Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173652 razy)

Offline Archie

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #765 dnia: Nd, 28 Lipiec 2024, 14:27:55 »
Tam po prostu ma ukrytą kolekcję twórczości Tomasza Kołodziejczaka ;).
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #766 dnia: Cz, 15 Sierpień 2024, 12:40:46 »
Sierpniowa paczka lipcowych komiksów to 11 pozycji. Podobnie będzie w przyszłym miesiącu.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #767 dnia: Cz, 15 Sierpień 2024, 13:19:30 »
Ładny egmontowy update. Cieszy oko zwłaszcza dubel "Marvel Knights Spider-Man".

« Ostatnia zmiana: Cz, 15 Sierpień 2024, 13:24:30 wysłana przez Castiglione »

Offline Crono

« Odpowiedź #768 dnia: Cz, 15 Sierpień 2024, 14:30:57 »
Bazyl, ten Marvel Origins nie jest jakiś grubszy niż normalnie? Tak coś kątem oka w empiku na niego spojrzałem i chyba ma więcej niż standardowe 5 zeszytów (na swój egzemplarz czekam jeszcze z prenumeraty). Dziwnie Hachette tworzy tą kolekcję.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #769 dnia: Cz, 15 Sierpień 2024, 15:12:01 »
No bo ten tom MO ma 6 zeszytów - 23-28. Mnie to nie przeszkadza. Im są grubsze, tym lepiej.

Dalej się bawisz w prenumeratę @Crono? Mało ci było przebojów z Transformers? :)

Offline Crono

« Odpowiedź #770 dnia: Cz, 15 Sierpień 2024, 16:50:40 »
Pewnie że im grubsze tomy tym lepiej 🙂 a co do prenumeraty... Po Transformers miałem już nic od Hachette nie brać w prenumeracie, ale jakoś tak wyszło że skusiłem się na Marvel Origins. Po kilkunastu tomach zrezygnowałem, bo jedynie czytanie F4 i Pająka sprawiało mi przyjemność, a mutanci byli wtedy jeszcze daleko. No ale nie wytrzymałem za długo i odnowiłem prenumeratę, a brakujące tomy sukcesywnie uzupełniam na gildii w promocji 😅 Z samą prenumeratą o dziwo nie mam większych problemów. Kilka obitych egzemplarzy trafiło mi się w przypadku nowego Thorgala (tam też mam prenumeratę), ale dosyłają nowe i jest git (no, jedynie z tomem 6 miałem cyrki, ale już jest ok). Generalnie zatem jest dobrze, chociaż niestety jak się u nich zamawia coś bezpośrednio ze strony to nie wiadomo czy otrzyma się egzemplarz nowy czy że zwrotów.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #771 dnia: Cz, 19 Wrzesień 2024, 19:50:13 »
Zamówienie wrześniowe przyszło w tym tygodniu.

Nie zamówiłem dwóch pozycji kaczkowych. Do punktu z tanią prasą nagle zaczęły dochodzić Giganty za połowę ceny. Liczę na szczęście i to że kolejne tomy też tam będą. A jeśli nie, to na Taniej Książce czy Bonito zawsze zdążę kupić. W jednym Auchanie była jeszcze pewna obniżka na DC Rebirth, więc wziąłem tom Kinga co go jeszcze nie miałem.

Kurier uszkodził paczkę a słabe pakowanie nie pomogło. Na szczęście nic się komiksom nie stało, choć mogło.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #772 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 14:30:38 »
Solidna dostawa, dobrze, że tak wspierasz swoje ulubione wydawnictwo :)

Offline Spiff

« Odpowiedź #773 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 15:32:43 »
Solidna dostawa, dobrze, że tak wspierasz swoje ulubione wydawnictwo :)

:)
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #774 dnia: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:00:45 »
W temacie Egmontu teraz się wypowiada masa wdzięcznych klientów o swoim ulubionym wydawnictwie. Nawet radef. Ja od zawsze mówiłem - kupię komiksy nawet w mięsnym, byleby to była historia, którą chcę przeczytać. Jeśli Egmont wydaje dużą częśc superhero, to jestem na niego skazany. Mucha wydaje mało, inni panowie nawet nie próbują gadać z Panini. Hachette obecnie wydaje trzy kolekcje komiksowe - wszystkie kupuję. Jeśli zrobią restart Must Have, też wezmę premiery.

Byłem na garażówce w Północnej. I widziałem tam smutny obrazek. Siedziała para a przed nią była rozłożona Kolekcja Komiksów, którą sprzedawali.

Facet to taki typowy komiksiarz z zakolami, w okularkach. :) I ja nie jestem przekonany czy to była jego decyzja, że sprzeda swoją Kolekcję. Widziałem już podobny obrazek na garażówce na Różyckiego, tylko wtedy facet z dziewczyną sprzedawał swoje Giganty. :) Solennie sobie obiecuję, że mi coś takiego nigdy się nie stanie.
« Ostatnia zmiana: Pn, 23 Wrzesień 2024, 17:28:16 wysłana przez Bazyliszek »

Online donT

« Odpowiedź #775 dnia: Wt, 24 Wrzesień 2024, 12:03:40 »
Laska, ktora nie lubi komiksow / figurek / gier planszowych / itp to jest mega red flag, bo wczesniej czy pozniej zacznie jej to "przeszkadzac". Trzeba miec to na uwadze.
 ;)
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #776 dnia: Śr, 25 Wrzesień 2024, 16:53:38 »
Szybki dokup Brood Sagi, bo uznałem, że cena 146.50 zł za ten komiks na razie raczej niższa już nie będzie. A mogłaby być wyższa po 10-tym.

Offline Pestak

« Odpowiedź #777 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 08:29:19 »
Ładnie sie to prezentuje na polce, ale gdzie pierwsze tomy New X-Men i Astonisching? I drugi Jim Lee? No i New Mutants stoja niechronologicznie bo to historie z polowy lat 80-tych. Chyba ze ustawiasz mutantow druzynami , ale wtedy i tak powinni stac przed X-Force. Jest oczywiscie mozliwosc ze postawiles na klucz kolorystyczny badz ustawiasz wydawnictwami:)

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #778 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 09:47:13 »

Ładnie sie to prezentuje na polce, ale gdzie pierwsze tomy New X-Men i Astonisching?
No jak to gdzie, w kolekcji

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #779 dnia: So, 28 Wrzesień 2024, 17:07:44 »
@UP
Dokładnie. Najlepsze wydanie to WKKM. Na wcześniejszych stronach masz @Sebo widok całego regału - albo na moim Insta. I tam są odpowiednie tomy.

Drugi Jim Lee jest dalej - za Wolverine'ami. Postawiłem tutaj na podział na wydawnictwa, drużyny i wysokość komiksów. Czyli najpierw chronologicznie X-Men Mucha, X-Force Mucha, New Mutants Egmont (tej samej wysokości co muchowe komiksy), Wolverine Mucha, Wolverine Egmont, Jim Lee Egmont i Punkty Zwrotne. Wolę jedno załamanie wysokości, niż falowanie wysokością jeślibym je ułożył chronologicznie.

https://www.instagram.com/p/C7ldLo7thDR/?img_index=1