Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308292 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #870 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 09:19:42 »
Musznik nie mam jakieś specjalnej spiny o komiks. To na pewno nie pierwszy i nie ostatni komiks, którego nie miałem okazji kupić albo nie zdążyłem kupić lub zapominałem kupić. Chodzi bardziej o podejście sklepu. Jeżeli nie chcieli generować sobie kłopotu magazynowego wystarczyło wysłać e-mail: "proszę o opłacenie dodatkowej wysyłki, dystrybucja Broni X odbywa się jako oddzielny preorder".
Z wcześniejszych opinii o sklepie raczej zapamiętałem, że nie ma problemów z odkładaniem, łączeniem i dzieleniem zamówień. Może dłużej kupujące osoby to potwierdzą lub wyprowadzą mnie z błędu.

Tak czy siak, kolejne egmont limited trzeba zamawiać bez zbędnego przeciągania zamówienia.
Jestem stałym klientem Gildii od października 2014 r. Niemal od początku historii moich zamówień schemat ich składania i realizacji jest ten sam - zamawiam w preorderze, płacę przy odbiorze, wszystko tip-top. Zostawiłem tam tysiące złotych. Również w innych produktach. Przez te lata może z 2 reklamacje. W ten sposób nabyłem wszystkie zebrane dotychczas wydania LIMITED. Zawsze gładko i sprawnie. Jeśli kiedykolwiek pojawiał się jakikolwiek problem po stronie sklepu - był kontakt, dogadanie detali i wszystko (też może ze 2-3 razy) miało swój happy end. Nie musiałem kombinować z zamówieniami, martwić się o rzetelność sklepu czy obsługi. Pełne zaufanie. Tylko polecać! Wiem, że zaszły swego czasu tam jakieś zmiany organizacyjne czy własnościowe ale nie przypominam sobie by miało to jakikolwiek wpływ na moją satysfakcję z obsługi zamówień. Ostatnie duże zamówienie z czerwca również niczego nie zwiastowało i przeprowadzone zostało wzorowo.
Co wyjdzie i jaki będzie finał - przekonam się ale specjalnie mnie to nie martwi.
W dniu rozpoczęcia przedsprzedaży złożyłem zamówienie na Broń X oraz Trybunał Sów - oba miały ten sam termin premiery. Przesunięcie wydania Batmana nastąpiło w tzw międzyczasie. Czytając różne wzmianki o szybko wyprzedającym się nakładzie BX i loterii z realizacją zamówień zapytałem mailowo o status mojego zamówienia (ludzie już Trybunał dostawali) i otrzymałem info, że w środę wyślą i do piątku będę miał u siebie.
Wczoraj info o dwudniowej obsuwie. Dziś, zgodnie z deklaracją - powinni wysłać. Zobaczymy. Dzień się rozkręca.
Na szczęście, widzę podobnie jak gringo @Rodrigues, nie mam z tego powodu jakiejś spiny i dramy. To tylko komiks więc moja radość z życia wielce nie ucierpi z tego powodu. Oczywiście - gdyby mi na nim nie zależało to nie zamawiałbym. Zwłaszcza, że dla spokoju zrobiłem to natychmiast i u pewnego dostawcy.
Jednak widzę na powyższych przykładach, że można spodziewać się wszystkiego, a sklep najwyraźniej czegoś nie ogarnia (nie wiem skąd info kolportowane przez @musznik11, że hurtownia dała ciała i ile w tym prawdy). Ale nie przesądzam. Byłaby to pierwsza taka sytuacja w całej mojej historii zamówień.

Offline Gazza

« Odpowiedź #871 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 14:31:10 »
Nadal cisza. Zero powiadomień z InPost, zero sygnałów z sklepu. Za 2 godziny miną dwa dni robocze z maila o opóźnieniu. Hmmm...

Btw: dotychczas Gildia była dla mnie synonimem wiarygodności i rzetelności. Coś jak Atom Comics ale w temacie wydań PL ;) Ufam, że się to nie zmieni.  ???

Offline Motyl

« Odpowiedź #872 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 15:27:27 »
Miałem kiedyś sytuację, że sklep, na szczęście już nieistniejący, anulował mi Artbook Thorgala, bo się przeliczył i dostał za mało egzemplarzy. Drugim podobnym przypadkiem była sytuacja, gdy Bonito anulowało mi zamówienie, bo również nie wystarczyło im egzemplarzy, ale tym razem tłumaczenie było inne. Zamawiałem na samym początku sprzedaży, ale wybrałem opcję zapłaty przy odbiorze w punkcie stacjonarnym Bonito. Uprzejma pani na infolinii powiedziała, że wszak moje zamówienie było wcześniejsze, ale było nieopłacone, a oni akurat honorowali tych, którzy od razu zapłacili, i tak musiałem zamówić gdzie indziej.

Offline wilk

« Odpowiedź #873 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 16:42:19 »
A mi z kolei Gildia wysłała dzisiaj zamówienie przed czasem z "Astronomem", który miał być dostępny dopiero 30 września. Więc akurat ja nie narzekam. Zdarzyły się w moim przypadku raz czy dwa sytuacje opóźnień w stosunku do planowanego terminu wysyłki ale nigdy nie było to w takiej skali jak to opisujecie.

Offline bjeń

« Odpowiedź #874 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 17:40:05 »
W dniu rozpoczęcia przedsprzedaży złożyłem zamówienie na Broń X oraz Trybunał Sów - oba miały ten sam termin premiery. Przesunięcie wydania Batmana nastąpiło w tzw międzyczasie. Czytając różne wzmianki o szybko wyprzedającym się nakładzie BX i loterii z realizacją zamówień zapytałem mailowo o status mojego zamówienia (ludzie już Trybunał dostawali) i otrzymałem info, że w środę wyślą i do piątku będę miał u siebie.
Wczoraj info o dwudniowej obsuwie. Dziś, zgodnie z deklaracją - powinni wysłać. Zobaczymy. Dzień się rozkręca.

U mnie bardzo podobna sytuacja. Zamówiłem w przedpremierze Broń X + Potwór z Bagien Limited + Trybunał Sów. W środę przyszedł mail z informacją, że realizacja przedłuży się o 2 dni robocze. Dziś jednak dostałem swoją paczkę. Oczywiście, jak w zdecydowanej większości przypadków, pakowanie pancerne i bez najmniejszych uszczerbków.

Offline Koro

« Odpowiedź #875 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 18:53:40 »
Ja taka sama sytuacja. Bron x + bagniak. Opłacone w lipcu. Dwa dni temu informacja o opóźnieniu o 2 dni. Dzisiaj powinien być dzień wysyłki ale cisza. Podejrzewam że nie mają tej Broni X.

Offline Death

« Odpowiedź #876 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 19:47:26 »

;D :P ::) 8) :o ;)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #877 dnia: Pt, 27 Wrzesień 2024, 21:01:11 »
Do mnie dzisiaj w końcu dotarło zamówienie z 12.09. Standardowo z połowa komiksów, która nie ma fabrycznej folii ma porysowane tylne okładki, jakby ktoś nimi szorował po chropowatym stole/podłodze. Ehh... człowiek nieraz połasi się na 10-15% większy rabat, ale to nie ma żadnego sensu... mangi najlepiej kupować bezpośrednio u wydawców, wtedy jest największa szansa, że przyjdą w stanie mint.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Death

« Odpowiedź #878 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 00:08:48 »
Przyszła paczka z Gildii. Oni osobno zabezpieczyli najnowszy Zeszyt Wydziału siódmego. Włożyli go do takiej specjalnej folii. Szacunek.

Offline Gorzki

« Odpowiedź #879 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 00:14:44 »
Przyszła paczka z Gildii. Oni osobno zabezpieczyli najnowszy Zeszyt Wydziału siódmego. Włożyli go do takiej specjalnej folii. Szacunek.

Okładka alternatywna ? Miałem to samo. Nudziło im się pewnie
ps. ale standardowa przyszła goła

Offline Death

« Odpowiedź #880 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 00:27:20 »
Tak, ta z dużym kozłem. :)

Offline burberry

« Odpowiedź #881 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 13:17:37 »
Moja paczka z Gildii już przyszła, dzisiaj odbieram.

Wysłałem wczesniej zapytanie do BOK o to, co jest powodem opóźnienia i otrzymałem odpowiedź, że czekają, aż Żbik im się pojawi na stanie i od razu wysyłaja. Wczoraj wysłali, dziś jest do odbioru.

Offline Gazza

« Odpowiedź #882 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 09:16:36 »
Dostałem powiadomienie z InPost, że paczka jest w przygotowaniu - Sowy i Weapon X tylko w zamówieniu więc jest szansa...  :o

Offline Koro

« Odpowiedź #883 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 15:34:51 »
U mnie również paczka wysłana i podobno zawiera Broń X... 8)

Offline Dracos

« Odpowiedź #884 dnia: Pn, 30 Wrzesień 2024, 15:53:19 »
Te relacje o paczkach zawierających bądź nie Broń X są bardziej pasjonujące niż rozdanie Oscarów, tyle dramaturgii i zwrotów akcji 8)