Autor Wątek: Gildia.pl  (Przeczytany 307770 razy)

Offline studio_lain

Odp: Gildia.pl
« Odpowiedź #1230 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 13:46:33 »
czytają czytają - piszcie uwagi :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Online xanar

« Odpowiedź #1231 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 13:55:54 »
To co ? To forum to robi za beta-testerów ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Leyek

« Odpowiedź #1232 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 13:57:58 »
Prawda jest taka, że na 90% jakaś mądra głowa (albo wielki analityk od Excela) nie znający w ogóle profilu dotychczasowego lojalnego klienta, wymyślił sobie zmianę wyglądu na "nowoczesny", przepchnął to i wyszło jak wyszło.
A teraz pewnie jest wielkie zdziwienie - "o co tym ludziom chodzi? przecież dostali takie piękne kafeleczki".

Offline Leyek

« Odpowiedź #1233 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 13:59:20 »
To co ? To forum to robi za beta-testerów ;D

A w czym problem? :) Beta-czytelnikami już jesteśmy.

Online xanar

« Odpowiedź #1234 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 14:08:42 »
Prawda jest taka, że na 90% jakaś mądra głowa (albo wielki analityk od Excela) nie znający w ogóle profilu dotychczasowego lojalnego klienta, wymyślił sobie zmianę wyglądu na "nowoczesny", przepchnął to i wyszło jak wyszło.
A teraz pewnie jest wielkie zdziwienie - "o co tym ludziom chodzi? przecież dostali takie piękne kafeleczki".

Coś jak jak swojego czasu Blizzard zrobił Diablo na komórki dla pececiarzy ;D
Tam też było "o co wam chodzi nie macie telefonów"  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Sędzia

« Odpowiedź #1235 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 14:18:34 »
wprowadzaja kolejne zmiany - schowek itp

Rzeczywiście była jakaś wypowiedź na temat powrotu zachomikowanych rzeczy w schowku? Bo piszesz to w dwóch miejscach, ale ja nie widziałem żadnego innego info na ten temat.

Nie żeby było to dla mnie jakoś szczególnie istotne, ale przydałoby się, żeby nie musieć szukać jeszcze raz. Tyle że ja tych pozycji miałem ok. 50 i mi to nie robi większego problemu, ale jak ktoś sobie robił listy na kilkaset pozycji, to rozumiem irytację.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1236 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 14:51:58 »
w pelni jestem tego swiadom
pamietam tez drame przy poprzedniej zmianie
jak ja bym mial sie denerwowac ze sklep sie zmienil... zeby ludzie mieli takie problemu w zyciu ;)

Tylko ze wtedy ludzie narzekali głównie na wygląd do którego szybko sie przyzwyczaili, funkcjonalność została ta sama. Koszyków i schowków ludziom z tego co pamiętam tez nie pokasowało. Zupełnie inna skala problemów.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline bjeń

« Odpowiedź #1237 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 14:56:24 »
Co do odzyskania schowka (a tym bardziej koszyka zapisanego w sesji) nie byłbym tak optymistyczny. Właśnie dostałem odpowiedź od Gildii z BOK-u:

bardzo przepraszamy za wszystkie niedogodności, cały czas pracujemy jeszcze nad funkcjonalnością strony jednak odzyskanie schowka może okazać się niemożliwe.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1238 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:11:29 »
I już miękną ze schowkiem. Z "nie da się" którym mi odpisali na "może być niemożliwe"  :D

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1239 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:15:19 »
Cytat: tumany z Gildii
bardzo przepraszamy za wszystkie niedogodności, cały czas pracujemy jeszcze nad funkcjonalnością strony jednak odzyskanie schowka może okazać się niemożliwe.

Wystarczy dostęp do nowej i starej bazy, powiązanie pomiędzy starymi i nowymi tytułami, kontami użytkowników. Dla kogoś kto NIE zna od podszewki obu baz, kilka godzin roboty by to przerzucić.
To tylko potwierdza że za to wdrożenie zabrali się totalni amatorzy.

Hej Gildia! Jak to czytacie, to mogę Wam to zrobić - akurat mam wolne w majówkę :D :D :D

Offline burberry

« Odpowiedź #1240 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:16:37 »
Chyba problem polega na tym, że nie ma tej starej bazy  ;)

Offline stempel

« Odpowiedź #1241 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:28:57 »
Jak generalnie lubię zmiany jeśli one są na plus, lecz niestety w tym przypadku jakoś ich nie widać. Skasowanie zawartości schowków, problemy z dostaniem się na stronę jak i logowanie, słaby, wręcz tragiczny wygląd graficzny, malo przyjazny system działania (za małe ikonki, system filtracji etc.), to minusy, a gdzie plusy? Cała ta zmiana naprawdę wygląda jakby wzięli się za nią dyletanci - korporacyjne elegancki stwierdzili, iż czymś muszą się wykazać, i pewnie po "intensywnej burzy mózgów" doszli, że zrobią po światowemu, lecz wyszło jak zawsze, czyli h.... Nie jestem z branży IT, ale taka wtopa czyli bug, goni buga u mnie, by nie przeszło. Na ten moment to wygląda jakby przygotowywał to ktoś na praktyce, czy też student 1 roku/licealista (bez obrazy w stosunku do nich). Narzekamy, bo jesteśmy klientami, więc mamy prawo do wskazywania wtop. Odnoszę zaś wrażenie, że Ci co ich bronią to chyba Ci którzy z tą zmianą są powiązani

Offline komiks

« Odpowiedź #1242 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:43:54 »
Wystarczy dostęp do nowej i starej bazy, powiązanie pomiędzy starymi i nowymi tytułami, kontami użytkowników. Dla kogoś kto NIE zna od podszewki obu baz, kilka godzin roboty by to przerzucić.
To tylko potwierdza że za to wdrożenie zabrali się totalni amatorzy.

Hej Gildia! Jak to czytacie, to mogę Wam to zrobić - akurat mam wolne w majówkę :D :D :D

Tutaj mamy chyba do czynienia z efekt Dunninga-Krugera.
Jak czytam takie przechwałki, to mi się śmiać chce.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Pocztar

« Odpowiedź #1243 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:54:05 »
Jest nadzieja na ten schowek - niewielka bo niewielka, ale jest. Postanowiłem skontaktować się z BOK i otrzymałem taką odpowiedź:

(...)Historia zamówień będzie zaimportowana ale potrzebujemy na to chwilę. Nad zawartościami schowków pracujemy i nie możemy nic zagwarantować. Przepraszamy za wszystkie niedogodności i prosimy jeszcze o chwile cierpliwości.

Oby im się udało  :'(

Offline NuoLab

« Odpowiedź #1244 dnia: Pt, 25 Kwiecień 2025, 15:54:27 »
Ja bym chciał wiedzieć po co w ogóle zmieniać coś co działa. Tzn. co w poprzedniej wersji było tak niefunkcjonalne, że wymagało jakby nie było poważnej zmiany pociągającej za sobą koszty zarówno migracji, nowego systemu jak i przerwy w działaniu sklepu. Bo jak na razie to jedynie w miarę pozytywne głosy tutaj są o tym, że można przywrócić jakąś funkcjonalność z poprzedniej wersji. Gdzie jest jakaś zmiana "wow" która przyćmiłaby obecne niedogodności swoją lepszością?