Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 526517 razy)

Offline Arne

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #795 dnia: Śr, 26 Sierpień 2020, 13:47:32 »
"Historie Katalonii" czytalem juz jakis czas temu, ale z tego co pamietam, razilo mnie w tym komiksie podejscie do tematu ( mozna je nawet okreslic, jak sam piszesz, jako IPNowskie), choc nawet w komiksach IPNu tak mnie nie razi jak wlasnie w "Katalonii". Opowiesci w tym zbiorze przedstawione sa wg zasady "Bog Honor Ojczyzna", ale podane w taki sposob, ze przy czytaniu w niektorych miejscach, az zeby bola. Jest to jeden z komiksow, o ktorym co jakis czas mysle, czy go "w swiat nie puscic" ( a bardzo rzadko pozbywam sie nie-dubli).
Oczywiscie, sa rozne gusta - zapewne sa osoby , ktorym ten komiks sie podoba.

Yossarian

• Gość
« Odpowiedź #796 dnia: Śr, 26 Sierpień 2020, 14:59:05 »
Małe uzupełnianie zbiorów dzięki promocji -35% na Egmont w Gildii. Plus Omni:

Przy okazji udało mi się skompletować całość, co do zeszytu, X-Force i Cable'a, od debiutu, aż do Age of Apocalypse. Plus kontynuacja w postaci X-Statix:

Co tu dużo mówić, lata 90-te pełną gębą. Mamy tu kumulację wszystkiego, co wtedy było najgorsze. Od Roba Liefelda, przez wylewający się zewsząd testosteron, kieszonki, naramienniki, po wielkie mięśnie i jeszcze większe spluwy!
Ale z lekkim przymrużeniem oka czyta się to wybornie ;) Uwielbiam i polecam :)

@Lord - pytałeś o OKP Dolores. Jeszcze nie czytałem, ale "space opery o zakonnicach dowodzących okrętami kosmicznych piratów" biorę z reguły w ciemno ;) Graficznie to jest pedarda, ale to wiadomo, rysownik znany z Lanfeusta. Jak przeczytam, to coś skrobnę o fabule.
« Ostatnia zmiana: Śr, 26 Sierpień 2020, 15:10:05 wysłana przez Yossarian »

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #797 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 04:30:34 »
Dzięki, Yossarian. Pewnie nie uwierzysz, ale Lanfeusta tyż nie znam, wieeem, wstyd...

Kurde, zazdroszczę tego Allreda trochę....w zasadzie na tym zdjęciu widzę tylko X-Statix :D Pora odkurzyć zeszytówki.... i pomyśleć, że kiedyś nie znosiłem tego stylu rysowania.
,, - Eeeeech.''

Offline Gazza

« Odpowiedź #798 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 07:50:42 »
Dzięki, Yossarian. Pewnie nie uwierzysz, ale Lanfeusta tyż nie znam, wieeem, wstyd... (...)
Czy ja wiem... Miałem swego czasu praktycznie komplet pojedynczych wydań Egmontu - poszedł w świat, mnie nie porwało. Dla mnie lektura na raz i bez głębszych śladów w pamięci.

Offline starcek

« Odpowiedź #799 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 11:19:41 »
Magia darmowej dostawy zrobiła swoje, więc walka omnibusów z epicami trwa w najlepsze w najnowszej dostawie z Azylu i MvM.

Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Voitas

« Odpowiedź #800 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 12:18:37 »
Jeżeli do takich zakupów przekonuje Cię jedynie magia darmowej dostawy, to nieźle :)

Offline starcek

« Odpowiedź #801 dnia: Cz, 27 Sierpień 2020, 13:10:39 »
To taki drobny żarcik.  ;)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Voitas

« Odpowiedź #802 dnia: Pt, 28 Sierpień 2020, 09:02:23 »
Broniłem się rekami i nogami przed wchodzeniem w serię Punisher Max. Bo ile tych serii można zbierać. Ale jak nie kupić pierwszego tomu za 35 zł w antykwariacie? No nie mogłem tego tak zostawić...

« Odpowiedź #803 dnia: Pt, 28 Sierpień 2020, 10:05:51 »
to tak jak z dilerami - pierwsza dawka za (pół)darmo, za kolejne już trzeba płacić 8)

Offline Voitas

« Odpowiedź #804 dnia: Pt, 28 Sierpień 2020, 10:43:21 »
Ten nałóg komiksowy to pewnie wychodzi drożej niż ćpanie, chociaż nie mam porównania.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #805 dnia: Pt, 28 Sierpień 2020, 23:48:37 »

Najbardziej cieszę się z "ZK #6"- myślałem, że to numer trudny do zdobycia, [w końcu to Gawronkiewicz!!! i to sprzed 13 lat!!! :D ]  a tu proszę- czekał spokojnie w Bonito :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 28 Sierpień 2020, 23:50:11 wysłana przez LordDisneyland »
,, - Eeeeech.''

Offline PawelC

« Odpowiedź #806 dnia: So, 29 Sierpień 2020, 19:10:47 »
Coraz więcej DC na półkach :).

Offline turucorp

« Odpowiedź #807 dnia: Nd, 30 Sierpień 2020, 01:50:45 »
Najbardziej cieszę się z "ZK #6"- myślałem, że to numer trudny do zdobycia, [w końcu to Gawronkiewicz!!! i to sprzed 13 lat!!! :D ]  a tu proszę- czekał spokojnie w Bonito :)

To dodruk, jakiś czas temu zrobili reedycję starszych numerów.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #808 dnia: Nd, 30 Sierpień 2020, 04:20:59 »
To dodruk, jakiś czas temu zrobili reedycję starszych numerów.

Niemniej cieszę się, jak z pierwodruku ;)
Bardzo fajny zresztą jest ten twój komiks w numerze :)
,, - Eeeeech.''

Offline elwis1982

« Odpowiedź #809 dnia: Pn, 31 Sierpień 2020, 15:41:29 »