Autor Wątek: roble - kolekcja  (Przeczytany 124494 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Odp: roble - kolekcja
« Odpowiedź #300 dnia: Śr, 22 Luty 2023, 03:46:33 »
Timof ma taki swój format trochę mniejszy niż A4. Wydaje tak na przykład Kota Rabina. Ja to na nazywam formatem Timofa. :)

Offline roble

« Odpowiedź #301 dnia: Wt, 07 Marzec 2023, 12:00:50 »

dawno egmontu nie było więc nadrabiam, moje wybory ze stycznia i lutego. Kilka wielkich nazwisk plus must have'y z superhero..   :)
Marini, Christa, Uderzo, Goscinny, Knightfall 4, Silver surfer 2, epic pająka, no i wreszcie trzeci tom batka, ziemi jeden w dcdeluxe  :)
stosik trochę niski więc dorzucam metal hurlant, chciałbym zachęcić do kupowania wszystkich niezdecydowanych jeszcze bo naprawdę warto.. relaksy pomijam w zakupach, ale MH to sztosiwo, krew mnie zaleje jeśli ta inicjatywa wydawnicza upadnie..

Offline roble

« Odpowiedź #302 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 12:34:03 »

uwaga, uwaga, moja dzisiejsza wrzutka jest dla fanów Thorgala i mistrza Rosińskiego..  :) nie dla przeciwników (hejterow) Pana GK, wydawnictwa Libertago i galerii..  ;)

zauważyłem że nie wrzuciłem tomu 4 po zakupie więc nadrabiam z tomem 5.. doszły w stanie mint dzięki sklepie gildii.. :)
Thorgal to dla mnie najważniejszy komiks, ukształtował mnie dekady temu, ostatnio wzbudzał negatywne emocje na forum. To niedobrze. Pozdrawiam fanów i nie fanów, peace..  :)

a tu komplet tomów plus slipcase, ciekawe czy z t6 zrobią kolejny..

plus dla zainteresowanych tematem litografie z autografami..

Online Midar

« Odpowiedź #303 dnia: Pn, 13 Marzec 2023, 17:47:02 »
zauważyłem że nie wrzuciłem tomu 4 po zakupie więc nadrabiam z tomem 5.. doszły w stanie mint dzięki sklepie gildii.. :)
Czy grzbiet w tomie V nie jest luźny. Odebrałem dziś na Gildii (zmiana numerka ale jest😀) i grzbiet „chodzi” jak w komiksach od Muchy, czy niektórych od SL. We wcześniejszych tomach były jak „przyspawane”.

a tu komplet tomów plus slipcase, ciekawe czy z t6 zrobią kolejny..
Garula pisał wśród ostatnich komentarzy, że kolejny slipcase będzie wraz z tomem VI.

Offline Death

« Odpowiedź #304 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 09:37:20 »
Będziecie kupować albumy po Klatce? Bo ja pewnie odpuszczę. Obaj autorzy zaczynają dołować. Arachneę (ten tom jeszcze w szóstym integralu) i Błękitną zarazę lubię, Barbarzyńca też ujdzie, ale jak sobie pomyślę, że miałbym wydać 550 zł na Królestwo pod piaskiem i najsłabiej narysowany tom czyli Kriss, to mnie rwie. :)

Offline roble

« Odpowiedź #305 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 10:23:41 »
Czy grzbiet w tomie V nie jest luźny. Odebrałem dziś na Gildii (zmiana numerka ale jest😀) i grzbiet „chodzi” jak w komiksach od Muchy, czy niektórych od SL. We wcześniejszych tomach były jak „przyspawane”.

z mojej obserwacji po wtopie z t3 (okładka, kolor), GK zmienił niepotrzebnie drukarnie ( z TZG Zapolex na Petit Wojciech Guz) i jakość się pogorszyła zauważalnie. Skoro cena skoczyła tylko o 50zl to musi być też tańsza.. To o czym piszesz było już w t4, myślę też że papier jest też inny od tego tomu.. Szycie grzbietu zmieniło sie na niekorzyść (szczególnie t5). Zmienił też się rozmiar, ostatnie dwa tomy są węższe o 1-2mm (okładka), na plus można zaliczyć te kartonowe pudełka chroniące dobrze przed uszkodzeniem..

ps. @Death
to będzie za rok albo dwa.. ale ja zamówię, o ile sytuacja gospodarcza u mnie i w kraju się nie pogorszy..  :)
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Marzec 2023, 10:34:37 wysłana przez roble »

Offline marcing

« Odpowiedź #306 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 11:01:27 »
Będziecie kupować albumy po Klatce? Bo ja pewnie odpuszczę.

Ja odpuściłem już ten piąty tom. Początkowo myślałem, że może dobiję do "Klatki", ale przeczytałem ponownie (po 20 latach) tomy 18-23 i to mi niestety przypomniało, jak bardzo nie lubię tej historii z Shaiganem. Przede wszystkim za zmarnowanie nie najgorszego w sumie pomysłu, ale też za recykling motywów z poprzednich albumów i miejscami widoczne już niechlujstwo w rysunkach. Jedynie "Piętno wygnańców" broni się dla mnie jako album, więc może dokupię sobie wydanie z Egmontu.

Online Midar

« Odpowiedź #307 dnia: Wt, 14 Marzec 2023, 17:01:45 »
z mojej obserwacji po wtopie z t3 (okładka, kolor), GK zmienił niepotrzebnie drukarnie ( z TZG Zapolex na Petit Wojciech Guz) i jakość się pogorszyła zauważalnie. Skoro cena skoczyła tylko o 50zl to musi być też tańsza.. To o czym piszesz było już w t4, myślę też że papier jest też inny od tego tomu.. Szycie grzbietu zmieniło sie na niekorzyść (szczególnie t5). Zmienił też się rozmiar, ostatnie dwa tomy są węższe o 1-2mm (okładka), na plus można zaliczyć te kartonowe pudełka chroniące dobrze przed
Ja w IV tomie mam grzbiet idealny, więc ruletka. Dla mnie papier jest lepszy po zmianie drukarni, tak samo gruby a mniej połyskliwy. Nowa drukarnia też dała plamę w tomie IV. Wszystkie pozostałe tomy mają wnętrze okładek (wyklejka?) w kolorze grzbietu i obrzeży, a tom IV zamiast mieć granatową ma czerwoną.
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Marzec 2023, 17:03:50 wysłana przez Midar »

Offline roble

« Odpowiedź #308 dnia: Wt, 28 Marzec 2023, 13:33:32 »

dziś przyszedł czas na mangę, trzy pozycje wybitne, oczekiwane, eden8, saga 11 i wilk2..  :)
plus sporo akumy i temu podobnych..  ;)
plus kolejne gto7, pięść5, chainsawman12, no i city hunter3, kurcze, właśnie zdałem sobie sprawę że jeszcze tego nie ruszyłem i niewiem o czym ta seria i czy warto brać..  :-[

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #309 dnia: Wt, 28 Marzec 2023, 13:35:31 »
Lubię twój temat, bo nie bawisz się w jakieś pierdoły typu "ograniczenie kupowania", miło popatrzeć :P

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #310 dnia: Wt, 28 Marzec 2023, 13:51:29 »
No i takie arcydzieła jak "Cycuszkowe pogaduszki", "Żona z piekła rodem" czy "On zimny, ona gorąca"  ;D

Offline OokamiG

« Odpowiedź #311 dnia: Wt, 28 Marzec 2023, 14:29:24 »
Lubię twój temat, bo nie bawisz się w jakieś pierdoły typu "ograniczenie kupowania", miło popatrzeć :P
Ten temat jest lepszy, niż niejedna baza komiksów.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #312 dnia: Wt, 28 Marzec 2023, 20:24:15 »
Zacne zakupy, jedziesz po bandzie na grubo  :).
Oczywiście czekam na recenzję " Cycuszkowych pogaduszek" .

Offline amsterdream

« Odpowiedź #313 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 10:48:12 »
Oczywiście czekam na recenzję " Cycuszkowych pogaduszek" .

Mam i polecam. Manga o kolesiu, który może rozmawiać z cyckami i te cycki przeważnie mają odwrotny charakter niż ich posiadaczki. Humor trochę w stylu American Pie więc akurat mi podpasował.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #314 dnia: Śr, 29 Marzec 2023, 13:02:05 »
Za to "On zimny..." to to kiepskawa pozycja, niestety. Zapowiadała się lepiej. Może odbiór byłby lepszy jeżeli autor by używał słowa "seks" i synonimów, zamiast "gwałt"...