Autor Wątek: GoNzO - kolekcja  (Przeczytany 64514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline perek82

Odp: GoNzO - kolekcja
« Odpowiedź #150 dnia: Pt, 11 Sierpień 2023, 21:29:02 »
Nie da się tego odzobaczyć. Absolutnie szokujące są te zdjęcia. Chciałbym, żeby mój sklep czy biblioteka była tak wyposażona.
Kiedy już wygram w totka, kupię osobną nieruchomość na komiksy i będę tam chodził "do pracy" w tajemnicy przed rodziną to tak właśnie to ma wyglądać.
Wieczny szacunek!
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *
Locke & Key (Keyhouse compendium) ***

Offline Crono

« Odpowiedź #151 dnia: Pt, 11 Sierpień 2023, 21:34:08 »
Piękna kolekcja! Tylko po co Ci trzy egzemplarze Życia i czasów Sknerusa McKwacza?

Offline Leyek

« Odpowiedź #152 dnia: Pt, 11 Sierpień 2023, 22:03:03 »
Chyba nigdy nie będę miał takiego porządku ;)

Offline GoNzO

« Odpowiedź #153 dnia: Pt, 11 Sierpień 2023, 22:17:15 »
Piękna kolekcja! Tylko po co Ci trzy egzemplarze Życia i czasów Sknerusa McKwacza?

Dzięki wszystkim za miłe słowa.

Jeżeli chodzi o Sknerusa to były 3 wersje różniące się od siebie m.in. logiem na okładce i drobnymi poprawkami błędów. Zebrałem wszystkie zanim ceny poszybowała w górę.
Katalog komiksowy: https://comicgang.com.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #154 dnia: So, 12 Sierpień 2023, 10:40:53 »
W zbliżeniu wygląda to jeszcze piękniej - absolutny szacunek. Widać duszę kolekcjonera (po kilka egzemplarzy tych samych komiksów :) ), a do tego wszystko poukładane jak należy :) Trzymam kciuki, żeby było miejsce po wsze czasy i czasu na czytanie :)

Offline kenji

« Odpowiedź #155 dnia: Wt, 22 Sierpień 2023, 21:09:18 »
no gościu... dowaliłeś do pieca....
tak na oko kolekcja za ponad 100K. robi wrażenie!

widzę, że należysz do osób które mają problem z wyborem okładki.
bardzo fajny sposób na obejście problemu - kupowanie każdego możliwego wariantu:)

( ale brakuje Ci jednej okładki Niezwyciężonego :)

gratulacje
« Ostatnia zmiana: Wt, 22 Sierpień 2023, 21:13:33 wysłana przez kenji »

Offline GoNzO

« Odpowiedź #156 dnia: Śr, 23 Sierpień 2023, 03:46:58 »
widzę, że należysz do osób które mają problem z wyborem okładki.
bardzo fajny sposób na obejście problemu - kupowanie każdego możliwego wariantu:)

( ale brakuje Ci jednej okładki Niezwyciężonego :)

Brak miejsca na półkach wyleczyła mnie z tego problemu, już nie będę kupować każdego możliwego wariantu okładki.

gratulacje

Dzięki :)

Offline Gazza

« Odpowiedź #157 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 10:07:51 »
Zbiór robi wrażenie! Gratuluję kolekcji i ekspozycji.
Mnie również zachwycił H&S Infinity (Cr+ ?) - pokaż co z nim wyczyniasz!

Offline GoNzO

« Odpowiedź #158 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 10:19:06 »
Zbiór robi wrażenie! Gratuluję kolekcji i ekspozycji.
Mnie również zachwycił H&S Infinity (Cr+ ?) - pokaż co z nim wyczyniasz!

Ogólnie używam do malowania modeli, ale dopiero zaczynam :D. Nie mam porównania z innymi aerografami bo to mój pierwszy, ale fajnie się nim pracuje.

Offline Gazza

« Odpowiedź #159 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 11:01:45 »
Ogólnie używam do malowania modeli, ale dopiero zaczynam :D. Nie mam porównania z innymi aerografami bo to mój pierwszy, ale fajnie się nim pracuje.
Jak na pierwszy to nie mogłeś wybrać lepiej! Infinity (mam CR+) to Ferrari wśród aerografów. Super!  8) Modele czego?  :)

Offline GoNzO

« Odpowiedź #160 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 11:31:46 »
Jak na pierwszy to nie mogłeś wybrać lepiej! Infinity (mam CR+) to Ferrari wśród aerografów. Super!  8) Modele czego?  :)

Modele samochodów rajdowych, trochę odkładam w czasie bo czeka mnie teraz najmniej lubiana część - przyklejanie kalkomanii, a ta w przypadku rajdówek, szczególnie tych nowszych to skomplikowana sprawa.

W konkurencji komiksy vs modele vs puzzle na razie wygrywają puzzle. Czas niestety nie jest z gumy...

W temacie puzzli chciałem zrobić coś o czym myślałem, że będzie niemożliwe - polecić chińskie wyroby. Na allegro można kupić multum wzorów. Na początku podchodziłem sceptycznie, zamówiłem jedną sztukę, ale już 3 inne jadą do mnie z Chin. Szczególnie polecam dla osób początkujących. Puzzle mają na odwrocie literki dzielące puzzle na 8 sztuk po 125 elementów. Dodatkowo wiadomo w jakiej pozycji pasują puzzle. Są drewniane, świetnie trzymają się kupy i mają na tyle unikatowe kształty, że składanie nie jest w ogóle problemem. No i mnóstwo różnych, świetnych wzorów. Trzeba jednak pamiętać, że prawdopodobnie kupując wspiera się piractwo i kradzież praw autorskich :( (są na tyle dobre i ciekawe wzory, że się złamałem).

« Ostatnia zmiana: Śr, 30 Sierpień 2023, 11:42:09 wysłana przez GoNzO »

Offline burberry

« Odpowiedź #161 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 12:24:01 »
Co robisz z ułozonymi puzzlami?

Offline GoNzO

« Odpowiedź #162 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 12:41:26 »
Co robisz z ułozonymi puzzlami?

Jak na razie wieszam na ścianę, ale jak się skończy miejsce to będę po prostu sklejał i gdzieś odkładał. Od czasu do czasu zmieniając te powieszone, jak mi się już znudzą.

Offline burberry

« Odpowiedź #163 dnia: Śr, 30 Sierpień 2023, 14:50:29 »
To może pokaż fotki ułożonych puzzli na ścianie, chętnie zobaczę (i pewnie nie tylko ja) ;)

Offline GoNzO

« Odpowiedź #164 dnia: Pn, 04 Wrzesień 2023, 15:56:07 »
To może pokaż fotki ułożonych puzzli na ścianie, chętnie zobaczę (i pewnie nie tylko ja) ;)

Już co prawda wklejałem w tym temacie, ale oto co do tej pory udało mi się złożyć:

Najnowsze skończone puzzle:

Chińskie nowości z allegro: