Autor Wątek: Egmont.pl  (Przeczytany 348968 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pabloff

Odp: Egmont.pl
« Odpowiedź #1530 dnia: Cz, 05 Luty 2026, 22:03:34 »
Podejrzewam, że w tym przypadku było to "niestrawne" już z samego faktu, że nie było to kolejne taśmowe superhero (casus Bazyliszka). Więc polecałbym jednak samemu się przekonać.

Jeśli nadarzy się okazja, to będę się przekonywał! Moją uwagę przykuły ilustracje Sienkiewicza, no i Jerzy Szyłak pisał o tym komiksie w zachęcający sposób. Niestety, ale książkę profesora (Komiks: świat przerysowany) czytałem ładnych kilka lat przed wydaniem u nas Elektry i temat zdążył się "rozmyć"... Interesujących komiksów jakoś nigdy mi nie brakuje. ;)

Offline Koalar

« Odpowiedź #1531 dnia: Cz, 05 Luty 2026, 22:50:47 »
Assassin to dla mnie komiks ciekawy wizualnie, który pokazuje, jak można inaczej podejść do komiksu superbohaterskiego. Natomiast od strony scenariusza jest to jakaś prosta historyjka, która zapewne przeszłaby bez echa, gdyby nie intrygująca warstwa wizualna (chyba że ktoś by na nią zwrócił uwagę po prostu dlatego, że napisał ją Frank Miller).
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1532 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 07:57:05 »
sorry, i ja się zamotałam

Offline Pabloff

« Odpowiedź #1533 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 12:54:02 »
Assassin to dla mnie komiks ciekawy wizualnie, który pokazuje, jak można inaczej podejść do komiksu superbohaterskiego. Natomiast od strony scenariusza jest to jakaś prosta historyjka, która zapewne przeszłaby bez echa, gdyby nie intrygująca warstwa wizualna (chyba że ktoś by na nią zwrócił uwagę po prostu dlatego, że napisał ją Frank Miller).

Od razu przypomniał mi się inny komiks Millera, Hard Boiled. To oczywiście inna tematyka i odmienna warstwa graficzna, ale podobny mechanizm, jeśli chodzi o kwestię odbioru. Hard Boiled to sztampowa historia (przynajmniej moim zdaniem, rzecz jasna) i hiper szczegółowe rysunki Geofa Darrowa, o których nie sposób zapomnieć... Ilustracje Sienkiewicza kojarzą mi się z pracami McKeana czy Stefańca – podobny klimat; a ja lubię taki klimat.

sorry, i ja się zamotałam

Ależ nic się nie stało! Nie wprost, ale mi odpowiedziałaś. Dzięki!

Offline Toranga

« Odpowiedź #1534 dnia: Pt, 06 Luty 2026, 20:08:54 »
Wszystkie braki domawiam w poniedziałki, dostawa jest na pt po południu - najlepiej wiec w weekend patrzec czy braki wrociły.

Czyli to co teraz jest to jest, a czego nie ma to nie będzie już?
Wolę zapytać, bo jeden z wcześniej niedostępnych tomów All-New Wolverine wrócił, a inny nadal niedostępny, ale znalazłem go na Allegro, więc i tak mogę skompletować całość.

Online dinogal

« Odpowiedź #1535 dnia: Nd, 08 Luty 2026, 19:36:32 »
nie bardzo rozumiem
sortowanie zobaczę, ale powiedz mi czego szukasz, może jest prostszy sposób
Chodzi mi o
I wtedy wchodząc np na wyprzedaż sortujemy w tej sposób i wszystkie Lukie Luke są obok siebie, Batmany Supermany etc. Nie trzeba przeglądać wszystkich stron żeby znaleźć wszystkie tytuły tego samego Bohatera :)

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1536 dnia: Pn, 09 Luty 2026, 07:28:00 »
Chodzi mi o
I wtedy wchodząc np na wyprzedaż sortujemy w tej sposób i wszystkie Lukie Luke są obok siebie, Batmany Supermany etc. Nie trzeba przeglądać wszystkich stron żeby znaleźć wszystkie tytuły tego samego Bohatera :)

polecam wejść w serie i wtedy wszystko jest obok siebie

Offline Cringer

« Odpowiedź #1537 dnia: Pn, 09 Luty 2026, 11:31:31 »
polecam wejść w serie i wtedy wszystko jest obok siebie
Tylko wtedy masz wszystko z danej serii a nie np. same Batmany objęte promocją.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1538 dnia: Wt, 17 Marzec 2026, 10:17:02 »
Chciałem kupić trochę Gigantów do czytania i wyskoczył mi kod rabatowy, ale jak go próbuję użyć to pisze, że nieprawidłowy, a już się cieszyłem z 10% ;(

Nvm zamówiłem na Gildi...
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Marzec 2026, 10:29:02 wysłana przez GoNzO »
https://comicgang.com - internetowy katalog komiksowy.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1539 dnia: Śr, 18 Marzec 2026, 07:46:29 »
napisz do mnie na priv

Offline celtic

« Odpowiedź #1540 dnia: Śr, 18 Marzec 2026, 10:01:21 »
Jest szansa że w sklepie znów wskoczy przesyłka pobraniowa?
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1541 dnia: Śr, 18 Marzec 2026, 11:23:00 »
wrócą, ale jeszcze nie znam terminu