Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 306761 razy)

Offline Voitas

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #135 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 15:34:22 »
Do mnie dotarło w sobotę.

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #136 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 16:36:45 »
Ja biorę odbiór osobisty, więc mało poglądowa informacja, ale 16 już miałem do odbioru.

Offline PJP

« Odpowiedź #137 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 17:27:32 »
Dzisiaj dostałem maila, że przesyłka m.in. z Relaxem w drodze :)

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #138 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 17:31:47 »
A moja przesyłka z Relaxem ciągle "w przygotowaniu", chociaż zamawiałem bezpośrednio u wydawcy. Mój błąd :(

Offline Szekak

« Odpowiedź #139 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 18:27:51 »
Specjalnie opozniaja wysylke bo tak zazarcie bronisz Relaxu na forum, a tak to by przyszlo, bys sprawdzil co to tak naprawde jest i bys bronic przestal.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #140 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 18:33:08 »
A ty już sprawdziłeś, czy tak na wszelki wypadek nadajesz?

Offline Arne

« Odpowiedź #141 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 18:37:32 »
A moja przesyłka z Relaxem ciągle "w przygotowaniu", chociaż zamawiałem bezpośrednio u wydawcy. Mój błąd :(
Kapralu, a zamawiałeś prenumeratę, czy pojedynczy numer?
Bo jeśli prenumeratę, to zgodnie z obiecanymi "bonusami", "Relax" powinien już u ciebie być.

Kapral

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 19:41:24 »
Pojedynczy zamawiałem. Z ostrożności procesowej :)

Offline Arne

« Odpowiedź #143 dnia: Wt, 22 Grudzień 2020, 19:46:12 »
Przez chwile sie wahalem, czy nie wziac prenumeraty, ale stwierdzilem, ze kubkow w domu mam dosyc. :)
I rowniez zachowawczo, zamowilem 1? (37?) numer w Gildii. Wlasnie dostalem maila, ze dzisiaj wyslali. ( razem z druga Era Apocalypse'a, o ktora pytalem wyzej).
« Ostatnia zmiana: Wt, 22 Grudzień 2020, 19:49:36 wysłana przez BosMan »

Offline Lipa

« Odpowiedź #144 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 11:34:06 »
Zamówiłem jakiś czas temu dwa nowe Predatory od Scream Comics. Zamówienie opłacone z góry.

W piątek z dostępnością "24h".

Zamówienie nie wyszło w piątek, nie wyszło w poniedziałek, nie wyszło i wczoraj.

Po napisaniu emaila do nich dowiaduje się, że:

"Dzień dobry,

spodziewany termin realizacji Pana zamówienia to 30 grudnia i taka informacja była również w mailu potwierdzającym zamówienie. Owszem tytuły dotarły do nas wcześniej ale paczki wysyłamy wg kolejności zaczynając od tych z bieżącą datą realizacji. Oczywiście Pana zamówienie jest już w trakcie pakowania i wyślemy najszybciej jak to możliwe."

Czyli jeśli zamówiłeś prędzej i pasowała Ci data realizacji na 30.12, to mamy Cię w dupie. Mogłeś czekać, nie brać w pre orderze, nie wpłacać pieniędzy i zamówić po premierze, wtedy byś był obsłużony w 1 kolejności.

Dla mnie jeśli chodzi o pre ordery są skreśleni, bo taka polityka do mnie nie przemawia.

Każde wytłumaczenie przed świętami bym przyjął, że dużo pracy, że nie wyrabiają i nie miałbym problemu, ale jeśli priorytetem jest inny typ klienta, niż ten którego pieniądze już mają szybciej, to ja się w to nie bawię..

Offline GoNzO

« Odpowiedź #145 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 11:57:24 »
Zamówiłem jakiś czas temu dwa nowe Predatory od Scream Comics. Zamówienie opłacone z góry.

W piątek z dostępnością "24h".

Zamówienie nie wyszło w piątek, nie wyszło w poniedziałek, nie wyszło i wczoraj.

Po napisaniu emaila do nich dowiaduje się, że:

"Dzień dobry,

spodziewany termin realizacji Pana zamówienia to 30 grudnia i taka informacja była również w mailu potwierdzającym zamówienie. Owszem tytuły dotarły do nas wcześniej ale paczki wysyłamy wg kolejności zaczynając od tych z bieżącą datą realizacji. Oczywiście Pana zamówienie jest już w trakcie pakowania i wyślemy najszybciej jak to możliwe."

Czyli jeśli zamówiłeś prędzej i pasowała Ci data realizacji na 30.12, to mamy Cię w dupie. Mogłeś czekać, nie brać w pre orderze, nie wpłacać pieniędzy i zamówić po premierze, wtedy byś był obsłużony w 1 kolejności.

Dla mnie jeśli chodzi o pre ordery są skreśleni, bo taka polityka do mnie nie przemawia.

Każde wytłumaczenie przed świętami bym przyjął, że dużo pracy, że nie wyrabiają i nie miałbym problemu, ale jeśli priorytetem jest inny typ klienta, niż ten którego pieniądze już mają szybciej, to ja się w to nie bawię..

To dla pana jeden dzień jest niecałe 3, dokładnie 2 koma 702. No to na stratę 2 koma 7 no, to jeszcze możemy sobie pozwolić, ale, żeby stracić 300% czasu…
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Koalar

« Odpowiedź #146 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 12:13:50 »
Taki mają system i nie jest on najgorszy. Przykładowo ktoś zamawia coś w przedsprzedaży 10 grudnia z informacją o spodziewanej dacie realizacji 30 grudnia. To sobie jedzie gdzieś na okres 15-25 grudnia. A tu niespodzianka, wcześniej coś zostało wydane, więc mu wysyłają 20 grudnia. On się tylko denerwuje, bo nie ma jak odebrać. Więc komiksy wracają do nich i muszą jeszcze raz wysyłać.
Oczywiście mogłoby być coś, że dostajesz info, że wysyłka jest możliwa wcześniej i jak potwierdzisz, że chcesz, to wysyłają wcześniej. Ale to by musieli zmienić system, a nie wiem, czy wielu osobom tak bardzo zależy, żeby mieć jakąś pozycję X dni wcześniej (przykładowo mnie nie, bo mam co czytać).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Lipa

« Odpowiedź #147 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 12:21:54 »
W tym co piszesz jest coś racji, ale ja jestem z tej grupy klientów, którzy jak zamawiają coś w przedsprzedaży, to robią to dlatego, że chcą dostać to w 1 kolejności.

Pierwszy raz spotkałem się z czymś takim.

Offline stachel

« Odpowiedź #148 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 12:32:09 »
Taki mają system i nie jest on najgorszy. Przykładowo ktoś zamawia coś w przedsprzedaży 10 grudnia z informacją o spodziewanej dacie realizacji 30 grudnia. To sobie jedzie gdzieś na okres 15-25 grudnia. A tu niespodzianka, wcześniej coś zostało wydane, więc mu wysyłają 20 grudnia. On się tylko denerwuje, bo nie ma jak odebrać. Więc komiksy wracają do nich i muszą jeszcze raz wysyłać.

Zawsze preordery (bez pytania) wysyłali mi wcześniej, jeśli były dostępne. Pierwszy raz słyszę, żeby mieli politykę wysyłania zgodnie z planowanym terminem ukazania.

Offline Lipa

« Odpowiedź #149 dnia: Śr, 23 Grudzień 2020, 12:53:03 »
Kolejny email

"Dzień dobry,

źle mnie Pan zrozumiał lub bardziej to ja źle napisałam. Robimy wszystko aby zamówienia wysyłać na bieżąco, Tytuły dodarły do nas w piątek po południu, od poniedziałku pakujemy wszystkie zamówienia i sukcesywnie wysyłamy, ale nie jesteśmy w stanie wysłać jednego dnia wszystkich zamówień. Pana zamówienie jest już spakowane i czeka na odbiór przez firmę przewozową. Dziś zostanie nadane. Jeśli jednak mimo wszystko chce Pan zrezygnować z zamówienia proszę go nie odbierać a wróci do nas i zwrócimy pieniądze.

Przepraszamy za opóźnienie ale staramy się jak możemy."

To już jest bardziej zrozumiałe, że mają zapier.dziel. Bardziej to do mnie trafia