Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 414893 razy)

Offline HugoL3

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2115 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 15:45:19 »
Śmieszniej by było jakby to wszytko stało w tym samym czasie.
Z tego co kojarzę to aktualnie jest jakieś powolne przestawianie wajchy, nagle ci nasi rządzący zaczęli narzekać na Ukrainne, że ekshumacji nie pozwalają.

Nie chcę otwarcie deklarować swojego poparcia dla którejkolwiek z postaw, ale jeśli już jesteśmy ponownie w dyskusji nad logo, to sądzę, że sprawiedliwym byłoby zrezygnowanie z jakichkolwiek barw narodowych.

Skoro Prezydentowi Zelenskiemu źle się współpracuje z polskimi ministrami i innymi przedstawicielami to po co tak otwarcie wyrażać nasze zaangażowanie i wsparcie dla ich sytuacji?

Offline misiokles

« Odpowiedź #2116 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 15:50:14 »
Gdyż Ukraina to nie tylko Żeleński i reszta polityków?

Offline xanar

« Odpowiedź #2117 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 16:09:11 »
A kto ich wybrał ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline misiokles

« Odpowiedź #2118 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 16:38:26 »
Mam za dużo znajomych wśród Ukraińców (kilku martwych też), by chcieć się bawić w światopoglądowe przepychanki. To są przyzwoici ludzie i wisi mi na kogo głosowali w wyborach. Gdyż również uważam się za przyzwoitego człowieka i będę ich wspierał, by żywi wyszli z tej wojny. I jeśli takie emblemaciki, znaczki i mikro gesty wciąż podnoszą u nich morale - znaczy, że pełnią swoją rolę. I to niezależnie od przepychanek politycznych i jątrzenia stereotypów.

Offline parsom

« Odpowiedź #2119 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 16:55:34 »
Kiedyś to logo trzeba będzie zmienić, na stałe tak przecież nie zostanie...

Offline xanar

« Odpowiedź #2120 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 17:45:48 »
Kiedyś to logo trzeba będzie zmienić, na stałe tak przecież nie zostanie...
Jesteś pewien ?

Mam za dużo znajomych wśród Ukraińców (kilku martwych też), by chcieć się bawić w światopoglądowe przepychanki. To są przyzwoici ludzie i wisi mi na kogo głosowali w wyborach. Gdyż również uważam się za przyzwoitego człowieka i będę ich wspierał, by żywi wyszli z tej wojny. I jeśli takie emblemaciki, znaczki i mikro gesty wciąż podnoszą u nich morale - znaczy, że pełnią swoją rolę. I to niezależnie od przepychanek politycznych i jątrzenia stereotypów.
Żeby wyszli żywo, to należałoby to jak najszybciej zakończyć a z tego co widzę to tam będą walczyć do ostatniego Ukraińca.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2121 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 18:02:28 »
Nie chcę się bawić w politykowanie, a barwy narodowe są już po raz kolejny powodem do tego. Nie wszyscy stajemy po tej samej stronie, nie wszyscy się opowiadamy definitywnie za którąś ze stron. Może właściwym by było aby usunąć wszelkie barwy narodowe i wrócić do apolitycznych oryginalnych. A tych co boli takie rozwiązanie prosiłbym o ustawienie odpowiednich barw w sygnaturce/avatarze, z jednoczesnym zastrzeżeniem by moderacja nie uznawała ich za agitację polityczną.

Offline Kadet

« Odpowiedź #2122 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 18:14:14 »
Nie chcę się bawić w politykowanie, a barwy narodowe są już po raz kolejny powodem do tego. Nie wszyscy stajemy po tej samej stronie, nie wszyscy się opowiadamy definitywnie za którąś ze stron.

Tak jak napisałeś, to są barwy narodowe. Nie polityczne. I są wyrazem solidarności z cierpieniem zwykłych ludzi, a nie deklaracją polityczną. Smutne, że niektórzy patrzą na ludzkie tragedie pod kątem rozgrywek politycznych. Co do tego, że "nie wszyscy stajemy po tej samej stronie" - sugerujesz w tej kwestii, że mamy tu jakichś miłośników Putina i ruskiego miru, którzy kibicują rosyjskim wojskom? No miałbym nadzieję, że komiksiarze to bardziej rozgarnięci ludzie.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2123 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 18:42:47 »
Chodziło mi bardziej o to, że nie każdy chce się deklarować tak jednoznacznie jak ty. Nie jest tak, że jest tylko strona Ukraińska i Rosyjska. Jest w tym wszystkim jeszcze interes Polski. To, że ktoś ma dość barw Ukrainy, nie znaczy, że popiera bandę putina.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2124 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 20:57:13 »
Chciałbym zaproponować utrzymanie obecnych barw w logo forum,

Niech ktoś wreszcie zrobi jakieś głosowanie albo coś. Na Filmożercach tego nie ma. Interia już sobie odpuściła. Zajrzałem na Onet, na który nie zaglądam - nie ma. Ale na forum komiksowym, które ma dosłownie nic wspólnego z obecną sytuacją to się ciągnie jak jakieś idiotyczne perpetuum mobile. Jak zamrożą konflikt na dekadę i będą się najwyżej ostrzeliwać raz na tydzień to też będziemy to ciągnąć dekadę? To durne logo nie ma żadnego znaczenia. Nie ma żadnego znaczenia poza tym, że paru idealistów w swej krańcowej naiwności poczuło się lepiej. Jak długo Kadet wszyscy mają być zakładnikami Twoich zapatrywań? W Jemenie też trwa wojna. Dowalmy barwy jemeńskie. Syria się uspokoiła? Dodać syryjskie. Chcesz sobie wywieszać jakieś barwy? Wywieś sobie przed oknem. Innych do tych samych idiotycznych gestów nie zmuszaj.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kadet

« Odpowiedź #2125 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:16:19 »
Jak długo Kadet wszyscy mają być zakładnikami Twoich zapatrywań? W Jemenie też trwa wojna. Dowalmy barwy jemeńskie. Syria się uspokoiła? Dodać syryjskie. Chcesz sobie wywieszać jakieś barwy? Wywieś sobie przed oknem. Innych do tych samych idiotycznych gestów nie zmuszaj.

Drogi deathbirdzie, ja nikogo do tych gestów nie zmuszam ani nikogo nie trzymam jako zakładnika. Jestem takim samym użytkownikiem forum, jak Ty, i w odpowiedzi na post Masonny, z którym się nie zgadzam, napisałem swój, z własną opinią, w którym starałem się uzasadnić swoją tezę. Tylko tyle i aż tyle.

Nie mam żadnego wpływu na administrację forum, a to z jej decyzji wynika, że mamy te barwy w logo, i to ona zdecyduje, jak długo. Oni są tu gospodarzami, a my - gośćmi. Mają prawo sami o tym postanowić, mają prawo - jeśli zechcą - zrobić głosowanie, choć nie wiem, czy muszą, skoro i tak to jest ich własna decyzja.

Natomiast w nawiązaniu do potrzeby głosowania i tego, że rzekomo narzucam swoją wolę wszystkim... Cóż. W chwili, gdy to piszę, mój post o logo forum polubiło 13 użytkowników. Post Masonny - czterech. Tak że tak.

To durne logo nie ma żadnego znaczenia.

Jak na coś, co nie ma żadnego znaczenia, poświęcasz mu zastanawiająco dużo uwagi :)
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline death_bird

« Odpowiedź #2126 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:25:07 »
To logo pojawiło się, bo gardłował za nim jeden użytkownik. Jeden. Pamiętasz który?
A uwagę poświęcam, bo Ukraińcy nawet już nie udają tylko od momentu w którym okazało się, że dużo więcej z nas nie wycisną to leją na nas ciepłym moczem. I im bardziej są bezczelni w tym co robią tym bardziej to logo mnie uwiera.

P.S. Z tego co widzę to turucorp "wrócił" z barwami banderowskimi. Coraz ciekawszy cyrk zaczyna się tutaj odbywać.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:28:08 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kadet

« Odpowiedź #2127 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:33:39 »
Byłem jedną z osób, które popierały wyrażenie solidarności z Ukrainą po wybuchu wojny, prawda. Ale zdecydowanie przeceniasz moje wpływy i możliwości, jeśli zakładasz, że samodzielnie zmusiłem administrację i resztę niechętnych użytkowników do podporządkowania się moim poglądom i wymogłem na wszystkich innych ugięcie się przed narzuconą przeze mnie wolą. To brzmi tak, jakbym był zupełnie osamotniony w swej opinii, a jednocześnie jakimś cudem zdołał nagiąć rzeczywistość do moich pragnień.

Prawda jest taka, że gdyby wiele osób nie myślało tak samo, jak ja, i gdyby administracja nie uznała tej prośby za zasadną, to logo po prostu by się nie pojawiło - i na pewno tak długo by się nie utrzymało. Nie ma więc co zrzucać na mnie całego odium w tej sprawie.

Każdy ma prawo do własnej opinii, ja pozostanę przy swoich poglądach i dalej będę współczuł "bezczelnym" cywilom, na których spadają rosyjskie bomby - bo to solidarność z nimi mają wyrażać te barwy. 

Dziękuję z całego serca!

Offline parsom

« Odpowiedź #2128 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:37:55 »
Chciałbym zaproponować utrzymanie obecnych barw w logo forum, dopóki za naszą wschodnią granicą będzie trwała brutalna wojna, która nie powinna nam spowszednieć: giną w niej bowiem niewinni ludzie, w tym cywile, włączając kobiety, starców i dzieci. Chciałbym też zaapelować, by żadne kwestie polityczne ani przepychanki na górze nie przesłoniły nam tego zimnego, bezlitosnego faktu i nie ochłodziły naszej chęci pomocy dla bezbronnych zabijanych w wyniku bestialskiego najazdu brutalnego reżimu ani solidarności z cierpiącymi Ukraińcami - bez polityki ani kłótni, po prostu ze zwykłej ludzkiej przyzwoitości.

Chciałbym także zaapelować, żebyśmy pamiętali, że jeśli teraz wycofamy wsparcie dla Ukrainy, to za jakiś czas sami być może będziemy mierzyć się z tym, z czym jej mieszkańcy mierzą się teraz. Mógłbym też zaapelować o powstrzymanie się od wywoływania przepychanek na forum, bo ta dyskusja powtarzała się już kilka razy i za każdym razem administratorzy odpowiadali tak samo, więc w sumie zbyt celowa to ona nie jest, no ale mamy wolność słowa i dopóki się nie obrażamy, każdy może wypowiadać własne poglądy.

Piękny apel, ale w kontekście tego logo to jak strzał z armaty do wróbla. Takie gesty szybko się zużywają i to właśnie ciągła ekspozycja na nie sprawia, że sprawa powszechnieje. To logo jest już bezsensowne, a powoli staje się śmieszne. A zrównywanie tego z mitycznym utrzymywaniem wsparcia itd. jest jednak sporym przestrzeleniem. A sugerowanie, że kto przeciw logo ten nie współczuje to tania zagrywka.

Turu za ten awatar powinien natomiast dostać kolejnego kopa.
« Ostatnia zmiana: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:39:30 wysłana przez parsom »

Offline xanar

« Odpowiedź #2129 dnia: Śr, 18 Wrzesień 2024, 21:38:06 »
Przecież to jest psychologia tłumu, wszyscy sobie wstawiali te flagi, no jak wszyscy to my też, wystarczało, że ktoś to zasugerował.

Dobre to jest, kto dostanie więcej laików ten ma racje :)