Autor Wątek: Sugestie na temat forum  (Przeczytany 414468 razy)

Offline Juby

Odp: Sugestie na temat forum
« Odpowiedź #2160 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 11:33:41 »
W nawiązaniu do tej wypowiedzi użytkownika @Tymon Nadany.

Polecam ignorować tego usera. Kojarzę go z forum BatCave, które opuścił z absurdalnych powodów (o ile odpisał mi kiedyś prawdę), tutaj z tego co widzę w zasadzie pisze wyłącznie negatywnie na każdy temat (o ile w ogóle pisze na jakiś temat, a nie tylko wrzuca swoje oferty z allegro/olx w temacie giełdy), a także przyłapałem go na podkradaniu(!!) postów innych użytkowników z innych forów :P Takich zachowań i takiej postawy powinien się wstydzić, a nie oglądania popularnych anime w młodości.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2161 dnia: Wt, 15 Październik 2024, 12:53:02 »
Z tego, co zaobserwowałem, to gość jedyne, co tutaj pisze, to wrzuca swoje komentarze, co mu się nie podobało.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2162 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 07:42:58 »
Zdecydowanie skuteczniejszą metodą zgłaszania błędów w druku będzie skorzystanie z możliwości kontaktu albo z wydawnictwem, albo ze sklepem w celu wymiany egzemplarza na wolny od wad (a w przypadku braku takiego egzemplarza masz szansę otrzymać zwrot pieniędzy). Umówmy się, że kolejne wady zgłosisz więc do osób, które mogą Ci w jakiś sposób zadośćuczynić.

Ale że co? To już na forum nie można pisać o tym, że komiks ma błędy w druku, farbuje, albo jest rozmazany? Przecież ja sobie tych wad nie wymyślam, tylko to są realne mankamenty.
I sobie nie wymienię, bo wszystkie są źle wydrukowane.

Offline xanar

« Odpowiedź #2163 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 08:39:59 »
No jak nie można, nawet w temacie sugestie na temat forum o tym piszesz  ;D ;D ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline stachel

« Odpowiedź #2164 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 09:31:55 »
@BazyIiszek Zapoznałeś się kiedyś z regulaminem tego forum?

Zabrania się uporczywego trollowania, tj. zamieszczania natarczywych, napastliwych, wyraźnie kontrowersyjnych lub nieprawdziwych treści na dany temat.

W przynajmniej 3 wątkach w ciągu ostatnich dni zamieszczałeś informacje o błędach w druku w dwóch komiksach (do tego nie do końca prawdziwe uznając jakość oryginalnych materiałów za błędy Egmontu/drukarni). Nie pierwszy zresztą raz to tak wygląda.

Online Castiglione

« Odpowiedź #2165 dnia: Wt, 22 Październik 2024, 17:09:10 »
Brawo!

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2166 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 13:29:52 »
No nie do końca, jak jakiś młoda/y będzie czytał takie bzdury to potem głosuje na Komfę, biega w foliowym czepku, wierzy w ufki, płaską ziemię, chemitrails i tego typu bzdury. Sorry za offtop.

hehe, wiedziałem że mój komentarz spowoduje rozszczelnienie zwieraczy  8)
Bardzo proszę administrację o interwencję. Kolejny raz ktoś offtopuje tematami politycznymi. W dodatku tylko po to, żeby prowokować, do czego sam się przyznał. Użytkownicy za mniejsze przewinienia dostawali ostrzeżenia.

Offline eyesore

« Odpowiedź #2167 dnia: Pt, 25 Październik 2024, 13:35:10 »
Bardzo proszę administrację o interwencję. Kolejny raz ktoś offtopuje tematami politycznymi. W dodatku tylko po to, żeby prowokować, do czego sam się przyznał. Użytkownicy za mniejsze przewinienia dostawali ostrzeżenia.
jeżu, niesamowite, gościu, jestem Twoim fanem  ;D
zaplułeś klawiaturę prowadzą krucjatę przeciwko SL wypisując jak to są słabi że mielą komiksy a mnie się czepiasz o jeden wpis, no brawo, wleciałeś do jednego wora z takimi jak bazyl czy skandalista (jak byś nie wiedział, to z typami z którymi nie warto dyskutować bo równie dobrze można to robić ze ścianą)

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2168 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 21:28:03 »
Mój błąd, nie @Stachel tylko @Mateusz, przepraszam.A Ty w odpowiedzi też tak manipulujesz jak tutejszy admin?
Z ciekawości pytam, bo:Ten tekst został wygenerowany przez admina po spektakularnej inbie, w której udział brali ja i 14 "oponentów", moje dane są powszechnie znane, na kogo wskazuje admin, wypisując takie rzeczy?
Mógłbym rozwinąć myśl, ale to zapewne spowoduje interwencję sił wyższych, jakże wyczulonych na moje "odbieganie od tematu", a przecież nikt z nas by nie chciał robić zbędnego zamieszania ;) , dlatego proponuję skupić się tutaj na kwestiach związanych z wydawnictwem SL.

To ja bym chciał, żebyś rozwinął skoro zarzucasz mi manipulację.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Zakrza

« Odpowiedź #2169 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 21:32:10 »
Widzę, że tutaj ostrzeżenia dostaje się losowy xD Ludzie offtopują, prowokują, wyzywają, obrażają, propagują szkodliwe ideologie, ale to ja dostaję ostrzeżenie za losowy post. LOL.

Offline michał81

« Odpowiedź #2170 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 04:45:34 »
Widzę, że tutaj ostrzeżenia dostaje się losowy xD Ludzie offtopują, prowokują, wyzywają, obrażają, propagują szkodliwe ideologie, ale to ja dostaję ostrzeżenie za losowy post. LOL.
Witamy na specforum.

Offline turucorp

« Odpowiedź #2171 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 08:36:38 »
To ja bym chciał, żebyś rozwinął skoro zarzucasz mi manipulację.
Rozwinąłem, czytaj posty użytkowników, zamiast „aktywować się” raz w tygodniu.
Posty propagujące rasizm, homofobię i szowinizm, jak wisiały w ogólnodostępnym wątku tak wiszą.
Ile osób domagało się od Ciebie danych osobowych jakiś użytkowników na tym forum? A ile poprosiło tylko o zabezpieczenie takich danych? Znasz różnicę między tymi dwoma sytuacjami?
Po co wyskakujesz z takim tematem tuż po „gównoburzy” i w tej „gównoburzy” kontekście?
Na kogo wskazali „zainteresowani”?
Jeśli nie wyrabiacie z moderacją, bo nie macie czasu (co jest zrozumiałe), to może zaangażuj jeszcze kilku moderatorów? Ale takich, którzy są w stanie pojawić się kontrolnie chociaż raz w ciągu dnia, a nie raz w tygodniu? I to takich, którzy rozumieją treść wpisów i potrafią w odpowiednim momencie uciąć zbędne wątki, zamiast pozwalać na eskalację a potem wpadać z „moderatorską siekierą” i walić nią na oślep?
Gdyby lekarze leczyli tak jak jest prowadzone to forum, to byliby tylko chirurgami a większość ludzkiej populacji miałaby amputowane wszystkie kończyny.
A chyba nie o takie coś tutaj chodzi?
Masz mały skarb pod swoją pieczą, bo wszystkie „konkurencyjne” fora zniknęły, weźże zadbaj o to w odpowiedni sposób, proszę.
« Ostatnia zmiana: Wt, 29 Październik 2024, 08:51:35 wysłana przez turucorp »
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2172 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 09:03:11 »
Posty propagujące rasizm, homofobię i szowinizm, jak wisiały w ogólnodostępnym wątku tak wiszą.

Zgłosiłeś je? Bo nie widzę ich w raportowanych wiadomościach.

Ile osób domagało się od Ciebie danych osobowych jakiś użytkowników na tym forum? A ile poprosiło tylko o zabezpieczenie takich danych? Znasz różnicę między tymi dwoma sytuacjami?

Rozumiem, że ty lepiej wiesz, ile osób się do mnie zgłosiło o dane innych użytkowników, więc może ty nam powiesz?

Po co wyskakujesz z takim tematem tuż po „gównoburzy” i w tej „gównoburzy” kontekście?
Na kogo wskazali „zainteresowani”?

Jeśli myślisz, że to miało w jakiś sposób uderzyć w Ciebie, to masz niestety zbyt duże mniemanie o sobie. Nie obchodzi mnie teraz i nie obchodziło mnie wtedy czy brałeś udział w tamtej dyskusji. Nawet nie pisałem go w jej kontekście, tylko ogólnego zachowania użytkowników, do jakiego dochodzi w takich luźnych tematach — jest to raczej dosyć czytelne. Już nawet nie pamiętam, kto wtedy sprzątał ten temat. A to jaką wyrobiłeś sobie opinię wśród użytkowników, nie jest moją winą.

Jeśli nie wyrabiacie z moderacją, bo nie macie czasu (co jest zrozumiałe), to może zaangażuj jeszcze kilku moderatorów? Ale takich, którzy są w stanie pojawić się kontrolnie chociaż raz w ciągu dnia, a nie raz w tygodniu? I to takich, którzy rozumieją treść wpisów i potrafią w odpowiednim momencie uciąć zbędne wątki, zamiast pozwalać na eskalację a potem wpadać z „moderatorską siekierą” i walić nią na oślep?
Gdyby lekarze leczyli tak jak jest prowadzone to forum, to byliby tylko chirurgami a większość ludzkiej populacji miałaby amputowane wszystkie kończyny.

Dzięki za poprawę humoru od rana. Trudno mi to nawet jakoś skomentować. Poświęcam na to forum tyle czasu, ile jestem w stanie, a i to odbywa się kosztem mojego czasu wolnego. Do jego moderowania za darmo jakoś tłumy się nie kwapią.
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline turucorp

« Odpowiedź #2173 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 09:31:07 »
Zgłosiłeś je? Bo nie widzę ich w raportowanych wiadomościach.
Jest jakiś obligatoryjny obowiązek zgłaszania tego typu zachowań?
Zablokowałeś wątek o tłumaczeniach, bo był „zwyczajnym offtopem”, czy może jednak jakieś konkretne szambo tam wybiło?

Rozumiem, że ty lepiej wiesz, ile osób się do mnie zgłosiło o dane innych użytkowników, więc może ty nam powiesz?

Rozumiem, że Ty pozwalasz sobie na swobodne wrzucanie takich informacji, ale już schodząc do poziomu konkretów, wolisz zachować „enigmatyczny sarkazm”? Nie pierwszy raz :(

Jeśli myślisz, że to miało w jakiś sposób uderzyć w Ciebie, to masz niestety zbyt duże mniemanie o sobie. Nie obchodzi mnie teraz i nie obchodziło mnie wtedy czy brałeś udział w tamtej dyskusji. Nawet nie pisałem go w jej kontekście, tylko ogólnego zachowania użytkowników, do jakiego dochodzi w takich luźnych tematach — jest to raczej dosyć czytelne. Już nawet nie pamiętam, kto wtedy sprzątał ten temat. A to jaką wyrobiłeś sobie opinię wśród użytkowników, nie jest moją winą.

Ojej, wyrobiłem sobie taką opinię wśród użytkowników, że niektórzy wpadają w panikę i pośpiesznie zmieniają swoje dane, a inni wbijają z oskarżeniami, że próbuję wyciągnąć ich dane osobowe (ciekawe po co?) i do tego promuję „banderyzm”. Rzeczywiście, „działanie moderacyjne” nie mają na to żadnego wpływu  ::)

Dzięki za poprawę humoru od rana. Trudno mi to nawet jakoś skomentować. Poświęcam na to forum tyle czasu, ile jestem w stanie, a i to odbywa się kosztem mojego czasu wolnego. Do jego moderowania za darmo jakoś tłumy się nie kwapią.
Napisałem gdzie widzę problem (permanentny) i zasugerowałem, jak można go usunąć.
Czytasz to co napisałem, czy wolisz uparcie uderzać w dramę, że nie masz wolnego czasu i poprawiać sobie w ten sposób humor?
Chyba wszystkim na forum zależy, żeby to miejsce istniało i większości zależy, żeby debaty miały tutaj cywilizowany charakter. Jeśli jedynym Twoim argumentem jest „brak czasu” to wszyscy mamy problem.
W kwestii „za darmo”, w komiksowie bywa, że robimy komiksy, wydajemy komiksy, robimy festiwale, ogarniamy wystawy itd. bardzo często za darmo, a nawet dopłacając do interesu. Nie wiedziałeś o tym?
Na tym forum są zarejestrowani ludzie, którzy moderowali a nawet administrowali fora komiksowe skutecznie, przez wiele lat i za darmo. Może warto do nich podbić, zamiast bawić się w sarkazm?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #2174 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 09:44:53 »
Jest jakiś obligatoryjny obowiązek zgłaszania tego typu zachowań?

Chyba wszystkim na forum zależy, żeby to miejsce istniało i większości zależy, żeby debaty miały tutaj cywilizowany charakter.

Czy ja to mam jeszcze w jakiś sposób komentować? Skoro zależy Ci, żeby to miejsce istniało i poziom debaty był tutaj na cywilizowanym poziomie, to może wysil się na tyle, żeby kliknąć te posty, które według ciebie tak bardzo łamią regulamin i prawo. Zajmie to mniej czasu niż napisanie postów o tym, jak to admin i moderacja nic nie robi. No, chyba że ty akurat się do grupy użytkowników, którym zależy na poziomie dyskusji, nie zaliczasz.

Napisałem gdzie widzę problem (permanentny) i zasugerowałem, jak można go usunąć.

Dzięki za złotą radę: jeśli nie wyrabiacie sami, to weźcie sobie kogoś, kto wam w tym pomoże. EUREKA!