Autor Wątek: Egmont.pl  (Przeczytany 283993 razy)

Offline Carnage

Odp: Egmont.pl
« Odpowiedź #645 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 17:07:59 »
Obawiam się, że nie chodzi tu korzystanie z dodatkowego rabatu w sklepiku Egmontu, ani też o wspominaną przez Glutę konieczność tego aby transakcja była ostatnim krokiem zakupowym.
Ja zrobiłem trzy oddzielne zamówienia(wszystkie przeprowadzone prawidłowo według regulaminu goodie). Pierwsze zamówienie za ponad 900 pln zostało uznane i przyznano zwrot, a dwa następne które złożyłem tego samego dnia (oba na około 200 pln każde), zostały odrzucone. Jako powód podano "Zamówienie złożone niezgodnie z zasadami". Oczywiście złożyłem reklamacje na dwie odrzucone transakcje.
Jak widać jest to kwestia błędnego działania goodie - raz zalicza, raz nie. Zobaczę jeszcze jak będzie z zaliczeniem zwrotu z czytam.pl bo na razie wisi mi od nich jeszcze 25 pln w środkach oczekujących.
"W życiu nie ważne jest ile oddechów zaczerpniesz, lecz ile jest chwil, które odbiorą ci oddech"

Offline sokratesik

« Odpowiedź #646 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 17:08:32 »
Pamiętajcie, że transakcje są rozliczane po last clicku, jeśli goodie nie był Waszym ostatnim krokiem zakupowym, transakcja nie zostanie uznana. Tak też jest napisane powyżej w cytowanym FAQ

Ja może głupi jestem, ale jeśli miałem transakcję w "oczekujących" i dostałem za pierwszy zakup te 15 zł to chyba wszystko musiałem zrobić poprawnie?

Offline Uluru

« Odpowiedź #647 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 17:35:20 »
I trzy transakcje odrzucone przez goodie :(

Online zombie001

« Odpowiedź #648 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 17:37:13 »
Mnie 2 z Egmont też  odrzucili. Reklamowałem. Miesiąc w te czy w te.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Gazza

« Odpowiedź #649 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 17:43:28 »
Poczekam na oczekujące jeszcze 3 kwoty, ale chyba to będzie koniec przygody z goodie. Rozumiem, że mimo odrzucania mojej doli, goodie swoją kasuje?

Online xanar

« Odpowiedź #650 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 17:52:47 »
Tylko wcześniej to jakoś normalnie działało, teraz są jakieś jaja.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline adamarluk

« Odpowiedź #651 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 18:43:16 »
Mnie wszystkie transakcje zaliczyli, dziś zleciłem wypłatę.

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #652 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 18:48:46 »
Dokładnie jak xanar mapisał. Kiedyś nie było raczej problemów, raczej sporadycznie. Szczególnie z Egmontu nigdy nie było problemów z cashabckiem. Mi zaakceptowano zwrot za przesyłkę która będzie wysłana w styczniu,  a drugą, którą już odebrałem, odrzucono. Myślę że to raczej nie wina goodie, ale Egmontu, bo to sklep potwierdza zakup i to od tego zależy czy goodoe naliczy czy nie.
Mimo aktualnych problemów polecam nie rezygnować jednak z goodie. Od 1,5 roku jak używam dostałem już nieco ponad 600 zł zwrotu.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #653 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:08:39 »
Do mnie właśnie idzie nowy egzemplarz za reklamowanego Animal Mana, ciekawe czy tym razem uda im się zapakować po ludzku.

Online xanar

« Odpowiedź #654 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:18:56 »
Nie  :)

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #655 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:29:41 »
Chyba, że przez pomyłkę.

Offline Uluru

« Odpowiedź #656 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 08:55:49 »
Ogólnie masakra jakaś z tym goodie, najpierw normalnie zatwierdzili 4 zamówienia a potem anulowali wszystkie. Jedno zmieniałem i tu rozumiem, ale pozostałe normalnie zrealizowane i taki zonk. Jest nauczka na przyszłość żeby sklep egmontu sobie jednak darować.

Offline Arne

« Odpowiedź #657 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 13:26:28 »
Ktos wie dlaczego ze wszystkich sklepow wymiotlo "Herculesa Poirot: Tajemnicza historie ze Styles"? Chcialem nadrobic zaleglosci, a tu juz nigdzie nie ma komiksu wydanego we wrzesniu... Czyzby byl az tak popularny, ze juz skonczyl sie caly naklad?

Online xanar

« Odpowiedź #658 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 13:27:34 »
Święta, święta.

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #659 dnia: Śr, 09 Grudzień 2020, 20:33:48 »
Glutamiluta powiedz mi dobra niewiasto. Kiedy Egmont planuje dodruk Szninkla? Swojego zakupionego w Empiku musiałem zareklamować, był strasznie poobijany Właśnie Empik mi odpisał, że reklamacja przyjęta, ale brak na stanie i zwracają pieniądze...zdecydowanie wolę komiks...