Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 308703 razy)

Offline amsterdream

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #585 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 14:26:23 »
Promocja na Egmont w Gildii - https://www.gildia.pl/promocje/386

"Podana strona nie istnieje"
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline laf

« Odpowiedź #586 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 14:37:12 »
"Podana strona nie istnieje"
No nie wiem .... może dlatego, że promocja była do wczoraj  ;)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #587 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 14:55:32 »
Jeden dzień tylko? No to GRUBA promocja ze strony gildii ;)
Czas nas zmienił, chłopaki...

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #588 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 15:34:09 »
Jeśli dobrze pamiętam, to ona nie była na jeden dzień, tylko nie od razu ktoś to wrzucił na forum po prostu.

Offline PJP

« Odpowiedź #589 dnia: Wt, 11 Październik 2022, 16:51:12 »
A tam taka promocja. Głównie leżaki ;) Dla siebie znalazłem aż jedną pozycję. Owszem, jeśli komuś brakuje parę rzeczy i zbiera to coś znalazł.

Offline laf

« Odpowiedź #590 dnia: Śr, 12 Październik 2022, 08:21:13 »
Jeden dzień tylko? No to GRUBA promocja ze strony gildii ;)
Promocja była w dniach 6-10 października. Ja trafiłem na nią w poniedziałek (10.10.) i od razu dałem o tym info na forum. Niestety nikt na forum wcześniej o tym nie pisał, a swoje zdziwienie tym faktem wyraziłem w innym wątku w ten sposób:
Co tu taka cisza w temacie? Promocja trwa już od czwartku i nikt nic  ???

Obiecuję aby następnym razem pisać do kiedy trwa promocja, żeby nie było żadnych niedopowiedzeń.

Offline Nowicjusz

« Odpowiedź #591 dnia: Wt, 18 Październik 2022, 01:01:11 »
Wow! Chciałem sobie kupić kilka zaległych komików, a tu z wydawnictwa Lost in Time, zero rabatu ! na Parszywy drań, Dziki Zachód1, 2   Horacio dAlba... Szok! No trudno będę szukać gdzieś indziej

Offline Death

« Odpowiedź #592 dnia: Pn, 24 Październik 2022, 15:18:36 »
Dziwna jest ta Gildia. W porównaniu z innymi sklepami ma niesamowite pakowanie. Ale to właśnie od nich dostałem ostatnio 2 uszkodzone albumy w dwóch różnych paczkach. Na przykład dzisiaj odebrałem 2 zamówienia: ze sklepu Kultury Gniewu i z Tantis. Obie paczki zapakowane słabo, karton ciasno przylegający do albumów i zero bąbelków, w ogóle kartony dosyć sfatygowane same w sobie, a jednak wszystko w stanie idealnym. A z Gildii przychodzą opancerzone jak forteca, bąbelki, dużo lepszy karton, że nawet on sam w sobie wygląda idealnie, a w środku zdarzają się obite albumy. Czyli takie już zdarza się im pakować, bo innego wytłumaczenia nie ma. :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #593 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 12:24:23 »

Offline plast

« Odpowiedź #594 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 13:00:56 »
Bardzo lubię Gildię, zostawiłem u nich mnóstwo pieniędzy.

Ale czasem potrafią wkurzyć... Nie raz już mi się zdarzyło zrobić zamówienie na kilkanaście pozycji, gdzie 2-3 były przedpremierowe i premiera za miesiąc-dwa. Specjalnie tak, żeby całość przyszła właśnie za miesiąc-dwa gdy zrobię miejsce na półkach. W momencie dokonywania zamówienia oczywiście wszystko jest dostępne. Płacę oczywiście z góry, więc mają moje pieniądze. Po 2-3 miesiącach gdy zamówienie ma wyjść nagle mail, że czegoś tam nie udało się zdobyć u wydawcy i nie ma i nie wiadomo czy będzie... czyli nie zamówili tego gdy im dałem pieniądze, nie trzymali dla mnie, tylko czekali i teraz już że tak rzeknę kolokwialnie po ptokach. I nigdzie indziej też nie ma - szukaj wiatru w polu, mogę polować na egzemplarz z drugiej ręki za 3x cena bazowa lub czekać na dodruk. To chyba nie tak powinno wyglądać.

Offline nori

« Odpowiedź #595 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 13:22:17 »
Ciekawe, zamawiałem parę razy z dużym wyprzedzeniem i ZAWSZE miałem gwarantowany egzemplarz, no chyba, że nawalił sam wydawca i premiera się przesunęła lub coś innego z tytułem się podziało.

Dzisiaj dotarła kolejna paczka, tym razem przesadzili w druga stronę: zaledwie coś 9 pozycji, a wielkie pudło, w środku dwa kartony i wypełnienie papierowe, a w kartonach dwie paczki komiksów podzielone rozmiarami i owinięte tak z kilometrem folii bąbelkowej. Ktoś miał fantazję. :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #596 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 13:53:04 »
@nori też mi się nigdy nie zdarzyło żeby nie odłożyli, ale nie wykluczam że jest to czasem możliwe.

A co do pakowania to ostatnio jak od nich odbierałem paczkę to powiedziałem do dziewczyny oho chyba komuś pojadą po premii za marnowanie materiału do pakowania :) Nie żebym narzekał wręcz przeciwnie byłem bardzo zadowolony z jakości przesyłki.

Offline PB94

« Odpowiedź #597 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 21:43:41 »
W moim przypadku dostawa gildii jak zawsze 11/10. Tym razem cięższa paczka: knightfall 1-3 i  sandman 7  wszystko w stanie idealnym.

Offline starcek

« Odpowiedź #598 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 21:47:15 »
U mnie piramidka z komiksów zapakowana w folię bąbelkową, a do tego papierowy wypełniacz. Czyżbym miał po prostu szczęście, a może tak nagradzają zakupy bez szukania w necie rabatu większego o 3%???
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

« Odpowiedź #599 dnia: Wt, 25 Październik 2022, 21:59:48 »
  Też mnie to dziwi, właściwie to każde moje zamówienie u nich jest rozłożone na 2-3 miesiące i nigdy mi się nie przytrafiło żebym czegoś nie dostał a miałem już dwa tytuły co najmniej które zniknęły u nich zanim dostałem paczkę. Tyle, że ja nigdy nie płacę z góry. Zawsze na początku zaznaczam płatność przy odbiorze, a jak już wszystko skompletuję i wiem, że mają wysyłać to piszę z prośbą o zmianę sposobu dostawy i płatność przez sieć. Może to ich bardziej dopinguje?