Daleko mi do PiSu i co jakiś czas oglądam coś na K0 zwłaszcza relacje z jakichś większych ogólnokrajowych eventów (święto WP, dzień niepodległości itd), ale nawet oglądając 'polityczne' materiały nie do końca rozumiem jak można połączyć Stanowskiego i K0 jako PiSowców i jeszcze uznać to za 'fakt/oczywistość', że biorą od nich kasę. Osobiście uważam, że trochę Was koledzy poniosło (lub wybitnie nie trafiliście z materiałami które oglądaliście).
Kto jak kto, ale myślałem, że akurat komiksiarze, którzy sami często są szufladkowani czy traktowani z pewnym stereotypowym politowaniem przez innych byliby grupą najmniej skłonną do szufladkowania innych na podstawie własnych widzimisię, czy wchodzenie w 'kto nie z nami, ten z tymi drugimi'

Wiadomo, że można mieć różne zdanie, gusta, poglądy itd, ale dla mnie reportaże czy wywiady w K0 to i tak niebo a ziemia i pewien minimalny teaser obiektywizmu w porównaniu do stricte partyjnych mediów jak TVN, Republika czy 'publicznej' TVP(IS/O)
A tam gdzie tego obiektywizmu nie wyczuwam lub się nie zgadzam, po prostu wzruszam ramionami i tyle. Wnioski i tak staram się wyciągać sam. Najważniejsze to i tak nie brać czegokolwiek na wiarę z jakiegokolwiek źródła i umieć na własną rękę potwierdzić, co jest faktem a co manipulacją (np można było nie głosować na Nawrockiego i się z nim nie zgadzać, ale wciskanie kłamstw i taniej propagandy, że to on niby sobie kupił luksusową, pancerną Be-emkę, podczas gdy to jest i było zamawiane przez SOP (albo 'nasz' będzie miał, albo wpuścimy 'drugiego co wygra' na minę. win-win scenario), jest po prostu obrzydliwe i robienie z ludzi debili)
Z kolei innych wspomnianych przeze mnie mediów nie jestem w stanie słuchać/oglądać, bo nie lubię jak ktoś próbuje ze mnie robić idiotę.
Zresztą, K0 to nie tylko polityka. Jest sporo ciekawych 'nie-politycznych' wywiadów i reportaży (np wywiad z Kurkiem czy Fornalem) czy z generałem Andrzejczakiem. Takich 'ludzkich' wywiadów ze świecą szukać w 'tradycyjnych' mediach.