Autor Wątek: GoNzO - kolekcja  (Przeczytany 64453 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Yorik

Odp: GoNzO - kolekcja
« Odpowiedź #270 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 16:46:35 »
Poproszę dowody, że bierze pieniądze od PiS za propagandę PiS.

Daj spokój @Komiks po co walczyć z taką oczywistością? Nie musisz podzielać sympatii do wspieranej przez Stanowskiego partii, by oglądać co ciekawsze materiały na jego kanale. Ja lubię media Stanowskiego, ale nie ma co zaprzeczać że jest na pasku płacowym z Żoliborza. Nie ma prawie mediów obiektywnych, wszystkie są finansowane z jakichś konglomeratów, których głowy mają określone sympatie polityczne. Onet, Wyborcza, to media zbratane z Koalicją, a Kanał Zero z PiS, i to widać nawet po tym jak gryzą czasem Konfederacje, która z PiS konkuruje o wyborce. Republika to propagandówka dla mniej lotnych, a Kanał Zero dla bardziej. No big deal ani mystery w tej kwestii.

Ostatnio pojawił się tam film na temat o który spieraliśmy się niedawno ;) I akurat bardzo trafny, czyli robienie z polskiego faceta wyłącznie toksycznego wsiura i wywyższanie mężczyzn z innych krajów. Tutaj pewnie się zgodzimy z jego przesłaniem. Sam zresztą zauważyłem dawno temu, że w Onecie i WP Kobieta non stop wałkowany jest temat jakie to małżeństwo i macierzyństwo jest złe. Moja teorie jest taka, że to Chińczycy celowo nas takimi metodami depopulują, ale Ty pewnie zwalisz wszystko na kobiety i feminizm.

"Go ahead....I've had to deal with worse."

Online Alienus66

« Odpowiedź #271 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 18:47:34 »
Jest możliwość na tym forum użytkowników wyciszyć żebym nie widział ich komentarzy?

Offline Yorik

« Odpowiedź #272 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 18:49:30 »
Wybacz, że pozwoliłem sobie na takie zboczenie z tematu kolekcji GoNzO, ale koledzy @Amsterdream i @Komiks i tak już zaczęli offtop, więc chciałem również dorzucić swoje trzy grosze. A nie rozmawiamy przecież o zakazanej polityce tylko mediach. Nie da się poruszyć takiej kwestii jak finansowanie konkretnych firm, bez wymieniania różnych "ugrupowań".
« Ostatnia zmiana: Nd, 07 Wrzesień 2025, 19:01:36 wysłana przez Yorik »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #273 dnia: Nd, 07 Wrzesień 2025, 19:59:03 »
Jest możliwość na tym forum użytkowników wyciszyć żebym nie widział ich komentarzy?
Da się, tylko wtedy i tak widzisz, że ktoś coś napisał, tylko treść jest ukryta, dopóki sobie nie odsłonisz. Masz to do włączenia gdzieś w ustawieniach.

Offline Adolf

« Odpowiedź #274 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 00:25:44 »
Wpadłem tutaj z polecenia zobaczyć co się dzieje i nie podoba mi się to. Kiedyś mieliśmy forum o komiksach, a teraz ciągle jakiś kryzys męskości i polityka...

Offline Piterrini

« Odpowiedź #275 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 07:32:41 »
(...) po co walczyć z taką oczywistością?
Sprawdziłem kilka miesięcy temu ten Kanał Zero, polityką się generalnie nie interesuję i stąd polecano mi właśnie te media, bo niby krytyczne, niezależne spojrzenie jakiego brakowało, że niby do mnie trafi znacznie lepiej niż mainstreamowe media... I fakt, jeden materiał z drugim były ok, dłuższe i w miarę sensowne dyskusje między prowadzącymi i gośćmi, ale... Trzeci materiał, czwarty, piąty - tak goście jak i tematy oscylują wokół tej ww. oczywistej narracji całego Kanału. Jakby to było faktycznie przeplatane różnymi perspektywami to jeszcze bym uwierzył, że po prostu lepiej się sprzedają jedne materiały od drugich i dlatego jednych jest więcej, ale jw. jak już kilka materiałów się obejrzy to widać, że nie na tym to polega.
(...) Moja teorie jest taka, że to Chińczycy celowo nas takimi metodami depopulują (...)
Chińczycy na pewno lepszą teorią niż feministki (i do tego w domyśle: białe) ;)
Wpadłem tutaj z polecenia zobaczyć co się dzieje i nie podoba mi się to. Kiedyś mieliśmy forum o komiksach, a teraz ciągle jakiś kryzys męskości i polityka...
I jeszcze wiadomości kopiowane z AI - jakbym chciał przeczytać wyniki z google (czy to co "myśli" AI) to szukałbym tam. Wiem że @komiks chce być pomocny i napisać jakąś nową dla wielu wiedzę, ale jaki sens we wklejaniu generycznej sentencji z AI żeby potem dopisać komentarz co z tej kwestii faktycznie pasuje do sytuacji - pomiń to co wygenerowało AI i zostaw tylko to co myślisz o tym czego się dowiedziałeś, widzisz przecież, że połowa z np. tego nijak się do sytuacji nie aplikuje...

Edit:
A jeszcze do tematu "przewodniego" - Likwidator, zgadzam się z tym:
(...) fabularnie to jest często bardzo prostackie, brakuje polotu i pomysłu (...)
Takie to ma być, wulgarne i na jedną nutę, przeczytasz jedną historyjkę - przeczytałeś wszystkie :)
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Wrzesień 2025, 07:37:58 wysłana przez Piterrini »

Offline wojtast

« Odpowiedź #276 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 19:38:30 »
Daleko mi do PiSu i co jakiś czas oglądam coś na K0 zwłaszcza relacje z jakichś większych ogólnokrajowych eventów (święto WP, dzień niepodległości itd), ale nawet oglądając 'polityczne' materiały nie do końca rozumiem jak można połączyć Stanowskiego i K0 jako PiSowców i jeszcze uznać to za 'fakt/oczywistość', że biorą od nich kasę. Osobiście uważam, że trochę Was koledzy poniosło (lub wybitnie nie trafiliście z materiałami które oglądaliście).

Kto jak kto, ale myślałem, że akurat komiksiarze, którzy sami często są szufladkowani czy traktowani z pewnym stereotypowym politowaniem przez innych byliby grupą najmniej skłonną do szufladkowania innych na podstawie własnych widzimisię, czy wchodzenie w 'kto nie z nami, ten z tymi drugimi' ;)

Wiadomo, że można mieć różne zdanie, gusta, poglądy itd, ale dla mnie reportaże czy wywiady w K0 to i tak niebo a ziemia i pewien minimalny teaser obiektywizmu w porównaniu do stricte partyjnych mediów jak TVN, Republika czy 'publicznej' TVP(IS/O)
A tam gdzie tego obiektywizmu nie wyczuwam lub się nie zgadzam, po prostu wzruszam ramionami i tyle. Wnioski i tak staram się wyciągać sam. Najważniejsze to i tak nie brać czegokolwiek na wiarę z jakiegokolwiek źródła i umieć na własną rękę potwierdzić, co jest faktem a co manipulacją (np można było nie głosować na Nawrockiego i się z nim nie zgadzać, ale wciskanie kłamstw i taniej propagandy, że to on niby sobie kupił luksusową, pancerną Be-emkę, podczas gdy to jest i było zamawiane przez SOP (albo 'nasz' będzie miał, albo wpuścimy 'drugiego co wygra' na minę. win-win scenario), jest po prostu obrzydliwe i robienie z ludzi debili)
Z kolei innych wspomnianych przeze mnie mediów nie jestem w stanie słuchać/oglądać, bo nie lubię jak ktoś próbuje ze mnie robić idiotę.
Zresztą, K0 to nie tylko polityka. Jest sporo ciekawych 'nie-politycznych' wywiadów i reportaży (np wywiad z Kurkiem czy Fornalem) czy z generałem Andrzejczakiem. Takich 'ludzkich' wywiadów ze świecą szukać w 'tradycyjnych' mediach.

Offline Saruto

« Odpowiedź #277 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 20:10:25 »
Daleko mi do PiSu i co jakiś czas oglądam coś na K0 zwłaszcza relacje z jakichś większych ogólnokrajowych eventów (święto WP, dzień niepodległości itd), ale nawet oglądając 'polityczne' materiały nie do końca rozumiem jak można połączyć Stanowskiego i K0 jako PiSowców i jeszcze uznać to za 'fakt/oczywistość', że biorą od nich kasę. Osobiście uważam, że trochę Was koledzy poniosło (lub wybitnie nie trafiliście z materiałami które oglądaliście).

Kto jak kto, ale myślałem, że akurat komiksiarze, którzy sami często są szufladkowani czy traktowani z pewnym stereotypowym politowaniem przez innych byliby grupą najmniej skłonną do szufladkowania innych na podstawie własnych widzimisię, czy wchodzenie w 'kto nie z nami, ten z tymi drugimi' ;)

Wiadomo, że można mieć różne zdanie, gusta, poglądy itd, ale dla mnie reportaże czy wywiady w K0 to i tak niebo a ziemia i pewien minimalny teaser obiektywizmu w porównaniu do stricte partyjnych mediów jak TVN, Republika czy 'publicznej' TVP(IS/O)
A tam gdzie tego obiektywizmu nie wyczuwam lub się nie zgadzam, po prostu wzruszam ramionami i tyle. Wnioski i tak staram się wyciągać sam. Najważniejsze to i tak nie brać czegokolwiek na wiarę z jakiegokolwiek źródła i umieć na własną rękę potwierdzić, co jest faktem a co manipulacją (np można było nie głosować na Nawrockiego i się z nim nie zgadzać, ale wciskanie kłamstw i taniej propagandy, że to on niby sobie kupił luksusową, pancerną Be-emkę, podczas gdy to jest i było zamawiane przez SOP (albo 'nasz' będzie miał, albo wpuścimy 'drugiego co wygra' na minę. win-win scenario), jest po prostu obrzydliwe i robienie z ludzi debili)
Z kolei innych wspomnianych przeze mnie mediów nie jestem w stanie słuchać/oglądać, bo nie lubię jak ktoś próbuje ze mnie robić idiotę.
Zresztą, K0 to nie tylko polityka. Jest sporo ciekawych 'nie-politycznych' wywiadów i reportaży (np wywiad z Kurkiem czy Fornalem) czy z generałem Andrzejczakiem. Takich 'ludzkich' wywiadów ze świecą szukać w 'tradycyjnych' mediach.
Jak ktoś nie ogarnia, to musi przypisać komuś jakąś łatkę ;) PO - Niemcy, PiS/Konfederacja - Rosja. Co trzeba mieć w głowie żeby tak widzieć świat.
Dymek zdecydowanie nie jest z PiSu ;)
Na porankach drą łacha z PiSu pewni panowie ;) Jeden bardzo mocno.
Już nie wspomnę jak Stano i Mazurek darli łacha ostatnio z posła PiSu(taki w okularach, ja tylko prezesa kojarzę) w swoich podsumowaniach.
Mamy materiały od skrajnej prawicy aż po skrajną lewicę. Na pewno Stano wie jak zarabiać hajs i tyle.

Offline Yorik

« Odpowiedź #278 dnia: Pn, 08 Wrzesień 2025, 20:35:24 »
Już nie wspomnę jak Stano i Mazurek darli łacha ostatnio z posła PiSu(taki w okularach, ja tylko prezesa kojarzę) w swoich podsumowaniach.

Tu się nie mogę zgodzić, bo na mediach pro-Koalicyjnych też masz czasem darcie łacha z ich strony, ale czym innym jest poszczypać "swoich" a potem "zaorać cudzych". To nie jest żaden pluralizm i honor ze strony Kanału Zero, że czasem też pokąsają PiS lub Republikę. Kanał Zero jak Onet chce być brany serio, dlatego nie mogą sobie pozwolić by być aż tak jaskrawo-kuriozalną propagandówką jak TV Republika.

Zgadza się. Dlatego wciąż ich oglądam. Zresztą, normalny człowiek nawet mając inne przekonania, nie powinien gnić i płakać zapoznając się z materiałem swojego "ideologicznego oponenta". Już tak weszliśmy w swoje bańki, że nawet słuchać nie można co ma do powiedzenia "druga strona". Starczy skrót na Twitterze od własnej ;) Może to cecha ludzi o słabo zaznaczonych poglądach, boją się że jeszcze "ktoś mu mózg wypierze".

Ja słucham wywiadów od Zandberga do Korwina. Chce obserwować politykę, a nie być tylko narzędziem w wojenkach. I nie uważam się z tego tytułu lepszy, czy ponad kimś. Każdy organizuje sobie czas i podejście wedle uznania. Po prostu nie udaje aktywisty żadnej sprawy, gdy nie chce mi się zrobić więcej niż pogawędzić w internecie, wkurzyć na coś. Dla wielu osób rzucenie paru moralietów, frustracja, to już wystarczająco, by się kimś mianować.

Dlatego tak mnie drażni określenie - "lewak", "prawak". Ludzie, naprawdę, odejdźmy w końcu od tego. Ostatecznie i tak większość z nas jest tymi samymi robakami na smyczy elit i polityków, a jeszcze jesteśmy gotowi by sobie oczy nawzajem wydrapać.
« Ostatnia zmiana: Pn, 08 Wrzesień 2025, 20:41:35 wysłana przez Yorik »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #279 dnia: Wt, 09 Wrzesień 2025, 12:23:35 »
Ułożę albo i nie ułożę... ale Trefla musiałem wesprzeć w tej inicjatywie, te puzzle są super!

Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline GoNzO

« Odpowiedź #280 dnia: Wt, 23 Wrzesień 2025, 12:34:24 »
Coś nowego znalazłem, puzzle 3D/2D :D, fajnie się zapowiada...

Nowości Ravensburger:

Offline GoNzO

« Odpowiedź #281 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 09:27:53 »
Zacząłem składać Iron Spider-Mana, zapowiada się fantastycznie, części pasują idealnie i już widać na plecach cztery otwory na pajęcze odnóża, wyglądające oszałamiająco.

Oto ile na razie wysłali, to jest 1/3 figurki, jeszcze jakieś 80 numerów, teraz trzeba czekać :-\.

Offline Gazza

« Odpowiedź #282 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 10:31:37 »
Super! Już widać, że w całości będzie epicki! Wrzucaj co jakiś czas update.

Offline Yorik

« Odpowiedź #283 dnia: Wt, 21 Październik 2025, 10:43:55 »
Wygląda świetnie. Nie jestem tylko fanem niebieskiego pająka w tym stroju, powinien być cały złoty, i pewnie bym nie wytrzymał próbując go samemu poprawić (ryzykując, że jeszcze bym coś zepsuł). Nie sądziłem że ta zbroja jest taka duża. Ze składania takiego modelu faktycznie może być frajda.

Offline Adolf

« Odpowiedź #284 dnia: Śr, 22 Październik 2025, 12:28:05 »
Zapowiada się ciekawie. Możliwe, że zdjęcia trochę przekłamują kolory. Jestem ciekawy efektu finalnego, więc również proszę o regularny update.