Autor Wątek: Egmont.pl  (Przeczytany 283603 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont.pl
« Odpowiedź #570 dnia: Wt, 01 Grudzień 2020, 18:54:49 »
"jeśli będzie dostępność to wymienimy , w przeciwnym razie zwrócimy pieniądze "
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline sad_drone

« Odpowiedź #571 dnia: Wt, 01 Grudzień 2020, 22:30:32 »
Wszystkim którzy obawiają się o pakowanie swoich ostatnich zamówień z egmontu, spiesze z dobrą nowiną. Egmont wziął sobie do serca nasze narzekania na podarte kartony i ich niedopasowanie do zawartości, i zdecydował się całkowicie z nich zrezygnowac. Od teraz paczki pakowane są jedynie w folie typu stretch. Komiksy oczywiście niepoukładane rozmiarami.

Powinienem się cieszyć że jedynie 4 z 15 komiksów uległy uszkodzeniu, z czego tylko dwa poważnie. Jutro będę reklamował.

Przy okazji, ktoś orientuje się jak przy reklamacji wygląda sprawa z cashbackiem od goodie ? Mogę reklamowac bez obawy że mi się wykasuje ?
« Ostatnia zmiana: Wt, 01 Grudzień 2020, 22:33:15 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline xanar

« Odpowiedź #572 dnia: Wt, 01 Grudzień 2020, 22:50:50 »
Kartony się skończyły  ;D

Offline Piterrini

« Odpowiedź #573 dnia: Wt, 01 Grudzień 2020, 23:06:46 »
Nie mam słów na takie pakowanie...

Jest jeszcze ewentualność, że to nie sklep tak zapakował, a po prostu w transporcie opakowanie uległo uszkodzeniu i zawartość została dostarczona w ten sposób. Mnie takie coś nie spotkało osobiście, ale wiem że przewoźnicy w wyjątkowych przypadkach pozbywają się uszkodzonego opakowania (np. kartonu) i dają swoje "opakowanie" zastępcze (np. w postaci folii bąbelkowej).
Nie wiem jak to by zmieniało Twoją sytuację reklamacyjną @sad_drone, ale...

Offline Leyek

« Odpowiedź #574 dnia: Wt, 01 Grudzień 2020, 23:43:42 »

Kto pozwolił w Ravelo (chyba oni jak pamiętam obsługują Egmont), że takie coś opuściło magazyn (nawet jeśli skończyły się kartony) powinien od razu wylecieć, bo naraża swoją firmę jak i zleceniodawcę na straty i finansowe i wizerunkowe.

Online misiokles

« Odpowiedź #575 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 06:41:02 »
Dajcie spokój już z tą mantrą o narażaniu na straty finansowe i wizerunkowe. Po temacie widać, że wciąż tam kupujemy mimo kiepskiej wpisów i magia promocji działała, działa i będzie działać.

Offline Death

« Odpowiedź #576 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 07:44:21 »
Nie działa. Jeśli dostanę takie coś jak wyżej to nie ma opcji żebym kiedykolwiek tam jeszcze zamówił.

Offline Gazza

« Odpowiedź #577 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 08:04:33 »
O ja pierd...le!  :o Już jestem pełen obaw o mojego Animal Mana i Bagniaka....  :-\

Online glutamiluta

« Odpowiedź #578 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 08:30:06 »
Wszystkim którzy obawiają się o pakowanie swoich ostatnich zamówień z egmontu, spiesze z dobrą nowiną. Egmont wziął sobie do serca nasze narzekania na podarte kartony i ich niedopasowanie do zawartości, i zdecydował się całkowicie z nich zrezygnowac. Od teraz paczki pakowane są jedynie w folie typu stretch. Komiksy oczywiście niepoukładane rozmiarami.
podaj mi prosze na priv numer zamówienia

JanT

• Gość
« Odpowiedź #579 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 08:36:51 »
Skręcony kark Corto  :'(

Jaka to jest fuszerka  ;D Niedługo będą komiksy owinięte sznurkiem i nalepka na pierwszym. Myślę że po tym zdjęciu trochę osób zrezygnuje z zakupów w sklepie Egmont.

Jest jeszcze ewentualność, że to nie sklep tak zapakował, a po prostu w transporcie opakowanie uległo uszkodzeniu i zawartość została dostarczona w ten sposób.
Przecież nalepka jest na folii.

Online glutamiluta

« Odpowiedź #580 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 08:39:02 »
Mogę Was tylko bardzo przeprosić.
Zrobię zaraz dym tysiąclecia.
Ale potrzebuję nr zamówienia...

Offline xanar

« Odpowiedź #581 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 08:46:35 »
W sumie to takie pakownie nie jest takie złe, jeżeli da się największe książki od góry i od dołu, to te mniejsze w środku powinny dotrzeć całe  :)

Offline Arne

« Odpowiedź #582 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 08:47:20 »
Jesli przyjdzie do mnie cos takiego... A zrobilem tam trzy zamowienia - to juz sie boje :(
A jedno juz czeka w paczkomacie na odbior. A w nastepnym ma byc Animal Man, Hellblazer i Berezyna - i tu naprawde sie obawiam...
Takie rzeczy to jeszcze w zadnym sklepie ( z komiksami) mi sie nie zdarzyly...
« Ostatnia zmiana: Śr, 02 Grudzień 2020, 09:20:07 wysłana przez BosMan »

Offline Gazza

« Odpowiedź #583 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 08:58:20 »
Abstrahując od czyjejś fuszery, niepotrzebnych emocji (kupującego) i dodatkowych czynności (reklamacje itp) - żal po prostu tych pięknych albumów, które spotyka taki los...

Offline sad_drone

« Odpowiedź #584 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 09:14:36 »
@xanar bylo tak jak mowisz, corto na dole wlasnym cialem ochronil mniejsze formaty, i stad jego zlamany grzbiet :P
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.