Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173629 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Harlequinka

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #825 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 23:59:48 »
Enceladusie to niestety Ty nie zrozumiałeś...Castiglione wyjaśnił Ci czarno na białym.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #826 dnia: So, 08 Luty 2025, 09:27:58 »
Poważnie?

Dobra, to w całkiem poważnym tonie dopowiem, że szanuję Bazyla za to, że jest dawcą krwi.

Rzekłem.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline xanar

« Odpowiedź #827 dnia: So, 08 Luty 2025, 11:38:14 »
Taki "bezinteresowny" ten dawca  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kadet

« Odpowiedź #828 dnia: So, 08 Luty 2025, 11:52:28 »
Bezinteresowny czy interesowny, przez samo to, że oddaje krew, robi wiele dobrego.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #829 dnia: So, 08 Luty 2025, 12:00:53 »
Też szanuje, że oddaje krew, ale pisanie w treści aukcji, że nie ma komu oddać tych czekolad jest moim zdaniem śmieszne tj. jest wiele organizacji, fundacji, zbiórek które chętnie przyjęłyby taki dar. Ale, jak już ktoś wspomniał, to sprawa Bazyla i tylko jego.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #830 dnia: So, 08 Luty 2025, 12:18:36 »
Też szanuję Bazylka za oddawanie krwi, która jest bezcenna.
Reveonettes, nie każdy ma zawsze czas i chęci by rozkminiać gdzie, komu pooddawać kilka czekolad.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline greg0

« Odpowiedź #831 dnia: So, 08 Luty 2025, 12:21:32 »
jest wiele organizacji, fundacji, zbiórek które chętnie przyjęłyby taki dar.
mógł zjeść te czekoladki, ale tego nie zrobił.
za pieniądze z czekoladek kupi komiksy, wydawca zapłaci podatek, rząd przeznaczy te środki na służbę zdrowia, edukację, pomoc społeczną etc.
Ważne żeby narzekać...

Offline Corto Maltese

• Polubień: 427
  • „Jestem Polakiem, więc mam obowiązki polskie"
« Odpowiedź #832 dnia: So, 08 Luty 2025, 12:30:37 »
rząd przeznaczy te środki na służbę zdrowia, edukację, pomoc społeczną etc.
Dobry żart, pośmiałem się trochę. Dziękuję.
"Głównym obiektem zainteresowania całego chrześcijaństwa jest człowiek stojący na rozdrożu. Natomiast rozległe, płytkie filozofie – wielkie syntezy bredni – zawsze traktują o epokach, ewolucji i ostatecznych rozwiązaniach." G.K. Chesterton

Login lichess/chess.com: CortoMaltesePL

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #833 dnia: So, 08 Luty 2025, 12:33:54 »
Już nie bądźmy tacy cyniczni...Trochę tam rząd na to przeznacza. 8)

Offline komiks

« Odpowiedź #834 dnia: So, 08 Luty 2025, 14:04:16 »
Też szanuję Bazylka za oddawanie krwi, która jest bezcenna.
dokładnie to wychodzi 45,50 zł
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #835 dnia: So, 08 Luty 2025, 14:23:54 »
Oh, sweet summer child.
Od razu widać że miałeś to szczęście w życiu że nigdy nie przydarzyło ci się że krew była Ci potrzebna...Bez ironii mam nadzieję że zachowasz to szczęście. Żebyś nie musiał robić wielkich oczu. Lub rozpaczać.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #836 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 18:17:06 »
Zawsze jak @radef wyskakuje z ponownym drukowaniem zdublowanych historii o Kaczkach, to mu mówię, że po cholerę one, skoro każdy ma to w Gigantach. A jak mi mówi, że nie każdy, to ja mu odpowiadam, że może sobie kupić do diaska na Allegro. I ja tak właśnie zrobiłem. Tezeusze.pl czy jemu podobne antykwariaty internetowe mają trochę Gigantów itp. na stanie. Przeglądając Allegro i będąc po wypłacie, postanowiłem wziąć 6 MegaGiga, których wcześniej nie miałem w cenach z przedziału 15-19 zł. Trochę drogo, ale i tak taniej niż teraz najnowsze tomy po podwyżkach. No i powoli sobie dopcham półkę brakującymi numerami tych półdubli.

Offline dreamer36

« Odpowiedź #837 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 18:22:44 »
Zawsze jak @radef wyskakuje z ponownym drukowaniem zdublowanych historii o Kaczkach, to mu mówię, że po cholerę one, skoro każdy ma to w Gigantach. A jak mi mówi, że nie każdy, to ja mu odpowiadam, że może sobie kupić do diaska na Allegro. I ja tak właśnie zrobiłem. Tezeusze.pl czy jemu podobne antykwariaty internetowe mają trochę Gigantów itp. na stanie. Przeglądając Allegro i będąc po wypłacie, postanowiłem wziąć 6 MegaGiga, których wcześniej nie miałem w cenach z przedziału 15-19 zł. Trochę drogo, ale i tak taniej niż teraz najnowsze tomy po podwyżkach. No i powoli sobie dopcham półkę brakującymi numerami tych półdubli.

Zasadę prostą w życiu mam, na taki papier to ja sram (dosłownie - jeżeli coś jest wydrukowane na papierze cieńszym niż toaletowy, który używam, to jedyne do czego to się nadaje, to do podtarcia dupy...).

Także tego - bieda wydanie, a jak kogoś stać to kupuje porządne wydanie. Tyle w temacie....

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #838 dnia: Wt, 11 Luty 2025, 20:12:47 »
Dla mnie najbardziej liczy się nowa treść. Forma jest mniej ważna. Jak mam pierwsze polskie wydanie np. żicsmk to inne mi nie potrzebne. Podobnie z innymi komiksami.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #839 dnia: Śr, 12 Luty 2025, 10:51:45 »
A dziś przyszły mi styczniowe komiksy. Jedyny żal, że nowy Mamut się nie załapał bo nie było go jeszcze na Taniej Książce. Zleciał więc do następnego zamówienia. Zaczął się nowy sezon Invincible, to w końcu biorę się za serię komiksową na której jest oparty.