylka dwoch komiksow to nie operacja na otwartym sercu, nic skomplikowanego, raczej nje trzeba tutaj wielomiesiecznych przygotowań.

Offline starcek

« Odpowiedź #907 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 09:05:14 »
W innym poście było mowa, że ktoś tam jest na urlopie - to i myszy harcują. Najważniejsze żeby dobrze pakowali i w chwili zamówienia rezerwowali komiksy. To nie są nerki do transplantacji.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline tB

« Odpowiedź #908 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 09:38:14 »
Też już trochę czekam na wysyłkę paczki - z tydzień może. Pomimo statusu zamówienia "potwierdzone", dostałem wczoraj rano informację, że nie mogę go już zmodyfikować, bo jest pakowane. Ale paczka nadal nie wyszła. Czuć więc te zwiększone obciążenie, ale cieszy, że paczki w końcu wychodzą.
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Październik 2024, 10:41:00 wysłana przez tB »

Offline Lobo

« Odpowiedź #909 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 10:32:41 »
Zawsze możesz sobie na tantis albo bonito kupować jak ci nie pasuje gildia

Offline roble

« Odpowiedź #910 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 10:44:25 »
Inne sklepy pojawiają się i przemijają, a gildia jest ze mną od zawsze.. Do tego największy wybór i najlepiej pakują..  :)

Offline Pestak

« Odpowiedź #911 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 12:00:31 »
Do tej pory byłem z Gildii zadowolony i często tam kupowałem mimo, że gdzie indziej było taniej. Ale teraz Gildia nie ma już argumentów, aby przy nich pozostać. Samo solidne pakowanie to za mało (inne sklepy z których korzystam też tutaj nie odstają).

Nadmienię, że Moje zamówienie (którego nadal nawet nie wysłali) ma  numer 898086. Czyli teraz są do tytułu już z ponad 2000 zamówieniami.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #912 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:08:07 »
A co da solidne pakowanie jak komiksy które wkładają do paczek często są już zniszczone? Ostatnio kupuje dużo mang ze Studia JG i przerzuciłem się na Yatte dzięki czemu każda pozycja przychodzi do mnie w stanie, jakby wyszła prosto z drukarni a w Gildii połowa przychodziła podniszczona i porysowana, jakby pracownicy urządzali sobie zawody w stylu kto dalej kopnie daną mangę po podłodze bo nie wiem jakim cudem można tak porysować okładki od zwykłego przekładania na półce i kompletowania zamówień :-\
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Crono

« Odpowiedź #913 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:35:30 »
To prawda z tymi mangami. Ja już od kilku lat żadnych mang nie zamawiam w gildii, bo miałem tak jak pisze amsterdream. Zresztą, z wieloma książkami miałem podobnie i jak już jakąś książkę zamawiam, to staram się to robić w innym sklepie.
I prawda jest taka, że komiksy też czasami wysyłają poobijane. Ostatnio wysłali mi poobijaną Broń X (a karton nie był poobijany). Oczywiście zawsze tłumaczą się że to pewnie w transporcie się uszkodziło, a oni są niewinni. Ja przy gildii jestem tylko dlatego że mają mega wygodny system reklamacji - odsyłam im paczkomatem i po kilku dniach paczkomatem otrzymuję nowe komiksy.

Offline vision2001

« Odpowiedź #914 dnia: Cz, 03 Październik 2024, 13:35:41 »
w Gildii połowa przychodziła podniszczona i porysowana, jakby pracownicy urządzali sobie zawody w stylu kto dalej kopnie daną mangę po podłodze bo nie wiem jakim cudem można tak porysować okładki od zwykłego przekładania na półce i kompletowania zamówień :-\
Miałem ze dwa razy sytuację z mangą, gdy wyglądała jak używana/zwrot po przeczytaniu. Ale pisałem i wymienili. Może trzeci raz był z jakimś ubitym rogiem, czy podłamaną kartonikową okładką (ale to już było długo po dokonanym zakupie, więc nie reklamowałem).

I prawda jest taka, że komiksy też czasami wysyłają poobijane.
Tutaj też rzeczywiście jest coś na rzeczy. Twarde okładki obite, choć wielkością mniejsze, niż największa zamówiona pozycja (a pakowane tak, że nie miało prawa się przemieszczać i przez to obić się).
« Ostatnia zmiana: Cz, 03 Październik 2024, 13:41:24 wysłana przez vision2001 »