To pewnie wynik tego, że z gotowym sklepem dostali gotowe rozwiązania księgowe i teraz nie będą się bawić w korygowanie faktur przy zmienianych zamówieniach.
Ale to wtedy również nie powinno być problemem myślę. U mnie najczęściej to wyglądało, że chcę połączyć zamówienia i po prostu wysłać razem. Więc nie jest to stricte edycja zamówienia sama w sobie, czy zamiany pozycji w zamówieniach i inne takie fikołki, tylko 2 oddzielne zamówienia, które nie mają być połączone w 1 zamówienie o 1 numerze, tylko po prostu mają zostać razem wysłane.
W takiej sytuacji, skoro zamówienia zostają niezmienione gdybyśmy bawili się w papierowe faktury mogliby wrzucić te 2 lub więcej faktur do jednej paczki. A jako że faktury biorę elektroniczne a nie papierowe, to nawet nie muszą wrzucać, a adres na fakturach też ten sam.
Nawet w Taniej Książce takie rzeczy przechodziły, więc mam nadzieję, że i tu będzie to dalej możliwe.
Jeśli mergery zamówień mają być dostępne tylko do nieopłaconych, to też jest to dziwne kryterium. Napisałem prośbę o połączenie. Nie dostałem wciąż żadnej odpowiedzi. Od tego czasu opłaciłem już jedno zamówienie i w międzyczasie zaksięgowali płatność. Czyli teraz zaraz się okaże, że to ja dałem dupy i powinienem był czekać kilka dni na ich odpowiedź nim cokolwiek opłacę? Pokraczne to.