Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 526924 razy)

Online GoNzO

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1905 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 15:44:45 »
Apropos, czy ma ktos puzzle Thorgala, żeby wypowiedziec sie nt. jakosci?
https://allegro.pl/listing?string=thorgal%20puzzle

Mam zamiar kupić z następną dostawą z Gildii to dam znać.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Alfman

« Odpowiedź #1906 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 21:12:48 »

Offline Szekak

« Odpowiedź #1907 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 22:36:30 »
Widze, ze nawet im sie opakowania w PL nie chcialo zrobic.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #1908 dnia: So, 24 Grudzień 2022, 23:05:05 »
Przecież to wydawnictwo zagraniczne.

Offline Alfman

« Odpowiedź #1909 dnia: Nd, 25 Grudzień 2022, 16:35:19 »
Dokładnie tak, od Czarnego Konia  ;)

Online Kadet

« Odpowiedź #1910 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 16:31:06 »
Wkrętkę w samurajow mialem co prawda ponad miesiac temu (zlozyly sie na nią: serial dokumentalny z Nflixa, film Samurai Assasin oraz Szogun Assasin...a iskrą zapalną, jak zwykle byly plyty Wu-Tang ;D ).

Usagiego, Usagiego kup :)

Komiksowa część moich prezentów gwiazdkowych:

Podziękowania dla noriego, dzięki któremu "Sztuka DC" znalazła się pod moją choinką :) Bardzo fajny album.

Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Leyek

« Odpowiedź #1911 dnia: Śr, 28 Grudzień 2022, 22:49:39 »
Ostatnie "dziecięce" zakupy pod kątem świątecznych prezentów:

Borka 1 i 2, Pingwiny i 1 szt. Małego drewnianego robota... już sprezentowane, reszta czeka na swoją kolej :)

Przegenialna zapowiedź. Ode mnie mają kupione co najmniej z 5 egzemplarzy - dla moich dzieciaków (i dla mnie :) ) + na prezenty. Życzę sukcesu wydawniczego, żeby inni wydawcy co się bali potem żałowali :)

Plan zakupowy Drewnianego robota... już w 60% wykonany :) Reszta wpadnie jako uzupełnienie koszyka przy okazji innych zakupów :)

Offline Saruman

« Odpowiedź #1912 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 14:31:02 »

Zakupy z listopada i grudnia. Głównie manga... w większości już zakończone serie, nie trzeba czekać na kolejne tomy :) - Blame!, Green Blood, Drifters. Plus chłopaki z dwudziestego wieku - z tymi chyba jednak zaczekam z czytaniem aż wyjdą wszystkie. Mam nadzieję, że Hanami się zepnie i nie będzie to 1 tom / rok jak w 2022...

Parę dni temu zakupiłem też dwie kolekcje z carrefoura. Jeszcze nie czytałem, ale pomijając ocenę samej fabuły to naprawdę robi wrażenie, że za 14zł można dostać sporej wielkości komiksy po 240 stron... Ciemna strona po 2 dychy za 200 stron nadal spoko. Oby tak dalej. I szczerze mówiąc wolę papier offsetowy od kredowego - nie palcuje się jak szalony. Dla nowego czytelnika komiksów jakim jestem, tego typu kolekcje to fajna możliwość łyknięcia sporej dawki niezłych (mam nadzieję) historii o różnych postaciach z uniwersum Marvela.

// Jeśli kogoś drażni nieład w ułożeniu komiksów, to stoją tak tylko chwilowo.
« Ostatnia zmiana: Pt, 30 Grudzień 2022, 14:33:50 wysłana przez saruuman »

Offline Leyek

« Odpowiedź #1913 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 16:05:10 »
@saruuman

A gdzie Blame 0 - NOiSE? :)

Offline Saruman

« Odpowiedź #1914 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 19:03:15 »
@Leyek

Nie pamiętam swojego toku rozumowania, ale chyba stwierdziłem przy zakupach, że zacznę od podstawowej serii, a jak się spodoba to dokupię tom 0. :D

Offline starcek

« Odpowiedź #1915 dnia: Pt, 30 Grudzień 2022, 19:46:10 »
Drobny ostatni w tym roku zakup - dzięki promocji Blika. I mimo, że kupowane od Manady 28.12, to jednak wysłali błyskawicznie i mam już teraz.

Przy okazji ogromne podziękowania dla szekaka za możliwość dokupienia dodatków z wersji fanatyka Wilq'a. Zgapiłem się na Gildii, ale ta dobra dusza miała na podorędziu upgrade zestawu fana. Bardzo, bardzo dziękuję!

A wszystkim już teraz życzę samych trafnych zakupów w przyszłym roku - Do Siego !!!!
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Konrad

« Odpowiedź #1916 dnia: So, 31 Grudzień 2022, 19:16:52 »
Ostatnia wrzutka w tym roku, czyli grudniowe zakupy. 21 tytułów, w tym sporo grubasów i nowości:

Natomiast w całym 2022 roku wyszło mi razem 312 kupionych komiksów (129 tegorocznych nowości oraz 183 starsze tytuły), czyli o 4 więcej niż w poprzednim roku. Stabilna liczba, oby w przyszłym roku była jeszcze większa.

Zawsze dodaję na forum fotkę comiesięcznych zakupów, ale stworzyłem też album, w którym są wszystkie w jednym miejscu:
https://imgur.com/a/Ilbjxep

Online Alexandrus888

« Odpowiedź #1917 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 11:18:25 »
@saruuman, BLAME i Green Blood faktycznie zamknięte, ale Drifftersi wciąż wychodzą, tylko bardzo powoli. Czyli wynik mangowy 2:2 w rywalizacji zakończone/ongoing

Offline Saruman

« Odpowiedź #1918 dnia: Cz, 05 Styczeń 2023, 22:55:58 »
To niespodzianka... A z tego co właśnie sprawdzałem tom 6 wyszedł w 2019, a o tomie 7 nic póki co nie słychać. No to zaczekają na półce :o

Online Alexandrus888

« Odpowiedź #1919 dnia: Pt, 06 Styczeń 2023, 11:11:57 »
Auto ma strasznie wolne i nieregularne tempo pracy.