Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 414444 razy)

Offline komiks

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2205 dnia: So, 01 Luty 2025, 13:38:53 »
Mechanizm forum umożliwia blokowanie użytkowników, wiadomości zablokowanej osoby są wtedy ukryte.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2206 dnia: So, 01 Luty 2025, 14:25:56 »
Ale blokowanie osoby to tylko półśrodek. Ktoś się znajdzie i zacytuje, ktoś odpowie, nakręci się gównoburza.
Blokowanie to metoda poprawy samopoczucia jednostki blokującej, a nam chodzi o poprawę komfortu całej społeczności. Możliwe, że nadszedł czas nad dyskusją o usunięciu użytkowników, może nawet na głosowanie. Ale nie powinno być ono wiążące. Ostateczną decyzję podejmuje Administrator.

Wszyscy zaakceptowaliśmy taki regulamin.

Offline komiks

« Odpowiedź #2207 dnia: So, 01 Luty 2025, 15:00:52 »
Blokowanie to metoda poprawy samopoczucia jednostki blokującej, a nam chodzi o poprawę komfortu całej społeczności.

Według mnie jest dokładnie odwrotnie niż piszesz.
Wywalanie kogoś z forum, to jest właśnie poprawienie własnego samopoczucia.
Tymczasem rozwiązaniem - nie idealnym, ale tanim - jest po prostu zablokowanie i nie czytanie czyiś komentarzy.

Piszesz o poprawie komfortu całej społeczności - ja nie mam problemu z żadną osobą na tym forum. I patrząc na liczbę aktywnych użytkowników forum (w stopce), a następnie na liczbę osób narzekających, to pisanie o "całej społeczności" jest mocno na wyrost.
Wszelkie głosowania albo naciski na moderację skończą się kółkiem wzajemnej adoracji, gdzie każdy kto nie chce podporządkować kilkorgu najaktywniejszym użytkownikom, będzie karany albo wyrzucany.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Murazor

« Odpowiedź #2208 dnia: Pt, 21 Luty 2025, 10:55:50 »
Czy mozna dorzucic do forum taki ficzer?

Ładowanie obrazka bezposrednio z posta. Hostowany bedzie na postimages. Jedyny minus jaki wyczytalem to fakt, ze postimages moze usuwac obrazy po okolo 2 miesiacach jezeli nie sa wyswietlane/uzywane.

Podbije po raz (chyba) trzeci. Z instrukcji wynika, ze trzeba kliknac pare razy i mozna by testowac 8)

W marcu minie 9 miesiecy od daty propozycji, moglo by sie juz "urodzic".
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Luty 2025, 10:58:41 wysłana przez Murazor »

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2209 dnia: Pt, 21 Luty 2025, 11:13:42 »
Dobrze, że podbijasz, bo wyleciało mi z głowy. Zbadam temat i powinno się pojawić na dniach.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline zerodwatrzy

« Odpowiedź #2210 dnia: So, 22 Luty 2025, 19:31:05 »
Mam pytanie do adminów. Z forum korzystam przez Tapatalka, dzięki za jego obsługę. Ale brakuje jednej funkcjonalności - nie da się polubić posta, ani nie wyświetlają się lajki. Obsługuje to wtyczka gryząca się z Tapatalkiem, czy może da się coś z tym zrobić? Z góry dzięki za samo sprawdzenie, z Tapatalka korzysta pewnie mały procent użytkowników, więc to niszowy problem.

Offline nori

« Odpowiedź #2211 dnia: Pn, 24 Marzec 2025, 07:33:56 »
Ja tylko to zostawię:

Widzę że niezwykle agresywnie się tutaj ostatnio zrobiło, szczególnie w wątkach niekomiksowych, szkoda bo traktowałem to forum jako taki luźny zakątek. Pozostaje czytać bez udzielania się.

Przykładowa wypowiedź, która niestety doskonale obrazuje co się dzieje na forum ostatnio, po to można tez podciągnąć posty pewnego zielonego indywiduum, przez którego niektóre wątki niestety straciły racje bytu by nimi się interesować. Szkoda, naprawdę szkoda....

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2212 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 17:32:52 »
@UP
Powiedz mi, w których postach to ja jestem agresywny? Przypisujesz mi rzeczy które robią inni forumowicze, którzy nie potrafią normalnie dyskutować, tylko z miejsca robią pyskówki. Ostatnio choćby w temacie "Honor czy Biznes". Nic tam nie napisałem, a się rozkręciła nawalanka słowna. To też moja wina??

Spoiler: PokażUkryj

Offline nori

« Odpowiedź #2213 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 07:24:38 »
Uderz w stół a nożyce się odezwą. ;)

Online Castiglione

« Odpowiedź #2214 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 08:23:51 »
Niewiniątko ::)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2215 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 09:00:03 »
Uderz w stół a nożyce się odezwą. ;)

Napisałeś dokładnie o mnie z subtelnością TK w wywiadzie z comixxy. Ja mówię, że twoje słowa są nieprawdziwe i odpowiadam że się z nimi nie godzę, bo nie jestem agresywny w swoich postach. Jakbyś napisał "pewne kołkowe indywiduum" to nic bym się nie odezwał, bo wtedy bym się z tobą zgadzał.

Niewiniątko (...)

Tak

Online Castiglione

« Odpowiedź #2216 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 10:04:50 »
No nie są agresywne, zwyczajnie durne ;D

Offline Spiff

« Odpowiedź #2217 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 13:07:29 »
Widzę że niezwykle agresywnie się tutaj ostatnio zrobiło(...)

Przykładowa wypowiedź, która niestety doskonale obrazuje co się dzieje na forum ostatnio(...)

To wina pogody, a dokładniej niedoboru słońca, a jeszcze dokładniej niedoboru witaminy D w organizmach użytkowników .

„Konsekwencją takiego rozregulowania “zegara biologicznego” mogą być zaburzenia gospodarki hormonalnej. Kiedy jest ciemno, szyszynka uwalnia hormon, melatoninę, który — poza światłem — bierze udział w regulacji rytmu dobowego. W sezonie jesienno-zimowym, przy znacznie krótszych dniach, a dłuższych nocach, wspomniany gruczoł dokrewny produkuje więcej melatoniny, co z kolei może skutkować występowaniem symptomów charakterystycznych dla tzw. depresji sezonowej, czyli m.in. spadek samopoczucia, wahania nastrojów (często smutek lub lęk), problemy z koncentracją, brak motywacji i chęci do działania, drażliwość, a także bóle głowy, zmęczenie, zwiększona potrzeba snu, wyraźny brak energii.”

...

Niebawem wszystko wróci do normy. ;D

- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline xanar

« Odpowiedź #2218 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 13:32:43 »
"Polacy są tak agresywni, a to dlatego, że nie ma słońca
nieomal przez siedem miesięcy w roku, a lato nie jest gorące
tylko zimno i pada zimno i pada na to miejsce w środku Europy"
 :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #2219 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 15:57:37 »
To wina pogody, a dokładniej niedoboru słońca, a jeszcze dokładniej niedoboru witaminy D w organizmach użytkowników .

To są tłumaczenia dla bibelotów od Tyfusa. 8)

A bliższa prawdy jest zapewne teoria zbitej szyby. Administracja tak długo toleruje trolla działającego w warunkach wieloletniej recydywy, że spokojniejsi użytkownicy zaczynają sobie odpuszczać podczas gdy ci bardziej konfrontacyjni widząc, że panuje zasada hulaj dusza, piekła nie ma robią co chcą, bo nikt się ich harcownictwem nie interesuje.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".