Autor Wątek: 8azyliszek - kolekcja  (Przeczytany 173481 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: 8azyliszek - kolekcja
« Odpowiedź #675 dnia: Wt, 20 Czerwiec 2023, 12:29:54 »
Czyli nie dość że troll to jeszcze spamer swojego insta poza tematem do tego przeznaczonym. Co mnie obchodzi twój insta i to jeszcze na temacie mojej kolekcji, jak się oczywiście nie odnosisz do tematu? Idź spamuj gdzie indziej, jak ci się moje zdjęcia i posty o moich zbiorach nie podobają.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #676 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 13:15:15 »
Byłem w Komikslandii i się okazało, że im przybyło komiksów w pudle z przeceną 50%, Thorgale 2 i 4 Hachette, WKKDC, Egmonty. Były Techniki Zastraszania i U kresu Dni, to wziąłem to drugie za 25 zł. Niezła cena. Poszedłem też do Antykwariatu Grochowskiego. Udało się wyrwać Kaczory Donaldy po 3 zł za sztukę w tym podwójny 500 numer. W środku trochę sieczka, bo za dużo stron niekomiksowych zrobili w tych latach 2002-2004. Ale trafiłem też na dwa numery z 1997 i 1998 roku z kartonowymi dodatkami w środku. No i to jest niezła rzecz za tą cenę.

« Ostatnia zmiana: Pt, 23 Czerwiec 2023, 14:07:20 wysłana przez Bazyliszek »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #677 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 14:49:16 »
Daję like'a za te KD, bo widzę tu numery, od których ja zaczynałem zbieranie. Dobrze pamiętam ten 500 numer.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #678 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 20:49:05 »
W 2001 też było mniej komiksów w kaczorze Donaldzie, zniknęły
też pasek komiksowy pod spisem treści i zawsze śmieszne, w 2001 już bardzo mało kupowałem a po raz ostatni KD kupiłem przed wielkanocą 2002. Ludzie na allegro za klasyczny numer z dodatkami potrafią dać powyżej 70 zł.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #679 dnia: Pt, 23 Czerwiec 2023, 21:59:48 »
Ja w 2001 roku już przestałem kupować ten tygodnik. Kasy u mnie było coraz mniej a sam magazyn tracił na jakości. Było mniej komiksów, były słabsze, a te gadżety to był jakiś żart. Przeszedłem na Giganty i nie żałowałem. Ale KD 1994-2000 to uber alles i najlepsze komiksy kaczkofańskie.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #680 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 21:26:57 »
Czasem tak bywa. Nawet u Taniej Książki

Offline PJP

« Odpowiedź #681 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 21:37:03 »
Między innymi to był jeden z kilku powodów, dla których już nic tam nie zamawiam  8)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #682 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 14:37:17 »
@UP
No bez przesady. Zdarzyło mi się może ze 2 razy na intensywne ostatnie 3 lata. Bo gdzie teraz dostarczają dobrze? :)

Wróciły do Empiku duopaki Megagiga + Mamut, to kupiłem od razu z Hokus Pokus i Wielkim Kinem. Tych akurat numerów nie miałem. W Złotych Tarasach dziś widziałem też zestaw z Mamutem 33 "W krainie Faraonów". Tego też nie mam, więc jeśli trafię na pakiet tego numeru np. z "Nocną Przygodą", to kupię jeszcze jeden taki pakiet 1/23. W weekend poszukam po Galeriach warszawskich.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #683 dnia: Pt, 14 Lipiec 2023, 08:51:23 »
Pakiet czerwcowy kupiony. Śmierć Jean de Wolff się nie załapała, bo jeszcze dobrze w dyskontach się nie pojawiła. Dokupiłem jeszcze dwa Mamuty z pakietów w Empiku i teraz brakuje mi ich 15 sztuk a nie 17.

Offline ilon

« Odpowiedź #684 dnia: Wt, 18 Lipiec 2023, 23:22:02 »
jeśli mogę coś tu napisać to chciałabym zauważyć że masz mało polubień Twoich wrzutek w porównaniu do innych userów. Może gdybyś dawał like innym w ich wątkach kolekcyjnych to byś miał więcej polubień? tak sobie napisałam co myślę w tej chwili ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #685 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 00:12:47 »
To chyba nie przedszkole, żebyśmy się mieli przejmować, kto ma ile like'ów pod zdjęciem?

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #686 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 08:35:12 »
jeśli mogę coś tu napisać to chciałabym zauważyć że masz mało polubień Twoich wrzutek w porównaniu do innych userów. Może gdybyś dawał like innym w ich wątkach kolekcyjnych to byś miał więcej polubień? tak sobie napisałam co myślę w tej chwili ;)
Sam dawałbym więcej lików ale z forum korzystam przez Tapatalk, a przez tą aplikację nie mogę dawać lików

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #687 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 08:37:17 »
@Antek
Dlatego ja na komórce czytam forum przez normalną przeglądarkę a nie przez Taptalk.

Się zrobiło tutaj tylu moich hejterów, że ciężej mi wywalczyć kolejne lajki. Zwłaszcza, że ja sam michała81 i xanara w życiu bym teraz nie polajkował. Mi tam wystarczy że mam Kolekcję na te ponad 1600 komiksów, największy temat o Kolekcjach w tym dziale i wiem, że jest co podziwiać mimo wszystko. Ktoś zechce, to polubi a jak nie, to przecież to tylko statystyka.

@ilon - polajkuj wszystkie inne moje zdjęcia/posty z tego tematu, to mi nabijesz 40 lajków w rankingu i zawsze trochę awansuję. :) Np. saruman czy Necr09 się starają. :)
« Ostatnia zmiana: Śr, 19 Lipiec 2023, 08:53:05 wysłana przez Bazyliszek »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #688 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 09:36:24 »
Taptalk jednak wygodniejszy

Offline michał81

« Odpowiedź #689 dnia: Śr, 19 Lipiec 2023, 10:38:13 »
Mi tam wystarczy że mam Kolekcję na te ponad 1600 komiksów, największy temat o Kolekcjach w tym dziale i wiem, że jest co podziwiać mimo wszystko.
Śmiechłem.

Czy ty widziałeś kolekcje @roble? Albo @komiksowe_waria(n)ty? Albo @sad_drone? Twoja jest jednolita i monotematyczna. Sorry ale taka jest prawda.