Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 528395 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Murazor

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #2085 dnia: Pt, 08 Wrzesień 2023, 17:56:17 »
Do tego mam otworzone w tej samej przeglądarce ze 100  innych kart. Na moim kompie z 4 GB RAM-u przegląda się te arkusze ciężko i mułowato.
Problemem nie sa arkusze, a 100 kart na 4GB RAMu.. moze wystarczy je dodac do zakladek i zamknac?

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2086 dnia: Pt, 08 Wrzesień 2023, 18:07:20 »
Przyzwyczajenie to konkretny argument. Oprócz tego, że jestem przyzwyczajony pracować w Excelu to jestem uzależniony od bardziej zaawansowanych jego funkcji (tak, mam w arkuszu tabelę przestawną, korzystam też z funkcji tablicowych).
Co do dostępności - plik jest synchronizowany z kopią w chmurze, więc mam go zawsze pod ręką.

Offline komiks

« Odpowiedź #2087 dnia: Wt, 12 Wrzesień 2023, 17:51:14 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Konrad

« Odpowiedź #2088 dnia: Cz, 14 Wrzesień 2023, 21:13:11 »
Czas na kolejną grubą wrzutę, czyli sierpniowe zakupy. Wpadły 62 komiksy (udało się przebić rekordowy lipiec). Króluje Egmont za sprawą nadrabiania różnych serii (Invincible, Blueberry, B.B.P.O. Piekło na Ziemi czy Kaczogród). Oprócz tego kilka smakowitych nowości jak Zmarszczki, Shamisen, Ciemność, Bractwo kraba czy komiksy od LIT.

Offline Death

« Odpowiedź #2089 dnia: Cz, 14 Wrzesień 2023, 21:18:26 »

Offline burberry

« Odpowiedź #2090 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 11:09:29 »
Czas na kolejną grubą wrzutę, czyli sierpniowe zakupy. Wpadły 62 komiksy (udało się przebić rekordowy lipiec). Króluje Egmont za sprawą nadrabiania różnych serii (Invincible, Blueberry, B.B.P.O. Piekło na Ziemi czy Kaczogród). Oprócz tego kilka smakowitych nowości jak Zmarszczki, Shamisen, Ciemność, Bractwo kraba czy komiksy od LIT.

Przy tym tempie zakupowym na sam sierpień wypadają dwa komiksy dziennie do przeczytania.  :-X

Offline eferce

« Odpowiedź #2091 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 15:35:09 »
Wrześniowy upgrade.

Postanowilem zapoznac sie z Drakulą, jako ze oryginalu nie czytalem a ponoć wersja Scream jest bliska.
No i dwie retellingi.

Hubert – nie miałem do tej pory przyjemności, a jako że tegoroczna i ubiegloroczna pozycja sa w recenzjach czesto porównywane to sprawdze sam.

Zalew DC (bo biore cos od nich nie czesciej niz raz na pol roku) – ale musialem do Croca dokupic Nightwinga – tak sie nad nim rozplywaja recenzjach na DCManiaku.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2092 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 17:02:13 »
No i dwie retellingi.
Z tym, że komiks Brecci nie ma generalnie z oryginalnym Draculą nic wspólnego.

Offline eferce

« Odpowiedź #2093 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 17:34:55 »
Jestem świadomy ;) dlatemu Mignola jako drugi bedzie czytany a Breccia na koncu jako najdalsze jabłko od jabłoni.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2094 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 17:41:27 »
Mignola (czy w sumie Roy Thomas) jest spoko. Film Coppoli, do którego nawiązuje, średnio lubię, ale wersja komiksowa całkiem mi podpasowała.

Też muszę nadrobić w końcu tego Bessa.

Offline komiks

« Odpowiedź #2095 dnia: Nd, 17 Wrzesień 2023, 18:02:08 »
BATMAN GALLERY EDITION HC
Zawiera zeszyty Batman #515 do #525. Pierwszy zeszyt łapie się jeszcze na końcówkę zbiorczego Batman: Knightfall od Egmontu. Potem są zeszyty umiejscowione pomiędzy wydarzeniami z Knightfall, a Pandemią. W przedmowie do do zbiorczej Epidemii Egmontu wspominają te zeszyty, między innymi historię z Killer Croc i Swamp Thing, oraz dalsze ze Strachem na Wróble.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Kandor

« Odpowiedź #2096 dnia: Nd, 17 Wrzesień 2023, 18:06:11 »
A Bazyl na to: "Meech, dubel z Tm-Semica" ;-)

Offline gashu

« Odpowiedź #2097 dnia: Nd, 17 Wrzesień 2023, 21:33:12 »
I brzydki, koślawy Batman.

Offline Kandor

« Odpowiedź #2098 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 15:50:24 »
Ktoś z was może zamawiał któryś z nowych komiksów z serii Marvel Penguin Classic (obecnie są to: X-Men + Avengers + FF)? Miały wyjść 12 września, ale nic o nich nie słychać (żadnych filmików w sieci, ani fotek wydrukowanych egzemplarzy). Ja mam zamówione w Azylu, a na Amazonie wciąż wisi data 12 wrzesień. Ktoś, coś? :-)

Online OokamiG

« Odpowiedź #2099 dnia: Pn, 18 Wrzesień 2023, 16:18:43 »
Nie lepiej napisać do Azylu?