Autor Wątek: Sebo - kolekcja  (Przeczytany 17414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline GoNzO

Odp: Sebo - kolekcja
« Odpowiedź #60 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 01:53:50 »
Mało chlubna niereprezentatywna część kolekcji roboczo nazwana „z pawlacza”. Mimo to celem kompleksowego obrazu wrzucam (tym bardziej, że są u mnie komiksy będące jeszcze niżej w hierarchii):

Nie wiem ile masz miejsca na półkach, ale sam wybrałem sprzedaż zamiast trzymanie w pudłach po szafach itp. I cieszę się bo jeszcze bardziej ukierunkowałem swoją kolekcję, powymieniałem większość na zbiorczaki itp.
https://comicgang.com - internetowy katalog komiksowy.

Offline Pestak

« Odpowiedź #61 dnia: So, 20 Grudzień 2025, 07:22:33 »
Ja niestety za bardzo przywiązuje się do swoich komiksów i żal mi się z nimi rozstawac. Sprzedalem w swoim życiu dosłownie trzy (a właściwie 2) pozycje:

- SUPERMAN/DOOMSDAY: HUNTER/PREY - jakoś na początku XXI wieku (a może nawet wcześniej) i to tylko dlatego, że bardzo mnie o to prosił właściciel polskiej fanowskiej strony o Supermanie (chyba już nie istniejącej) i dlatego, że zbieram głównie wydania polskojęzyczne. I  załowałem tego przez wiele lat, bo w chwili sprzedaży byłem pewien że to tylko kwestia czasu kiedy ukaże się polskie wydanie. Przeliczyłem się (ale wygląda na to że w końcu się doczekam:)

- Born od Mandragory (tutaj sytuacja podobna do Twojej praktyki - ukazało się to zbiorczo, więc sprzedałem, tym bardziej że miałem te zeszyty w stanie idealnym i dosyć dobra cenę udalo mi się uzyskać. Mimo, że jeszcze mam trochę takich dubli to na razie taki przypadek sprzedaży to wyjątek, ale faktycznie zastanawiam się czy nie wprowadzić tak jak Ty, takiej praktyki na stałe.

- Batman/wojownicze Żółwie Ninja - tutaj nawet nie sprzedałem ale oddałem na WOŚP. Oczywiście po części z dobrego serca, ale głównie dlatego, że mi  ten komiks spadł z półki z jakich 2,5 metra i strasznie mu się róg   uj…ł, a to już go zdyskwalifikowało z mojej kolekcji (poszedł na aukcji za cenę zbliżoną do tej za jaką go kupiłem)

Miejsce na półce dla tych komiksów może i by się znalazło (choć szybciej raczej nowa półka), ale nie ma to większego sensu bo te komiksy z racji wieku i formy wydania (głównie cienkie miekkiszony bez grzbietow) i tak słabo by się tam prezentowały.

@X-men - karteczki to bardzo dobry pomysł [choć mniej więcej co się znajduje jest  opisane na którymś z boków danego kartonu (który nie został akurat ujęty w kadrze)], na pewno go zastosuje (i przy okazji zmienię kartony na jakieś ładniejsze), ale na razie nie miałem czasu się w to bawić. Na szybko je teraz spakowałem przy okazji remontu (na tyle szybko, że nawet na tych kartonach znajdują się liiterówki, z których jedną wychwycił @jotkwadrat :)

« Ostatnia zmiana: So, 20 Grudzień 2025, 07:27:00 wysłana przez Pestak »

Offline Pestak

« Odpowiedź #62 dnia: Śr, 24 Grudzień 2025, 13:39:41 »
Jak co roku zrobiłem sam sobie prezenty pod choinkę:) przez przypadek, chyba w przedświątecznej gorączce, zamówiłem Kajtka i Koka w kosmosie tom 1, którego już miałem , może ktoś chce odkupić?;)

Offline szulig

« Odpowiedź #63 dnia: Śr, 24 Grudzień 2025, 20:09:44 »
Odłozylem zakup Hiroszimy ale wlasnie wskoczyla na gore listy

Offline Pestak

« Odpowiedź #64 dnia: Śr, 24 Grudzień 2025, 21:24:23 »
Ja odkładałem 21 lat, ale w końcu się zdecydowałem uzupełnić kolekcje o nowe wydanie, gdy zobaczyłem je w temacie @robla :)

Offline Pestak

« Odpowiedź #65 dnia: Śr, 24 Grudzień 2025, 23:48:53 »
Jeszcze zapomniałem o jednej „świątecznej” pozycji. „Droga
na księżyc” - limitowana okładka ze słońcem :)

Offline Pestak

« Odpowiedź #66 dnia: Śr, 31 Grudzień 2025, 18:24:05 »
Ostatnie odbiory z paczkomatu w tym roku i licznik zakupionych komiksów w 2025 zatrzymał się na 305

Offline Pestak

« Odpowiedź #67 dnia: So, 17 Styczeń 2026, 19:42:28 »
Znalazłem miejsce na kolejnego Billego:) postawiony przed pokojem córki, przeniosłem do niego wszystkie pozycje które czytam z nią przed snem, dzięki czemu zwolniło się trochę miejsca na moich regałach:) niestety już kończą mi się pomysły na podobne rozwiązania logistyczne…