Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 525841 razy)

Offline death_bird

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #555 dnia: Śr, 06 Maj 2020, 23:37:44 »
@jsm,  @nori  - cholera, też byłem przywiązany do zakupów w Bonito- a teraz częściej nawet ze ŚwiataKsiązżki zamawiam, niż od nich. Trudno mi uwierzyć, że aż tak na niekorzyść klienta zmienili politykę. Tak patrząc na zamówienia stwierdzam, że jakieś 75% książek kupowałem właśnie u nich.

Miałem tak samo i mam tak samo. Przez jakiś czas brałem praktycznie wszystko z Bonito. Po czym "ciach" i teraz wyłącznie Tantis. Nie wiem - być może inni mają o te kilka złotych na zamówieniu taniej, ale tutaj nie mam żadnych problemów. Ostatnie zamówienie: komiksy "na twardo", "na miękko", jak i książki - stan wszystkiego bez zarzutu.
Do pełni szczęścia mogliby dorzucić darmową wysyłkę od jakiejś tam (okrągłej) kwoty, ale narzekanie byłoby bardzo nie na miejscu. Szkoda, że Bonito poszło w tym kierunku w którym poszło, ale na szczęście rynek próżni nie zna.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #556 dnia: Śr, 06 Maj 2020, 23:47:23 »
@jsm,  @nori  - cholera, też byłem przywiązany do zakupów w Bonito- a teraz częściej nawet ze ŚwiataKsiązżki zamawiam, niż od nich.
Ja nawet w Empiku zacząłem zamawiać częściej niż w Bonito. Zostawiałem w Bonito jakieś od 500 do 1500 zł miesięcznie, aż zmienili politykę rabatową. To w tym roku kupiłem u nich dwie książki za 57 zł łącznie. Przerzuciłem się z zakupami głównie do Gildii i Tantis.

Juby

• Gość
« Odpowiedź #557 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 08:17:08 »
Jeśli chodzi o "Judgment"...dopiero niedawno kupiłem zbiór Dredd/Batman i otworzywszy właśnie na tym komiksie byłem naprawdę porządnie wkur..zony. Nasycenie barw imponuje w starym wydaniu, tutaj wszystko wygląda jak koszulka po setnym praniu. Kupiłem, bo chciałem mieć w jednym tomie, ale żałuję.
Jak jest okazja, kupuj pierwsze wydanie.

No właśnie sporo czytałem o wydaniu z 1993, że to bł pierwszy Batman wydany u nas na kredzie, bardzo porządne wydanie. W takim wypadku chyba się skuszę + kupię zbiór od Egmontu. Daruję sobie tylko te dwa egmontowe spotkania z 1999, bo też są zawarte w DC Deluxe, a mają dziwny format i krążą w strasznie wysokich cenach.

Dzięki za odp.

Offline Gazza

« Odpowiedź #558 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 08:33:07 »
Aż przewertuję swoje egzemplarze Sądu nad Gotham gdy wrócę z kieratu do domu bo słowa Lorda mocno mnie zaintrygowały. Pamiętam wrażenie, a właściwie ten opad szczęki gdy bodaj w '94 trafił w moje ręce ten albumik Semica, ale dziś daleki byłbym od stwierdzeń, że to porządnie wydany komiks był... ;)
Mnie ten zbiorczy tom Deluxe bardzo cieszy.
Życzyłbym sobie podobny z spotkaniami Batmana z Predatorem. :)

Offline LordDisneyland

« Odpowiedź #559 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 09:08:23 »
Gniew mi powoli przeszedł, bo po pierwszym szoku stwierdziłem, że nie miałem wszystkich historii [jednak!], no i okazuje się, że  "Uśmiech śmierci" Murraya lepiej się w tej wersji prezentuje niż egmontowskie pierwsze podejście, wtedy porównanie z oryginałem [co prawda wydanym w mniejszym formacie]  było nokautujące dla polskiej wersji :)

I tak mi się coś wydaje, że Simon Bisley to jednak był w tamtych latach chyba w życiowej formie.
,, - Eeeeech.''

Offline donT

« Odpowiedź #560 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 12:08:14 »
I tak mi się coś wydaje, że Simon Bisley to jednak był w tamtych latach chyba w życiowej formie.

Dokladnie.
Czasy Judgment on Gohtam, Slaine, Melting Pot czy Heavy Metal Dredd to najlepszy okres w tworczosci Biza. Czasy, kiedy mu sie jeszcze "chcialo".
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Offline Murazor

« Odpowiedź #561 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 18:34:24 »
Dzięki koledze @Zielcok moja półeczka z BBPO nabrała kolorów :)

« Ostatnia zmiana: Cz, 07 Maj 2020, 18:37:19 wysłana przez Murazor »

Offline Kielo

« Odpowiedź #562 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 20:18:56 »
Zazdrosc okropna mnie zzera bo od dawna poluje na plage of frogs 3 i 4 w hardbacku i nie moge w rozsadnej cenie znalezc.  ;D

A tak na serio to gratulacje.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #563 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 20:35:01 »
Hmmm ciekawe.. Grzbiety Plague of Frogs są inne niż oryginalnie, wydali reprint HC?
W sumie Hell on Earth też są inne... 

EDIT: ;)   Ślepota ze mnie :D  Ale jestem usprawiedliwiony, bo mam oba wydania, więc dubel mnie tak nie zdziwił ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 07 Maj 2020, 20:42:37 wysłana przez Bender »

Offline Murazor

« Odpowiedź #564 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 20:36:32 »
Panowie, to tylko obwoluty-samoróbki założone na Egmontowe wydanie ;) Też chciałem oryginalne HCki, no ale ceny z drugiej ręki są już zabójcze :(

Nie sprecyzowałem, kolega Zielcok je przygotował i wydrukował w super jakości :) Gruby papier i foliowanie.

Offline Kielo

« Odpowiedź #565 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 20:39:00 »
Panowie, to tylko obwoluty-samoróbki założone na Egmontowe wydanie ;) Też chciałem oryginalne HCki, no ale ceny z drugiej ręki są już zabójcze :(

To troche wyjasnia :) inna czcionka i paski nad logiem dark horse. W pierwszej chwili nie zauwazylem, dopiero jak Bender napisal.

A ceny nie sa chyba takie zle ;) :

https://www.amazon.co.uk/gp/offer-listing/B012HTIECC/ref=tmm_hrd_new_olp_0?ie=UTF8&condition=new&qid=1588875695&sr=8-2

Offline roble

« Odpowiedź #566 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 20:40:27 »
Kolego murazor, może podjalbys się zrobienia obwolut na kolekcję conana?
Oczywiście nie za darmo.. :)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #567 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 20:41:21 »
@Kielo Czyli jestem BOGATY! yay!

Offline Murazor

« Odpowiedź #568 dnia: Cz, 07 Maj 2020, 20:45:22 »
inna czcionka i paski nad logiem dark horse.
Tak, uspójnione względem siebie. Oryginały są troszkę różne. Podobnie z tomem 1946-1948 i napisem BPRD.

Kolego murazor, może podjalbys się zrobienia obwolut na kolekcję conana?
To już pytanie do @Zielcok, ja jedynie skromny zamawiacz usługi :)

Problem z Conanem może być taki, że jest większy, a format BBPO jest drukowany na arkuszu A3, powyżej arkuszu A3 cena wzrasta mocno, bo już jest drukowane na ploterze (chyba). Te kosztowały po kilka złotych, a format nie mieszczący się na A3 jedna drukarnia wyceniła mi na 25 zł za sztukę jakiś rok temu.

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #569 dnia: Pt, 08 Maj 2020, 17:08:19 »

Skromnie lecz treściwie, kwietniowe nabytki. Criminal - świetna seria, zakup kolejnego tomu był więc wręcz oczywistością. Punisher - już przeczytany, wrażenia opisałem w temacie o tym bohaterze.
Żywa Stal - to wszystko wina Studia Lain! :) Slaine i "Armie Zdobywcy" z Metal Hurlant rozbudziły apetyt na pięknie rysowane czarno-białe heroic fantasy
Poranek Ściętych Głów - rzadko kupuję mangi, ale jak już kupuję to wysokiej próby. O jakość się nie boję, Samotny Wilk i Szczenię świetna seria tych samych autorów, szkoda, że w Polsce nie wydana w całości. Ale jak "Poranek..." się sprzeda dobrze to kto wie, więc tym chętniej kupiłem
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL