Skontaktowałem się ze sklepem mailowo z prośbą w jaki sposób odesłać reklamacje, bo z regulaminu na stronie nie wynikało jednoznacznie na jaki adres to zrobić. Podano adres w odpowiedzi jak również odesłano mi skopiowany fragment regulaminu, z którego wynikało, że mogę powiadomić o odesłaniu mailowo lub załączyć do odsylanego komiksu informacje z wszelkimi potrzebnymi danymi - wybrałem drugą opcję, bo pierwsza wymagała pobrania i wypełnienia odpowiedniego formularza reklamacyjnego i odesłania go mailem, a komiks i tak musiałbym odsyłać, więc tak było mi prościej. W informacji podałem, że chce komiks nowy w ramach rękojmi.
We wcześniejszej korespondencji mailowej przy zgłoszeniu reklamacji również chyba ze dwa razy oznajmiłem, że chce wymiany na nowy komiks. Jak wyraźniej miałbym jeszcze to oznajmić?
A co do kodu zniżkowego, nie myślałem, że kody zniżkowe dają od ceny okładkowej i że mogę prosić jakiej ma być wysokości - myślałem, że dostanę taki, abym chociaż nie był stratny. Gdybym wiedział, że mogę ustalać wysokość to poprosilbym o 100 procent zniżki😎