Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307823 razy)

Offline Koalar

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1425 dnia: Pn, 28 Kwiecień 2025, 23:35:33 »
Z tym schowkiem to też może być cyrk. Ktoś tu sobie zacznie odnawiać i od razu dorzuci sobie kilkadziesiąt nowych pozycji, a tu pyk - przywrócą wersję sprzed paru tygodni bez tych nowych tytułów. Więc to powinno być tak zrobione, że od razu jest wszystko w schowku. W ostateczności może jakiś stary schowek jako osobna strona.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Midar

« Odpowiedź #1426 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 05:46:34 »
Nareszcie historia zamówień jest kompletna, dziś w nocy uzupełnili 12.2024 i 2025.

Offline Lobo

« Odpowiedź #1427 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 07:55:34 »
Z wszystkich sklepów z komiksami najbardziej nie lubie layoutu Tantisa jest męczący i nieporęczny, natomiast najwygodniejszym sklepem czy do zakupów czy samego rozeznania w tytułach czy autorach zawsze była gildia.
I co zrobili? Upodobnili nowa wersję prawie 1 do 1 do Tantis. Ci decydenci czy spece od wdrożeń powinni za to beknąć, masakra..

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #1428 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 07:55:39 »
Jak przez 10 lat sklep był zajebisty i latał za każdą waszą fanaberią z łączeniem zamówień, modyfikowaniem, trzymaniem miesiącami nieopłaconych komiksów, itp., to może by go tak nie skreślać, bo raz im się coś posypało?
"Coś posypało" to ładny eufemizm na kompletne rozwalenie sobie systemu ORAZ strony i m. in. wysyłanie paczek pobraniowych za darmo. Za moją dostaną kasę tylko dlatego, że i sąsiad, i kurier też okazali się uczciwymi ludźmi, chociaż sama gildia m. in. zmieniając numery zamówień, ORAZ numery konta (inne na obecnie wystawianych fakturach i na ich stronie) zrobiła co tylko mogła, żeby to utrudnić...
« Ostatnia zmiana: Wt, 29 Kwiecień 2025, 08:01:05 wysłana przez m4rkiz »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1429 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 08:42:22 »
To co oni zrobili przechodzi ludzkie pojęcie. Ich się powinno w książkach umieszczać w dziale - jak rozpierdolić własną firmę w 24h.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Mawer89

« Odpowiedź #1430 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:12:30 »
Niech mi ktoś wytłumaczy o co ten cały krzyk i płacz?? Rozumiem, że największym problemem jest zmiana wyglądu? Bo jeśli chodzi o problemy techniczne to u mnie od wczoraj wszystko działa jak należy. Już kiedyś gildia zmieniła oprawę graficzną i dość szybko można się było przyzwyczaić.

Offline nocny

« Odpowiedź #1431 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:14:12 »
Po lekturze wątku na forum oraz wątków na fejsie wychodzi, że 99% uwag NIE dotyczy wyglądu.

Offline Mawer89

« Odpowiedź #1432 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:17:06 »
Czyli takie typowe polskie marudzenie na coś nowego  ::)

Offline nocny

« Odpowiedź #1433 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:19:42 »
Nie na coś nowego a na coś zepsutego, niedziałającego, szwankującego, wybrakowanego itp itd.

Offline Mawer89

« Odpowiedź #1434 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:26:58 »
To napisz co aktualnie nie działa? Od wczoraj testuje stronę i żadnych problemów nie miałem. Przed zmianą strony miałem jedno złożone zamówienie czekające na opłacenie. Wczoraj było, dzisiaj opłaciłem i gitara. Nie pamiętam tylko, czy coś miałem wcześniej w schowku.

Offline starcek

« Odpowiedź #1435 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:34:59 »
Przecież co chwila są jakieś kwiatki typu - zamiast 3 okładek pojawiają sie dwie, wyszykiwarka nie uwzględnia wszystkich tytułów w serii, schowek (ten nowy) nie jest w stanie zapamiętać, że ma wyświetlać 50 tytułów i tym podobne.

Kupili gotowy sklep (skrót myślowy) żeby zaoszczędzić, no to zaoszczędzą. Na zakupach od klientów choćby takich jak ja. Skoro próg darmowej wysyłki mam podobny na smaku liter, to po co mam robic zakupy u kogoś, kto utrudnia mi życie? Zamiast wydać tysiaki, może rocznie parę stów puszczę u nich. Tym bardziej, że drobne obicia to mam głęboko gdzieś. I takich ludzi może się uzbierać.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline hansior

« Odpowiedź #1436 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:49:20 »
Ja już pomijam schowek, bo tak się złożyło, że niedawno uznałem, że muszę się ograniczyć i wyczyściłem prawie cały. Ale wcześniej było inaczej i doskonale rozumiem frustrację. To, czego najbardziej nie mogę przeboleć, to spieprzona wyszukiwarka, która nie pozwala wyszukiwać całej serii. Dzisiaj chciałem wyszukać wszystkie tomy RIPa i dostałem je zakopane w jakichś beznadziejnych książkach, których wyrazy w tytule zawierają te trzy litery.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #1437 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:55:12 »
To napisz co aktualnie nie działa? Od wczoraj testuje stronę i żadnych problemów nie miałem. Przed zmianą strony miałem jedno złożone zamówienie czekające na opłacenie. Wczoraj było, dzisiaj opłaciłem i gitara. Nie pamiętam tylko, czy coś miałem wcześniej w schowku.

A testowałeś wczoraj między 08:00 a 11:00 kiedy nie można było się zalogować przez błąd reCAPTCHA? Heh

Naprawiają stronę i to jest na plus.

Ale dalej nie wszystko działa.

Przykłady na szybko:

1. Klikając w danej pozycji nazwisko ilustratora dowiadujemy się, że takie dane nie występują na stronie:

2. Klikając w danej pozycji na wydawnictwo, nie przechodzimy do pozycji wydanych przez to wydawnictwo, tylko do wyszukiwania słowa "kurc". Jakie są wyniki widać na drugim screenie.

Ogólnie obydwa te przykłady dotyczą tego samego błędu i widać je od razu. Bez doszukiwania się. Jak ktoś przysiądzie może znaleźć ciekawsze problemy.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Mawer89

« Odpowiedź #1438 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:56:43 »
Nie ogarniam nadal w czym problem. Wpisałem w wyszukiwarkę RIP, zaznaczyłem konkretne wydawnictwo i wszystko ładnie widać...  ::)

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #1439 dnia: Wt, 29 Kwiecień 2025, 09:58:16 »
Niech mi ktoś wytłumaczy o co ten cały krzyk i płacz?? Rozumiem, że największym problemem jest zmiana wyglądu? Bo jeśli chodzi o problemy techniczne to u mnie od wczoraj wszystko działa jak należy. Już kiedyś gildia zmieniła oprawę graficzną i dość szybko można się było przyzwyczaić.
nie zadałeś sobie trudu, żeby przeczytać trzy ostatnie strony, gdzie wymienione jest w zasadzie wszystko co można zepsuć podczas takiej akcji, masz wyrobione własne zdanie, że "to tylko marudzenie" i chcesz żeby ktoś poświęcał swój czas na przekonywanie ciebie, że gildia jest popsuta? a po co?

uwalili sobie wszystkie linki w necie, co wpłynie na pozycjonowanie strony, zmienili ludziom numery złożonych zamówień, adresy dostaw przywrócili sprzed wielu lat, wysyłają paczki pobraniowe bez pobrania, komunikacja leży i kwiczy, ładnych parę dni nie dało się nawet zalogować i to z szeregu różnych powodów, a na komórce "sprawdź opinię" dalej zakrywa przycisk logowania ;)

chyba nikt tu nie wątpi, że z czasem wszystko zacznie jakoś działać, chociaż dziś to po prostu strona gorsza i mniej funkcjonalna pod każdym względem, ale narobili i sobie i setkom czy tysiącom ludzi niepotrzebnych problemów poprzez dosłownie podręcznikowo spapraną migrację gdzie ciężko znaleźć coś, co poszło tak jak powinno