Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308435 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #825 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 14:20:10 »
W sklepie Gildii mają jakiś bałagan. Otrzymałem dzisiaj paczkę…z nie swoim zamówieniem. Pierwszy raz przytrafiło mi się coś takiego, a zamawiam u nich dobre 10 lat
Oj mają coś, mają. Jeszcze niedawno kontaktowałem się w sprawie zamówienia preorder (Broń X/Trybunał Sów) i otrzymałem info w poniedziałek, że w środę wysyłają (czekali na Sowy).
Dziś otrzymałem maila z info:
"Z przykrością informujemy, że realizacja Twojego zamówienia przedłuży się o 2 dni robocze. Jest to spowodowane koniecznością ponownego zamówienia jednego z produktów u innego dostawcy."
Dzbany!  >:(

Offline GoNzO

« Odpowiedź #826 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 14:39:33 »
U mnie to samo, mam tylko nadzieję, że nie chodzi o brakującą Broń X...  :o
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #827 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 14:48:38 »
U mnie to samo, mam tylko nadzieję, że nie chodzi o brakującą Broń X...  :o
U mnie też wiszą zamówienia juz chyba od dwóch tygodni. Kilka razy juz otrzymywałem tego samego maila co Gazza. Dziś kolejny dzień w którym powinni wysłać paczki i oczywiście cisza. Pisałem dzisiaj do nich, jutro pewnie zadzwonię.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #828 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 14:50:18 »
Też czekam na drugą paczkę z Bronią X ze względu na bagniaka i boję się, po wczorajszej sytuacji, że będzie jakiś problem

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #829 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:01:34 »
Siadajcie maluchy, opowiem Wam moją historię:

03.09 złożyłem zamówienie - między innymi "Broń X" oraz "Requiem. Rycerz wampir tom 3" (premiera 23.09) no i wczoraj dostałem info odnośnie Broni X: "Niestety dostaliśmy informację z hurtowni że nie mają już tego tytułu i nie zrealizują nam naszego ostatniego zamówienia na ten komiks". Czyli nie odłożyli mi Broni X pomimo, że zapłaciłem od razu za całość zamówienia.
Mają zobaczyć czy da się ściągnąć tytuł z innych kanałów dystrybucji, no ale nie oszukujmy się, jaka jest teraz na to szansa? Według mnie żadna.

09.09 zamawiałem mniejszą paczkę z paroma komiksami, której nie mam do dzisiaj. Podobno właśnie jest pakowana.

Smaku liter nadciągam...

Zastanawiam się czy kontynuować linkowanie gildii w przedfestiwalowych tabelkach XD. Zobaczymy jak mi przejdzie wnerw.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Alienus66

« Odpowiedź #830 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:13:32 »
Twoja historia pokazuje że nie mają już broni x a jak gildia nie ma to definitywny koniec nakładu

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #831 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:23:05 »
Jakbym wiedział, że mi nie odłożą, to bym kupił na MFKIG.

Lekcja dla nas wszystkich: jeżeli dany tytuł jest chodliwy, nie zamawiamy w tej samej paczce pozycji, które wydłużą zamówienie.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #832 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:25:49 »
Jak widziałem że broń schodzi szalonym tempem modyfikowałem zamówienie żeby dostać szybciej widać to był dobry ruch...
Współczuję bo głupia sytuacja👍

Online nori

« Odpowiedź #833 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:30:54 »
Rodrigues, akurat miąłem identyczna sytuację ze SmakiemLiter, chodziło o ten kartonik do Marvelków. Tyle że w moim przypadku SL wysłał mi komiksy bez kartonika, ale w lepszej cenie, oczywiście wcześniej spytali co wybieram, czy taka opcje, czy zwrot kasy. Wtedy miałem wkurwa, że nie zamówiłem na Gildii, bo tam zawsze była pewność, a tutaj taka niespodzianka. W sumie, tu i tu Egmont, pytanie, czy to nie wydawca coś namieszał, za wiele obiecał?

Offline LukCook

« Odpowiedź #834 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:31:15 »
Słabo i jestem w szoku, że gildia taki manewr odstawiła. Jak zapłaciłeś to powinni trzymać BX dla Ciebie. Ja w Gildii kupuję komiksy niedostępne albo ciężko dostępne w innych sklepach. Egmont to już 100% w Smaku Liter (wysyłka) albo Tania Książka (odbiór osobisty).

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #835 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:37:43 »
Swoje zamówienie z Bronią X złożyłem w połowie lipca opłacając je od razu. Mam nadzieję, że nie zrobią mnie w konia…

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #836 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:40:47 »
Antek jeżeli w Twoim przypadku nie odłożyli, to już będzie qutanga po całości. Daj znać co z tego wyniknie.

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #837 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:45:38 »
Uuuu, przykra historia. Mnie też może dotyczyć, bo część mojej paczki z Bagniakiem ma premierę końcem października.

Offline Death

« Odpowiedź #838 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:52:13 »
Zamówiłem w Gildii swój egzemplarz w piątek 13 - dostałem w ten wtorek : )
Byłby szybciej, ale dopiero pod koniec tamtego tygodnia opłaciłem zamówienie.
Także daję dużego plusa.
Jak widać Kosmoski kupił Weapon X 10 dni po Rodriguesie i dostał, a Rodri nie. Czyli nie odkładali na bieżąco.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #839 dnia: Cz, 26 Wrzesień 2024, 15:57:45 »
Chyba jednak jakiś cichy dodruk powinien pójść. Dla tych, co złożyli swoje zamówienia, ale komiksu nie dostaną. No i bez ponownej "otwartej" sprzedaży.