Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 525452 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1980 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:12:17 »
A mnie w sumie nie przeszkadzają ani design ani numeracja - zwłaszcza przy wydawaniu niechronologicznie i (przynajmniej póki co) z pewnymi brakami. W razie czego te braki można bez problemu pouzupełniać i nie będzie bajzlu w numeracji, podobnie jak w sytuacji, kiedy ktoś będzie chcieć posiadać tylko wybrane runy.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1981 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 20:18:30 »
Też nie bardzo sobie wyobrażam jak można by to numerować jako jedną serię przy założeniu, że nie ma pewności, że w ogóle całość będzie wydana.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1982 dnia: Cz, 30 Marzec 2023, 22:45:13 »
Przy okazji KFK 12 ustrzeliłem parę komiksów na stoiskach autorów. Głównie, acz nie tylko.  :D

Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline misiokles

« Odpowiedź #1983 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 08:16:14 »
Kurczę, Szalonej Zagrody nie zauważyłem na żadnym stoisku :/

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #1984 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 12:22:16 »
Kurczę, Szalonej Zagrody nie zauważyłem na żadnym stoisku :/

Mogło nie być, mój egzemplarz zakupiony na Złotych Kurczakach, w Krakowie odebrany od kolegi @Death - dzięki jeszcze raz.

Przeczytałem komiks i moim zdaniem warto wydać na ten komiks pieniądze. Bardzo ciekawa rzecz. Scenarzysta zapowiada pięć komiksowych nowel, właśnie na podstawie prozy Grabińskiego, ilustrowanych przez różnych artystów. Polecam. Rysunki robią wrażenie, wszystko świetnie zaprojektowane i wykonane.
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1985 dnia: Pt, 31 Marzec 2023, 18:57:57 »
Marcowe zakupy. Tylko 7 komiksów to tegoroczne premiery, a reszta to nadrabianie zaległości z poprzednich lat. Razem nazbierało się 30 tytułów od 11 wydawnictw - najwięcej od Kultury Gniewu (6 - prawie wszystkie z olbrzymimi rabatami z TK), Lost In Time (5 - promocja w Motylach, oprócz Toppiego), Taurusa (5 - dałem im w końcu coś zarobić, te serie są za dobre, żeby je odpuszczać przez politykę wydawniczą) i Studia Lain (4 - razem z Sha wziąłem już chyba ostatnie wydane przez nich komiksy, które jeszcze chciałem mieć). Na allegro za 20zł udało mi się wreszcie dorwać dawno wyprzedaną Favelę w kadrze (jakoś kompletnie ominął mnie ten tytuł) oraz w Świecie Książki za pół ceny jeszcze zafoliowany Niedźwiedź, kot i królik (bardzo ładne wydanie).

Offline LukCook

« Odpowiedź #1986 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 10:03:08 »
Zamknięcie marca.

Komiksy:

Manga:

Offline PJP

« Odpowiedź #1987 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 15:11:57 »
Małe uzupełnienie ;)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1988 dnia: Nd, 02 Kwiecień 2023, 16:59:34 »
MFK zakupy:

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1989 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:20:58 »
" Kwiecień plecień bo przeplata,
        na komiksy idzie wypłata "

W ramach ogólnodomowego protestu przeciw konsumpcyjnemu podejściu do świąt w tym roku na Wielkanoc będziemy zajadać się sztuką komiksową i  tak zamiast 11 kilogramów pokarmu kupiłem 11 kilo komiksów o łącznej ilości 3000 stron.
Wiem że przegiąłem ale jak już przedawkować to lepiej że są to komiksy.
   Wesołych Świąt, dużo zdrowia, spokoju ducha i radości z czytania dla Wszystkich, pozdro !!!

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1990 dnia: So, 08 Kwiecień 2023, 10:25:35 »
" Kwiecień plecień bo przeplata,
        na komiksy idzie wypłata "

Zaśmiałem się przy tym bardziej, niż bym się spodziewał :D

Offline Arne

« Odpowiedź #1991 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 09:54:45 »

zamiast 11 kilogramów pokarmu kupiłem 11 kilo komiksów
Ja tak robię każdego miesiąca 😁😁😁😁
Cała nadwagą już mi zeszła - nadwaga została tylko na półkach 😄
« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Kwiecień 2023, 09:56:41 wysłana przez Arne »

Offline Archie

« Odpowiedź #1992 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 17:39:13 »
zamiast 11 kilogramów pokarmu kupiłem 11 kilo komiksów o łącznej ilości 3000 stron.
Dieta bogata w celulozę. ;D

Jak oceniasz Colorado Train i Szumowinę?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1993 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 21:52:16 »
Dieta bogata w celulozę. ;D

Jak oceniasz Colorado Train i Szumowinę?

Colorado Train  podobał mi się,napisałem kilka zdań wątpliwej jakości w temacie Lost in Time   :)  niezależno-muzyczna małomiasteczkowa historia z  seryjnym mordercą w tle z dobrą rozkminką na końcu .
Szumowina jeszcze przede mną , po przekartkowaniu zapowiada się na ostrą jazdę, Remender na scenariuszu to musi być dobrze    8)

Offline LukCook

« Odpowiedź #1994 dnia: Śr, 12 Kwiecień 2023, 23:18:47 »
Szumowina jeszcze przede mną , po przekartkowaniu zapowiada się na ostrą jazdę, Remender na scenariuszu to musi być dobrze    8)

To będziesz miał niespodziankę  ;D Przy Szumowinie, najsłabsze numery Deapoola to dzieła sztuki.