Autor Wątek: Nowy nabytek zakupowy  (Przeczytany 524457 razy)

Offline perek82

Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Odpowiedź #1725 dnia: Cz, 28 Kwiecień 2022, 13:47:08 »
A taki zestaw do mnie dzisiaj dotarł. Dużo sobie po nim obiecuję.

Róbmy dobrze pakuje w coś takiego:
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline Leyek

« Odpowiedź #1726 dnia: Nd, 01 Maj 2022, 19:02:12 »
Przedmajówkowe zakupy (DB trochę wcześniejsze):

Z przeczytanych:
Lepsi wrogowie Spider-mana są prześwietni. Na razie trzeci najlepszy przeczytany przeze mnie tegoroczny tytuł (po Zasadzie trójek i Donżonie 3).
Diabełki (przeczytana z połowa) - przyzwoite, ale spodziewałem się więcej.
Silver Surfer Black - pierwszy zeszyt bez szału. Przekartkowałem resztę i też jakoś wypaśnie się nie zapowiada, ale zobaczymy jeszcze.

Online Konrad

« Odpowiedź #1727 dnia: Nd, 01 Maj 2022, 22:44:06 »
Poniżej moja największa wrzuta w tym roku, czyli kwietniowe zakupy. Aż 45 sztuk (poszalałem, ale około połowa kupiona przez Shopee z fajnymi kuponami). Sporo Egmontów i NSC, zarówno nowości jaki i nadrabiania starszych tytułów. Do tego pojedyncze komiksy od Timofa (Donżon 3), Kultury Gniewu (Piękna), Muchy (Na wschód od zachodu 1), Studia Lain (Solo 3) oraz Taurusa (trzeba było w końcu skusić się na Shi skoro kończy się nakład 1 i 2 tomu).

Ogólnie jeśli miałbym komuś polecić tylko 3 komiksy z tej kupki to brać bez zastanowienia: Dni piasku (to już mój kolejny tegoroczny kandydat do TOP 10), Piękna (mimo, że wolałbym kolor to teraz rozumiem Holcmana, bo bichromia na żywo wygląda bardzo dobrze) - dodatkowo oba tytuły są fenomenalnie wydane. Oraz Donżon 3 (chyba nie trzeba wyjaśniać).

Offline Leyek

« Odpowiedź #1728 dnia: Nd, 01 Maj 2022, 23:18:56 »
Na wschód od zachodu i Departament prawdy z Twojej kupki też są bardzo spoko. Reszta tegorocznego NSC dopiero do mnie idzie (a tam mam nadzieję, że m.in. Maska po 1 świetnym tomie nie spuści z tonu).

Czarną Orchideę czytałem już jakiś czas temu, ale też mi się dość podobała. Za to Batman Imposter był dla mnie zawodem. Niby miał wszystko na swoim miejscu, ale nic się nie wybijało. Teraz 2-3 tygodnie po czytaniu już praktycznie nie pamiętam o co tam chodziło. Trafił u mnie od razu na półkę "do sprzedania".

Offline kierpic

« Odpowiedź #1729 dnia: Wt, 03 Maj 2022, 17:46:42 »
Na początek dwa nabytki, Trzy pytania i Życie, autorstwa odpowiednio Jona J. Mutha i Lisy Aisato.
Życie, w tłumaczeniu Wojciecha Manna, można spokojnie podarować każdemu koledze/koleżance w prezencie.
Oba tytuły świetnie wydane, Trzy pytania z obwolutą.

Trzy pytania

Życie

Zwiedziony słowami Deatha kupiłem Rapsodię z podpisaną grafiką. Przy okazji, bez nadziei na powodzenie, do koszyka wrzuciłem Hugo Przewodnik po okładkowej cenie, który ku mojemu zdziwieniu również dotarł.

Na koniec polecanki:
od Midara – Boska komedia, od Bendera – Last Man, od kolegi z konwentu Słodkie chłopaki i nie-polecanka od Deatha, którą po jego słowach musiałem kupić ;)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1730 dnia: Wt, 03 Maj 2022, 22:03:36 »
Wyzwany niejako do tablicy powiem tylko, że sam pierwszy tom LastMana to ten moment kiedy na rollercoasterze wsiadasz do wagonika i dopiero zaczyna wyjeżdżać spod zadaszenia ;) Ale trzymam kciuki.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #1731 dnia: Wt, 03 Maj 2022, 22:40:19 »
Taki off top i coming out - też jestem fanem LastMana.  ;D
Po kupnie nie trafia na półkę "na później" czy kupkę wstydu tylko od razu do czytania. Kolejne tomy mogłyby wychodzić częściej.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Death

« Odpowiedź #1732 dnia: Śr, 04 Maj 2022, 06:42:17 »
Czekaj, czekaj, Incal miał Przewodniki do Hugo?
No to fantastyczne zakupy :)

Offline kierpic

« Odpowiedź #1733 dnia: Śr, 04 Maj 2022, 21:57:08 »
Kosmata pułapka i LastMan przeczytane.
Pierwszy z nich to jazda po bandzie, w której podobało mi się wykorzystanie różnych technik rysowania i kadrowania poszczególnych opowiadań. Komiks od Timofa może spodobać się tym, którzy lubią Czary zjary i slashery.

Za to LastMan...
Już żałuję, że wziąłem tylko pierwszy tom. Powinienem chociaż ze trzy.

[...] sam pierwszy tom LastMana to ten moment kiedy na rollercoasterze wsiadasz do wagonika i dopiero zaczyna wyjeżdżać spod zadaszenia ;) [...]
Tak się właśnie czuję :)

Czekaj, czekaj, Incal miał Przewodniki do Hugo?
No to fantastyczne zakupy :)
Tak, w Incalu kupiłem Przewodnik. Byłem pewien, że to błąd na stronie sklepu.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1734 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 00:20:06 »
@kierpic, 3 w sam raz. dopiero pokazują z czym mamy tak naprawde do czynienia  8)

Offline FrozenBeast99

« Odpowiedź #1735 dnia: Cz, 05 Maj 2022, 00:30:54 »
Maj rozpoczęty od skromnych zakupów, jednakże jestem bardzo zadowolony, że udało się zakupić pozycję poniżej:

Offline isteklistek

« Odpowiedź #1736 dnia: Pt, 06 Maj 2022, 22:37:45 »
HQ Aleksandra Herzyk

Offline Leyek

« Odpowiedź #1737 dnia: So, 07 Maj 2022, 23:23:29 »
Zbiorczo zbiórkowe i WOŚP-owe nabytki z ostatniego czasu:

- Pasja + dodatkowo wziąłem Pipera, oba z wrysem:

- Rzeźzin + rysunek Tomxyza (super) i plansza Wojtka Zielińskiego (taka sobie), jeszcze był magnes-otwieracz, ale wisi już na lodówce i wpinka, ale ją porwały dzieciaki, obie z motywem okładkowym:

- WOŚP nabytki - komiksy z wrysami Topora i Nowackiego:

Offline burberry

« Odpowiedź #1738 dnia: Nd, 08 Maj 2022, 12:44:48 »
Ostatnie zakupy

Offline arczi_ancymon

« Odpowiedź #1739 dnia: Nd, 08 Maj 2022, 13:04:17 »
W ostatnim tomie Toppiego jest Szeherezada, więc czeka cię bubel albo niepełna kolekcja ;)