Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 320797 razy)

Offline weiter

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #690 dnia: Śr, 02 Sierpień 2023, 17:14:58 »
Jak wraca co roku jak jeszcze do niedawna była u nich opcja z przysłaniem przez nich kuriera?
Do niedawna to znaczy do kiedy?
Bo, jak mnie pamięć nie myli to właśnie już w ubiegłe wakacje nie było takiej możliwości.
Zmienili sposób reklamacji na wysyłki pocztą polską co spotkało się z dezaprobatą cześci użytkowników tego forum.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #691 dnia: Śr, 02 Sierpień 2023, 17:47:44 »
Bo, jak mnie pamięć nie myli to właśnie już w ubiegłe wakacje nie było takiej możliwości.
Zmienili sposób reklamacji na wysyłki pocztą polską co spotkało się z dezaprobatą cześci użytkowników tego forum.

Nie pamiętam dokładnie kiedy, może i w zeszłe wakacje. Chodzi mi o to, że to nie jest nic powracającego tylko jednorazowa zmiana w którymś momencie.

Offline weiter

« Odpowiedź #692 dnia: Śr, 02 Sierpień 2023, 19:09:52 »
Nie pamiętam dokładnie kiedy, może i w zeszłe wakacje. Chodzi mi o to, że to nie jest nic powracającego tylko jednorazowa zmiana w którymś momencie.
A... to jak najbardziej się zgadza.

Offline dinogal

« Odpowiedź #693 dnia: Cz, 03 Sierpień 2023, 12:00:02 »
ja tuż przed wakacjami reklamowałem komiks przez INPOST (paczkomat->kurier) i udało się otrzymac nowy komiks w ciągu 1,5tygodnia od wysłania wadliwego

Offline GSPdibbler

« Odpowiedź #694 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 12:44:31 »
Jak anulować zamówienie w przedsprzedaży na Gildii? Bo wypadły mi dodatkowe wydatki.

Offline JakubM

« Odpowiedź #695 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 12:46:10 »
A napisałeś do nich ?

Offline misiokles

« Odpowiedź #696 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 13:07:58 »
Skontaktować się z nimi -mailowo, telefonicznie.

Offline eyesore

« Odpowiedź #697 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 13:19:15 »
Jak anulować zamówienie w przedsprzedaży na Gildii? Bo wypadły mi dodatkowe wydatki.
Mailowo spokojnie mozna to zrobić.

Offline starcek

« Odpowiedź #698 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 14:01:13 »
Możesz też anulowac tylko część - ostatnio tak zrobiłem, odpisując na maila o zamówieniu. Zrezygnowałem z dwóch tytułów a trzeci komiks dopisali mi do innego zamówienia i skonsolidowali. Tylko dla ułatwienia poszły dwie płatności. Oni są baaardzo elastyczni.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #699 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 14:27:44 »
No ja trochę się na Gildii zawiodłem ostatnio. Czekanie prawie 2 tygodnie na egzemplarz z reklamacji to przesada.

Offline tB

« Odpowiedź #700 dnia: Pn, 28 Sierpień 2023, 16:24:01 »
Dzisiaj po raz pierwszy dostałem maila, że nie mogą zrealizować części złożonego (ale jeszcze nieopłaconego) zamówienia.
Podejrzewam, że dostali od wydawnictwa mniej sztuk niż zamówień. Chodzi o limitowane Hombre - zaproponowali zmianę na nielimitowane. A w sklepie LIT limitowane Hombre znów dostępne.

Online Ty_draniu

« Odpowiedź #701 dnia: Pn, 28 Sierpień 2023, 16:36:50 »
Też dostałem takiego maila (zamówienie opłacone) i też po raz pierwszy, tylko w moim przypadku chodzi o limitowane "Indianie! Czarny cień białego człowieka" :( Szkoda, bo zdecydowanie wolę wersję limitowaną od podstawowej.
Z kolei w sprawie limitowanego Hombre z tego zamówienia się nie odezwali, więc wychodzi na to, że dla mnie starczyło.

Offline Death

« Odpowiedź #702 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 08:20:33 »
Też tak macie od kilku dni na Gildii, że często nie wyświetlają się okładki komiksów?

Offline rapr

« Odpowiedź #703 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 08:27:09 »
Okładki oraz przykładowe strony. Czasem refresh pomaga, czasem kompletnie nie

Offline eyesore

« Odpowiedź #704 dnia: Śr, 13 Wrzesień 2023, 08:59:46 »
Też tak macie od kilku dni na Gildii, że często nie wyświetlają się okładki komiksów?
tak, zrób ilość pozycji na 12, wtedy działa normalnie,