Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 554353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1470 dnia: Pt, 02 Lipiec 2021, 11:46:31 »
Sztos stos! ;)

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1471 dnia: Nd, 04 Lipiec 2021, 18:47:45 »
Czerwiec 2021 – raport z biblioteczki

Przybyło czterdzieści osiem: fantastyka siedemnaście (12 x Polska, 2 x Rosja, 3 x Anglosasi), komiksy cztery (3 x USA, 1 x Japonia), osiem powieści historycznych, jedna ujwico i jedna dziecięca (teoretycznie, bo praktycznie nie). Reszta to książki naukowe (no, jedna pseudonaukowa), oczywiście z miażdżącą przewagą historii, a w historii – średniowiecza.

Komiksów w ogóle nie miałem w planach na czerwiec, ale promocja w Smyku skusiła...

WIĘCEJ:
https://seczytam.blogspot.com/2021/07/czerwiec-2021-raport-z-biblioteczki.html

Offline Gorzki

« Odpowiedź #1472 dnia: Nd, 04 Lipiec 2021, 19:22:57 »
Czerwiec 2021 – raport z biblioteczki

Przybyło czterdzieści osiem: fantastyka siedemnaście (12 x Polska, 2 x Rosja, 3 x Anglosasi), komiksy cztery (3 x USA, 1 x Japonia), osiem powieści historycznych, jedna ujwico i jedna dziecięca (teoretycznie, bo praktycznie nie). Reszta to książki naukowe (no, jedna pseudonaukowa), oczywiście z miażdżącą przewagą historii, a w historii – średniowiecza.

Komiksów w ogóle nie miałem w planach na czerwiec, ale promocja w Smyku skusiła...

WIĘCEJ:
https://seczytam.blogspot.com/2021/07/czerwiec-2021-raport-z-biblioteczki.html

Miałem konkretnie Ciebie zapytać o dwie pozycję.
Nie znalazłem ich na Twoim blogu, więc nie wiem czy je kojarzysz.
Chodzi o "Bolesław Chrobry. Puszcza" i nowość z czerwca "Bolesław Chrobry. Szło nowe"

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1473 dnia: Nd, 04 Lipiec 2021, 19:28:31 »
Miałem konkretnie Ciebie zapytać o dwie pozycję.
Nie znalazłem ich na Twoim blogu, więc nie wiem czy je kojarzysz.
Chodzi o "Bolesław Chrobry. Puszcza" i nowość z czerwca "Bolesław Chrobry. Szło nowe"
To nie są nowości, to kolejne wydania. Ten cykl (cztery powieści) powstał w latach 1947-1974, więc historycznie jest przestarzały, natomiast literacko jak najbardziej do przeczytania. Gołubiew to jeden z ważniejszych autorów powieści o czasach pierwszych Piastów - obok Bunscha i Parnickiego.

Offline LukCook

« Odpowiedź #1474 dnia: Pn, 05 Lipiec 2021, 11:09:01 »
Nowe skarby, pierwsze komiksy od Mandioci - jestem zachwycony jakością wydania. Raport Brodecka w drodze  :)

Offline burberry

« Odpowiedź #1475 dnia: Wt, 06 Lipiec 2021, 12:10:50 »
Większość zakupów z zeszłego miesiąca. Kloss kupiony. Sknerusa Dona Rosy mam komplet tego, co wyszło do tej pory. Wreszcie mam zakończenie serii od Leo (Antares), chociaż 2 pierwsze tomy mam w poprzednim, pomniejszonym wydaniu. Pewnie podmienię. Bouncer kupiony, dodatkowo dwie nowe serie - Bernard Prince i Jim Cutlass. Po Bernardzie spodziewam się ramotki, ale w sumie zbieram Vance'a i Hermanna, o ile to mozliwe, więć OK. Tak samo z Buddy Longway - przekartkowałem i ramotka, ale dla mnie OK. Jim Cutlass -nie mam pojęcia, czy to będzie dobre. Oby!

« Ostatnia zmiana: Wt, 06 Lipiec 2021, 12:12:39 wysłana przez burberry »

Offline LukCook

« Odpowiedź #1476 dnia: Śr, 07 Lipiec 2021, 13:34:58 »
Ostanie zamówienie na lipiec - zgodnie z polityką oszczędzania miejsca na półkach - tylko must have  8)

Po wszystkich pozytywnych recenzjach nie mogę doczekać się na lekturę Raportu.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1477 dnia: Cz, 08 Lipiec 2021, 12:07:31 »
Mikro dostawa z Gildii zaległości rodzimych wydań:

Offline burberry

« Odpowiedź #1478 dnia: Cz, 15 Lipiec 2021, 11:36:41 »
Małe zakupki :)

Offline PJP

« Odpowiedź #1479 dnia: Cz, 15 Lipiec 2021, 11:56:57 »
Dawno nie wrzucałem i nie pamiętam, co pokazywałem ;)

Offline 79ers

« Odpowiedź #1480 dnia: Cz, 15 Lipiec 2021, 21:59:43 »
...
W temacie średniowiecza - czytałeś serię autorstwa Francis Gies/Joseph Gies? Wydaje się interesująca, ale rekomendacja G.R.R.Martina ani zachęca, ani zniechęca.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1481 dnia: Pt, 16 Lipiec 2021, 16:11:39 »
W temacie średniowiecza - czytałeś serię autorstwa Francis Gies/Joseph Gies? Wydaje się interesująca, ale rekomendacja G.R.R.Martina ani zachęca, ani zniechęca.
Nie czytałem. Tego typu książki przerobiłem dawno temu - za komuny i w klatach 90. wychodziła taka fajna seria wydawnictwa PIW "Życie codzienne w...". Teraz mnie to jakoś nie ciągnie, wolę opracowania dotyczące Polski i bardziej specjalistyczne. A z serii PIW zostało mi tylko Życie codzienne Prusów i Jaćwingów Łucji Okulicz-Kozaryn.

Offline 79ers

« Odpowiedź #1482 dnia: Pt, 16 Lipiec 2021, 18:31:09 »
Tym Życiem codziennym Prusów problem rozwiązał się sam - zamiast serii Giesow, wezmę Prusy pięć wieków. Dzięki.   
Ps.Przyłbice i Kaptury sympatyczny serial.

Offline kierpic

« Odpowiedź #1483 dnia: Pt, 16 Lipiec 2021, 19:32:24 »
Mała wrzuta ode mnie

Dla mnie nowy Dylan najlepszy z dotychczasowych od Tore, chociaż za duży z niego żartowniś się zrobił. Może to przez nieobecność Groucho?
Jonathan to naprawdę świetny komiks. Przed każdym tomem jest zamieszczona dedykowana lista utworów do słuchania.
Reszty jeszcze nie czytałem.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 (REWOLUCJA) - IV etap - polski

Offline PabloWu

« Odpowiedź #1484 dnia: Nd, 18 Lipiec 2021, 10:52:10 »

Promocja z Empiku , nigdy nie czytałem po angielsku a na naukę podobno nigdy nie jest za późno . Knightfall świetne , budżetowe wydanie na papierze przypominającym tm-semic . Szkoda,że u nas nie wydaje się w taki sposób komiksów .