Autor Wątek: Egmont.pl  (Przeczytany 284275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont.pl
« Odpowiedź #615 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 10:45:54 »
Raczej Gildia, używają regularnie foli bąbelkowej.
Twój komiks jest lepszy niż mój

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #616 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 12:03:11 »
Zawsze kupuję w Gildii, bez względu na cenę, właśnie ze względu na pakowanie.

Offline Gazza

« Odpowiedź #617 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 12:40:36 »
Mam podobnie, ale czasami skuszę się na jakąś promkę i później jest nerwówka, a ja już za stary i leniwy jestem by tracić czas na zabawy z reklamacjami etc. Sklepowi Egmont.pl, mimo chęci i sympatii do Magdy - będę już dziękował.

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #618 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 15:43:34 »
Cóż, Gildia mnie zawiodła i to nie raz, więc dla mnie to nie jest sklep, który dobrze pakuje - przynajmniej nie ostatnimi czasy.

Offline Voitas

« Odpowiedź #619 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 15:44:52 »
Ja odebrałem wczoraj paczkę z Gildii. Jak zwykle dużo folii bąbelkowej w kartonie. Wszystko w idealnym stanie, w tym nowy Sędzie Dredd i Niezwycężony w limitowanej okładce.

Online Crono

« Odpowiedź #620 dnia: Pt, 04 Grudzień 2020, 16:37:29 »
Gildia dobrze pakuje, niemniej ubite komiksy też z tego sklepu mi się zdarzały. Takie mi po prostu już wysłano.
O ile w przypadku komiksów jest ok, to książek (szczególnie starszych, chociaż wciąż dostępnych) tam zamawiać nie polecam.

Offline xanar

« Odpowiedź #621 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 14:19:47 »
Polecam Egmont.pl, bardzo sprawianie się reklamuje  :)

Offline Koora

« Odpowiedź #622 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 14:46:33 »
Odebrałem dzisiaj przesyłkę. W środku Animal Man, Bagniak i 4x kaczki. W środku pudełka wszystkie wolne przestrzenie wypchane folią, stan igła. Czekam na jeszcze jedną przesyłkę, ale teraz już spokojniej :)

Offline sad_drone

« Odpowiedź #623 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 01:58:51 »
Ostrzegam przed liczeniem na cashback goodie przy robieniu zakupów w egmoncie, wysłanie niepełnego zamówienia przez sklep (co zdarza im się nagminnie) równa się odrzuceniem całego cashbacku i nie ma się na to żadnego wpływu.

Na szczęście straciłem tylko zwrot z małego zamówienia, większy udało się uratować dzięki pomocy gluty która skombinowała mi egzemplarze na wymianę walniętych komiksów zamiast zwrotu pieniędzy (możliwe też że nie wbiła tego w system jako normalną reklamacje i dlatego goodie mi zatwierdziło cashback).
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #624 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 09:20:16 »
Napisałem w innym temacie o tym goodie, zasadniczo to działa jak chce.

Offline eferce

« Odpowiedź #625 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 11:46:23 »
No mi też odrzucilo. Zamówienie miało być wysłane w styczniu razem z Batman Kult. Także nie wiem czemu.

W ogóle Goodie szwankuje w ostatnich tygodniach. Na Allegro nie rejestruje transakcji. Jak dodam ręcznie przez reklamację to liczy 0,3% zamiast 3% jak wcześniej.
Na dwóch innych stronach, gdzie jest "do x%" identycznie.

Jest jakas inna podobna aplikacja, chetnie sprawdzę?

Offline xanar

« Odpowiedź #626 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 12:50:18 »
No mi to co miało być wysłane w styczniu to zaakceptowało  :)

Offline Gazza

« Odpowiedź #627 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 13:06:03 »
Mi goodie dziś odrzuciło transakcję listopadową na Egmoncie - zareklamowałem ponieważ spełniłem wszystkie wymogi. Zobaczymy jak z zakupami z Media Markt - jeśli też będą odrzucone - zakończę współpracę z tym cashbackiem i nie omieszkam wystawić opinii.

Offline Rafa

« Odpowiedź #628 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 13:35:13 »
Ja z egmontu otrzymałem całe zamówienie (stan idealny btw). Goodie odrzuciło transakcję wskazując, że zamówienie złożono z naruszeniem zasad. Zgłosiłem reklamację i zażądałem wskazania jakie zasady ewentualnie zostały naruszone.
Żeby było trochę śmieszniej to była moja pierwsza  transakcji w G. i zatwierdzono 15 pln do zwrotu z tego tytułu, ale tu chyba zadziałał automat....

Offline sokratesik

« Odpowiedź #629 dnia: Wt, 08 Grudzień 2020, 14:16:02 »
Już posądzałem sklep egmontu, że specjalnie wysyła jedną tanią pozycję mniej by nie oddawać cashbacku, ale z tego co pisze Rafa chyba z goodie jest coś nie tak. Ja miałem zamówić gdzie indziej, ale skusiło mnie te 8% plus 15 zł. Zakupy za ponad 800 zł to, stwierdziłem, że warto. Niestety chyba nie warto. Który sklep wysyła część zamówienia, nie pytając klienta o zdanie? Co to za standardy? Na szczęście komiksy przyszły w idealnym stanie, o co najbardziej się obawiałem czytając Wasze przygody. Oczywiście złożyłem reklamację na goodie, jeśli nie uznają to nigdy więcej goodie i sklepu egmont.pl
P.S.
Aż zarejestrowałem się na forum by przekazać swoje niezadowolenie  ;D
« Ostatnia zmiana: Wt, 08 Grudzień 2020, 14:18:52 wysłana przez sokratesik »