Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 524415 razy)

Offline hansior

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1065 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 13:27:05 »
Też się nad tym zastanawiam. U mnie zakupy liczy się na palcach jednej ręki :)

Offline kenji

« Odpowiedź #1066 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 13:58:32 »
w końcu jest , nowy album od wydawnictwa SLOW.
zamówienie złożyłem chyba  w 2017 roku... sztuka cierpliwości (nazwa wydawnictwa zobowiązuje)

Poza czasem oczekiwania, jest to idealnie wydany album. Świetny format, ilość bajerów na okładce, tłoczenie na pierwszej stronie, grube etui, szlachetny papier offsetowy .... LIBERTAGO powinno na szkolenia do nich się udać. POLECAM

Offline GoNzO

« Odpowiedź #1067 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 14:23:30 »
Gdzie to cudo można kupić?

Edit: Ok, juz mam https://shop.beslow.pl/albumy/tbpi001001, ale cena zaporooowa :>
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline Leyek

« Odpowiedź #1068 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 15:34:50 »
@GoNzO na tą cenę co podałeś nie patrz. Tu trzeba wziąć subskrybcję na kilka tomów. Od 4 (czyli tego komiksowego) do 11 masz za niecałe 1200, a wszystkie 1-11 (czyli 4 już wydane i 7 do wydania) za ok. 2000.

Kiedyś się nad tymi wydawnictwami zastanawiałem mocno, ale ostatecznie odpuściłem/zapomniałem i teraz zły kenji przypomniał ;)

https://shop.beslow.pl/kategoria/zestawy

EDIT. Teraz widzę że dałeś linka do tomu 1 odnośnie ilustratorów prasowych, tutaj masz do komiksowego: https://shop.beslow.pl/albumy/tbpi004001  - 349 zł za sam ten tom.
« Ostatnia zmiana: Śr, 02 Grudzień 2020, 15:36:55 wysłana przez Leyek »

Offline kenji

« Odpowiedź #1069 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 15:50:45 »
Leyek dobrze prawi. Pojedynczy tom rzeczywiście drogo wychodzi. Nawet nie wiedziałem, że tak drogo teraz.
Jak ktoś jest zainteresowany , polecam zapisać się na newsleter -oni często wysyłają kody rabatowe. Ja sam takim kodem się skusiłem i zamówiłem całość. Nie będę pisał ile zapłaciłem za tom , bo Leyek znów będzie pisał "zły kenji"

Offline Leyek

« Odpowiedź #1070 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 16:14:06 »
Na szybko pisałem, miało być "zły" :)

To zdradź ile takie kody dają rabatu, bo 2k to jednak całkiem sporo szczególnie za 7 tomów dopiero zapowiedzianych, ale ok. 1,3-1,5k to byłoby już lepiej.

Offline Szekak

« Odpowiedź #1071 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 16:20:07 »
Dajcie fotki ze środka jak to wygląda, tak więcej niż mniej. ;)
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline kenji

« Odpowiedź #1072 dnia: Śr, 02 Grudzień 2020, 17:20:36 »
Nie to ze mi się nie chce ,ale ... jak wejdziesz na stronę:
https://shop.beslow.pl/

To tam możesz wejść na każdy album i są bardzo dobrze porobione zdjęcia ze środka wraz z opisem każdego albumu. Myśle ze jest to dużo lepsZe rozwiązanie niż moje zdjęcia

Offline death_bird

« Odpowiedź #1073 dnia: Cz, 03 Grudzień 2020, 19:45:56 »
A teraz zupełnie inna definicja terminu "drobne zakupy".  8)

"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline eferce

« Odpowiedź #1074 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 09:53:13 »
...i kiedy już myślałem, że następny w kolejce będzie Pulp... Multiversum dało promkę....

Z rozfoliowaniem Criminal czekam na ostatni tom...Do pełni szczęscia brakuje już w sumie tylko Scene of the Crime...ale już odhaczone w preorderze :)
https://www.atomcomics.pl/pl/p/SCENE-OF-THE-CRIME-TP/159837

Online Megatron

« Odpowiedź #1075 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 15:21:58 »
Sporo dobra się nazbierało, a to nie ostatnia paczka przed Świętami :) Nie wiem skąd co zakupy załapuje się tyle japońskich rzeczy? Żaden ze mnie otaku. Dużo zaskoczeń na plus, Yiu wygląda świetnie, Donżon cz2 nawet lepiej wchodzi niż jedynka, komiksy Lux in Tenebris zupełnie mi nieznane, a ciekawsze niż oczekiwałem.

Tylko Kajtek i Koko który skrył się na fotce pomiędzy innymi komiksami jakoś mi nie podszedł. Bardzo dużo podobnych do siebie kadrów, nie ma tej ciekawości co będzie na następnej stronie.

Obok komiksów początki hobby z gatunku zawsze chciałem to robić, więc dlatego nic nie robiłem w tym kierunku. Chcę rzeźbić diabły ludowe, czy postacie z legend. Jak nabiorę wprawy, zrobię sobie jednego stylizowanego na hellboya  :P

Offline Arne

« Odpowiedź #1076 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 22:47:41 »
Trochę przyszalałem w ostatnim tygodniu przez te promocje, a takie są tego efekty :D

Traktuję to jako prezent mikołajkowy, który sam sobie zrobiłem :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #1077 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 23:05:03 »
@BosMan z NSC brałem praktycznie to samo (bez Porcelany) + parę chudszych zaległości.
Egmont też zbieżny w grubszych rzeczach, bo Marvele na miękko (oprócz tych z cenionymi przeze mnie autorami jak tutaj Thor Aarona) czy słabe/niepewne DC (np. to o Zombie, Batman który się śmieje 2 czy Superman Amerykański Obcy) odpuszczam już z zasady. Waham się jeszcze nad tym odcinaniem kuponów przez Millera od Batmana, ale to tylko ze względu na rysunki Grampy.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1078 dnia: So, 05 Grudzień 2020, 23:17:03 »
"Trochę przyszalałem"?  :o
Cofam co napisałem wcześniej w innym wątku nt. nasycenia rynku. Zakupoho... nabywcy komiksów są tutaj. Jest z nimi Moc...  ::)

Swoją drogą patrząc na ten stos można dostać lęku wysokości.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline gashu

« Odpowiedź #1079 dnia: Nd, 06 Grudzień 2020, 08:26:18 »
Superman: American Alien jest akurat bardzo fajny. Zaraz po nim odświeżyłem sobie origin bohatera wg. Byrne'a i muszę powiedzieć, że to ciekawe, jak w gruncie rzeczy tą samą historię można opowiedzieć na 2 zupełnie odmienne sposoby.