Autor Wątek: Egmont.pl  (Przeczytany 282967 razy)

Offline Deepdelver

Odp: Egmont.pl
« Odpowiedź #1470 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 17:48:32 »
Dawno nie zamawiałem na Egmoncie, ale skusiłem się na Zorro z autografem Murphy'ego.

Moje wrażenia odnośnie wysyłki:
- zegar odliczający na stronie produktu zachęcał do zakupu w poniedziałek, bo przecież dostanę komiks "jutro" (to jest we wtorek). Nie dostałem, bo przesyłkę nadano we wtorek o 23:59, dostarczona w środę. Czyli miły bajer na stronie, ale nie działa.
- pakowanie gorzej niż mizerne - sztywna koperta i jakieś dwa mikre, nieregularne strzępy flizeliny,
- komiks solidnie ubity u góry (trudno powiedzieć czy na skutek lichego pakowania czy do uszkodzenia doszło już na magazynie).

Ktoś powie, że na komiks Murphy'ego zadziałało prawo Murphy'ego. Ale chyba bardziej oszczędzanie na jakości wysyłki.

Online Castiglione

« Odpowiedź #1471 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 20:16:50 »
Standard niezmienny od lat, ale odpowiedź zawsze jedna:

Wiem, że jeszcze niee jest idealny. Robimy, ile możemy.

Ja niedawno też reklamowałem całe zamówienie, bo wszystko mocno obite. Czasem trafi się jakaś fajna cena, ale trzeba się liczyć, że na jednej wycieczce do paczkomatu się nie skończy.
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Listopad 2025, 20:20:12 wysłana przez Castiglione »

Offline Deepdelver

« Odpowiedź #1472 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 21:13:12 »
Wiem, że jeszcze nie jest idealny. Robimy, ile możemy.

Tak mi się komiksowo skojarzyło. ;)

Offline Xmen

« Odpowiedź #1473 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 21:23:15 »
Sklep Egmontu to dramat, ale przyznam, że moje ostatnie zamówienie u nich, nie wiem cyhba sprzed kilku miesięcy przyszło zabezpieczone folią i komiksy były nieobite. Jednak każde wcześniejsze zamówienie docierało z uszkodzonymi komiksami.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online radef

« Odpowiedź #1474 dnia: Śr, 26 Listopad 2025, 22:31:10 »
Zamawiałem na Egmont.pl kilkanaście razy i zasada jest bardzo prosta.
- zamawiasz jeden komiks lub parę komiksów w tym samym, regularnym formacie - fatalne pakowanie
- zamawiasz dużo komiksów lub tytuły w bardzo różnych formatach - masę papieru i innych wypełniaczy
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Cringer

« Odpowiedź #1475 dnia: Cz, 27 Listopad 2025, 11:04:28 »
35% na (prawie) wszystko https://egmont.pl/
where promocje do - 60%?