Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 526100 razy)

Offline Wolvi

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #780 dnia: Pt, 21 Sierpień 2020, 14:23:10 »
Ostatnio upolowane ;
1 Elektra żyje !
2 Za garść posoki

Juby

• Gość
« Odpowiedź #781 dnia: Pt, 21 Sierpień 2020, 17:23:42 »
Cztery wydania za całe 88 zł (99 zł z dostawą do paczkomatu) z niedawnej wyprzedaży Egmontu. :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #782 dnia: Pt, 21 Sierpień 2020, 18:55:41 »
Wyszedł taki skromny stosik :)

Stawiam, że pierwsza do czytania poszła Kamila i konie ;)
A już bez złośliwości, sam bym zaczął od Smerfów, niestety mam zaległości zakupowe z ostatnich 2 miesięcy, że z nowych rzeczy z Twojej kupki tylko Płaszcz i szpony nabyłem, i to dopiero dziś odebrane i leży jeszcze w bagażniku.

@Lord - kurcze, korci mnie ten Velvet... Warto? :)

Wg mnie warto, sam się teraz przymierzam, żeby przeczytać raz jeszcze ciągiem, a nie z kilkomiesięcznymi przerwami jak się ukazywało. Rysunki Eptinga bardzo klimatyczne.

Offline Arne

« Odpowiedź #783 dnia: Pt, 21 Sierpień 2020, 21:11:46 »
Staram sie byc z zakupami w miare na biezaco. A tak naprawde, watpie, abym w ciagu nastepnych dwoch miesiecy przeczytal ktorykolwiek komiks z tego stosu. Wlasnie zabralem sie za nadrabianie Image ( do momentu az mnie nie znudzi). Na razie machnalem "Nienawidze Basniowa" i Odrodzenie" i jestem w polowie "Paper Girls".
Za to z poprzedniej mojej wrzutki w tym watku zostaly mi do przeczytania juz tylko 8 pozycji ( na 33) :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Sierpień 2020, 21:51:32 wysłana przez BosMan »

Offline Leyek

« Odpowiedź #784 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 11:37:00 »
A "Chew" z Image już za Tobą? Dla mnie to najlepsza z dłuższych serii jakie z tego wydawnictwa dostaliśmy na naszym rynku. Też się staram być na bieżąco, będę musiał we wrześniu, październiku nadrobić bo na razie nie chcę się zawalać kolejnymi kartonami z zamówieniami. A z czytaniem to jeszcze gorzej stoję przez ostatnie 1,5 miesiąca udało mi się przeczytać z 80 stron Indyjskiej Włóczęgi i wczoraj kolejnych ok. 35 stron Mafalady (polecam gorąco choć mam na razie tylko 1/5 albumu przeczytane).

Offline PawelC

« Odpowiedź #785 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 19:30:01 »
Kolejne zakupy z ostatniego miesiąca:

I moje pierwsze figurki. Trzeba przyznać, że faktycznie fajnie się prezentują jeśli chodzi o jakość wykonania i detale. Spawn'owi brakuje tarczy, ale jakoś w sumie mi to nie przeszkadza a figurki były kupione dość okazyjnie (a przynajmniej tak mi się wydaje bo nie siedzę w temacie :P) więc nie narzekam.

Offline Arne

« Odpowiedź #786 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 22:21:17 »
A "Chew" z Image już za Tobą? Dla mnie to najlepsza z dłuższych serii jakie z tego wydawnictwa dostaliśmy na naszym rynku. Też się staram być na bieżąco, będę musiał we wrześniu, październiku nadrobić bo na razie nie chcę się zawalać kolejnymi kartonami z zamówieniami. A z czytaniem to jeszcze gorzej stoję przez ostatnie 1,5 miesiąca udało mi się przeczytać z 80 stron Indyjskiej Włóczęgi i wczoraj kolejnych ok. 35 stron Mafalady (polecam gorąco choć mam na razie tylko 1/5 albumu przeczytane).

Niee, "Chew" ciągle w kolejce na półce :) W ogóle z Image mam bardzo mało przeczytanych - teraz chcę nadrobić,  część tego, co już kupiłem. :)
"Mafalda" też już stoi i półce( obok 23 tomów "Fistaszków") i czekam na wydanie we wrześniu 2 tomu. Z "Fistaszkami" utknąłem lata temu gdzieś w 8 tomie i nie mogę się zebrać, żeby powrócić do serii - ale kolejne tomy kupuję na bieżąco :)

Paweł C:
Świetne zakupy!

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #787 dnia: So, 22 Sierpień 2020, 23:36:42 »
Drobne zakupy na II KPK.  ;D Za to unikalne.  ;)

Jeszcze komiks dla młodego i gratisowe magazyny Projektor.  :)

Druga okładka na dole, mój młody rozpoznał - "Znajdka". Klimatyczny rysunek.  ;)
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline death_bird

« Odpowiedź #788 dnia: Nd, 23 Sierpień 2020, 00:13:57 »
Kolejne zakupy z ostatniego miesiąca:

Wyższa forma zakupów.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #789 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 18:33:50 »
Oż w
Spoiler: PokażUkryj
, jakby to powiedział Pan Jacek Komuda ustami swych powieściowych bohaterów: ,,końską pytę chędożoną szankrowatą mać"
, teraz to tylko pozazdrościć takich kolekcji, które w materii komiksowej forumowicze na swych geekowskich półeczkach prezentujecie. U mnie posucha w tym względzie, prawie przez cały kwartał była; cóż, zamiast tego trochę filmów Blu-Ray i Blu-Ray 4K do kolekcji doszło, jak i powieści i tytułów z literatury naukowej oraz reportażu i literatury faktu. Dopiero kilka dni temu postanowiłem nabrać tego potrzebnego fanowskiego rytmu, stopniowo, w odpowiednim tempie ,,komiksowo" się rozgrzewając, kupując jeden egzemplarz wydań zbiorczych z "Uniwersum Rick and Morty": tom pierwszy z cyklu, który w Polsce ukazuje się nakładem wydawnictwa Egmont Polska. A dlaczego akurat to Uniwersum, które to od dwóch lat dopiero gości w narracjach obrazkowych? Po pierwsze serial "Rick and Morty", po drugie postacie Ricka, Morty'ego i reszty familii Smithów, a po trzecie, brałem tom pierwszy póki jeszcze jest, gdyż po wznowieniu początkowych tomów cyklu niewiele z nich zostało...

Wubba-lubba-dub-dub!

P. S. Sam komiks okazał się fantastyczny. Ależ został napisany! W miarę tak samo graficznie, porządnie, jak serial, poprowadzony! Ach, ta dynamika, trochę chaosu, ale i rckowskiej nauki; ach, te postacie! Nie ma to tamto, pierwszy tom z tego Uniwersum komiksowego oceniam na: 9/10!

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #790 dnia: Pn, 24 Sierpień 2020, 23:48:12 »
@Lyricstof
Słuchaj, podobno w tem czasopiśmie ukazał się tekst poświęcony Z.Jujce. Czy to może któryś z tych numerów?

I napisz proszę, czy jest w piśmie jakiś adres kontaktowy, jakieś namiary -  z chęcią też bym poczytał, a w Kielcach raczej w tym roku nie będę :)

,, - Eeeeech.''

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #791 dnia: Wt, 25 Sierpień 2020, 00:28:06 »
Zgadza się. Jest taki tekst w ostatnim numerze pisma ISSN2325-1037 nr 1(38)/2020
Paweł Chmielewski "Człowiek z rysikiem" - pięć stron, trzy kolumnowego tekstu z rysunkami. * Artykuł ten jest fragmentem jednego z rozdziałów książki "Nie tylko Yorgi. Historia świętokrzyskiego komiksu", tom II.

adres:projektorkielce@onet.eu
tel. 605 343 341
wydawca: Stowarzyszenie Twórcze "Zenit"
ul. Zbożowa 4 lok. 12, 25-416 Kielce

@ Lord - oto taki mały prezent ode mnie. Teraz znalazłem.  :D

http://www.zenit-admin.ogicom.pl/download/Projektor_38/projektor_38www.pdf
« Ostatnia zmiana: Wt, 25 Sierpień 2020, 00:36:16 wysłana przez Lyricstof »
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #792 dnia: Wt, 25 Sierpień 2020, 11:51:55 »
@Lyricstof -

,, - Eeeeech.''

Offline eferce

« Odpowiedź #793 dnia: Śr, 26 Sierpień 2020, 11:38:54 »
Piaty tydzień oczekiwania na Image z Atomu - umilił mi odbiór Niewidzialnej Republiki.
Zakup w PWN - przy okazji wziąłem kilka zwrotów z ich outletu (45%).

uwaga 1: każdy komiks innego wzrostu ::), cieszą duże formaty Historii Katalonii i Najemnika (spodziewałem się formatu Thorgala)
uwaga 2: outletu zdecydowanie nie polecam zbieraczom - uszkodzenia są zgodnie z zapowiedzią. Czytaczom, którzy decydują się na serie po przeczytaniu 1-2 tomów (jak ja) polecam zajrzeć; mają jako taki wybór 'staroci'.

Offline Dracos

« Odpowiedź #794 dnia: Śr, 26 Sierpień 2020, 13:25:53 »
Daj znać jak przeczytasz "Historię Katalonii" Ciekawi mnie czy to coś co można poczytać z przyjemnością czy bardziej taki IPN'owsko-encyklopedyczne podejście do tematu.