Autor Wątek: UFO istnieje?  (Przeczytany 34896 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gashu

Odp: UFO istnieje?
« Odpowiedź #330 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 14:16:58 »

Offline Yorik

« Odpowiedź #331 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 14:50:16 »
Znowu piszesz bzdury, dron był od samego początku zidentyfikowany jako dron, dlatego złapano tych ludzi, bo szukano operatora drona, zapewne jakiegoś komercyjnego i małego.

Wyjaśnię dla postronnych - kolega @Komiks jest w spektrum autyzmu, i nie operuje czasem ironią, sarkazmem, grami słownymi. Jego postrzeganie pewnych rozmów i styl prowadzenia ich, jest idąc za tym trochę inny. Nie gorszy, nie głupszy, po prostu inny. Jako jaskrawy przykład mogę przytoczyć postać Draxa z filmowych Strażników Galaktyki, który też traktuje dosłownie wszelkie metafory.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline komiks

« Odpowiedź #332 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 14:55:08 »
Ja też wyjaśnię - Yorik jest niedorozwinięty intelektualnie.
PS jeśli rościsz sobie prawo do przypisywania mi autyzmu, to ja również mam prawo do diagnozy Twojej osoby.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Yorik

« Odpowiedź #333 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 16:37:45 »
Nie, Ty mnie po prostu obraziłeś, a ja skądinąd słusznie zakwalifikowałem dość oczywiste symptomy autyzmu, które w różnych dyskusjach tutaj prezentujesz. I zaprezentowałeś też w tym temacie, czego przykład podałem wyżej. Jeśli tak Cię to obruszyło, to może jesteś jeszcze nie zdiagnozowany. Jak np. wielu ludzi w pokoleniach naszych rodziców/dziadków. Twoje odczucia względem spektrum autyzmu, bycia autystą, jak mniemam negatywne to Twój problem - bo to nie jest żadna choroba, ani nic obraźliwego. Większość autystów których znam, mają bardzo dobre zawody, nie mówiąc o zarobkach. Więc Cię niczym nie obraziłem. Za to Ty już mnie tak, a mogłeś po prostu się zreflektować.

Zakładam jednak że jak ochłoniesz to mnie przeprosisz.  ;) A ja wybaczę, bo taką już mam naturę.
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Wrzesień 2025, 16:40:17 wysłana przez Yorik »

Offline komiks

« Odpowiedź #334 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 17:53:15 »
To jest Twoja opinia, według mnie to Ty mnie obraziłeś, a ja skądinąd słusznie zakwalifikowałem Twoje dość oczywiste symptomy niepełnosprawności intelektualnej w stopniu lekkim. Osoby z tym stopniem mają trudności z zrozumieniem pojęć abstrakcyjnych. Takim abstrakcyjnym pojęciem jest właśnie UFO. Nie rozumiesz tego terminu i kiedy Ci to wytknąłem, to postanowiłeś odwrócić kota ogonem i zamienić w żart. To już nie pierwszy raz kiedy próbujesz w ten sposób się wywinąć, ale to Ci się nie udaje. Zauważyłem też, że kiedy denerwujesz się to atakujesz, może to działało na Wykopie skąd przyszedłeś, ale tutaj lepiej żebyś trzymał się zasad i zachowywał jak inni użytkownicy. Możliwe w ogóle, że Cię z tego wykupowy wykopali, nie zdziwiłbym się.

Offline Yorik

« Odpowiedź #335 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 18:22:25 »
Jeśli poczułeś się tym urażony, to przepraszam. Ale w mojej bańce towarzyskiej, to nie jest obraźliwie. Jeden kolega autysta - programista 20k, drugi - żona i dziecko. Dla mnie napisanie że ktoś jest autystą nie oznacza = głupkiem, kimś gorszym.

Możliwe w ogóle, że Cię z tego wykupowy wykopali, nie zdziwiłbym się.

Akurat niedawno dostałem powiadomienie 5 lecie konta, więc jeszcze nie wykopali. Ty też tam spędzałeś czas, przecież widać to po wielu rzeczach które pisałeś, więc nie wiem czemu czynisz mi z tego jakiś zarzut, który w domyśle miałby mnie zawstydzić. Wykop, Filmweb, Reddit, wpisz cokolwiek, każda większa strona społecznościowa ma swoje problemy, i to że na jakiejś spędzam czas nie rozumiem, jak miałoby mi umniejszać. Na facebooku też dużo szamba - to mam się wstydzić że mam tam konto? No dajże spokój ;)

auważyłem też, że kiedy denerwujesz się to atakujesz

Jo, czasem łatwo się irytuje w dyskusjach internetowych. Pracuje nad tym. Ale na Ciebie się teraz nie zdenerwowałem. Bardziej byłem znużony, że znowu przerosła Cię prosta humorystyczna metafora. Wszedłem do tematu o UFO - bo wojenny usunęli, i podciągnąłem UFO pod drona. Było to tak absurdalne zakwalifikowanie drona jakichś dwóch białorusinów, że każdy raczej załapał. Więc Twoja analiza jest błędna - nie musiałem wybrnąć z niczego żartem, bo moje motywacje były oczywiste od pierwszej wiadomości. Kontynuowałem żart, bo liczyłem że zrozumiesz, że wziąłeś błędnie na poważnie coś, co od początku było próbą obejścia braku wątku wojennego.
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Wrzesień 2025, 19:00:24 wysłana przez Yorik »

Offline komiks

« Odpowiedź #336 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 18:38:06 »
Jeśli poczułeś się tym urażony, to Cię przepraszam. Ale w mojej bańce towarzyskiej, to nie jest obraźliwie. Jeden kolega autysta - programista 20k, drugi - żona i dziecko. Dla mnie napisanie że ktoś jest autystą nie oznacza = głupkiem, kimś gorszym.
Nie jest obraźliwe, jeśli ktoś ma stwierdzony autyzm, podobnie jak nie jest obraźliwe bycie upośledzonym.

Ty też tam spędzałeś czas, przecież widać to po wielu rzeczach które pisałeś, więc nie wiem czemu czynisz mi z tego jakiś zarzut, który w domyśle miałby mi umniejszać.
Mylisz się, nie mam konta na Wykopie i nie czułem nigdy potrzeby założenia. Czytanie to co innego, chociaż ostatnio wkurzają coraz bardziej, najpierw cenzura wyrazów teraz dla osób bez konta blokują całe tematy.

Wykop, Filmweb, Reddit, wpisz cokolwiek, każda większa strona społecznościowa ma swoje problemy, i to że na jakiejś spędzam czas nie rozumiem, jak miałoby mi umniejszać. Na facebooku też dużo szamba - to mam się wstydzić że mam tam konto? No dajże spokój ;)
Wymieniasz specyficzne strony, zawsze wolałem specjalizowane fora.

Bardziej byłem znużony, że znowu przerosła Cię prosta humorystyczna metafora. Wszedłem do tematu o UFO - bo wojenny usunęli, i podciągnąłem UFO pod drona.
Czyli przynajesz, że to nie był temat o UFO, może popracuj nad metaforami ;)

Było to tak absurdalne zakwalifikowanie drona jakichś dwóch białorusinów, że każdy raczej załapał. Więc Twoja analiza jest błędna - nie musiałem wybrnąć z niczego żartem, bo moje motywacje były oczywiste od pierwszej wiadomości. Kontynuowałem żart, bo liczyłem że zrozumiesz, że wziąłeś błędnie na poważnie coś, co od początku było próbą obejścia braku wątku wojennego.
LOL idziesz w zaparte.

Offline Yorik

« Odpowiedź #337 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 18:42:49 »
Nie jest obraźliwe, jeśli ktoś ma stwierdzony autyzm, podobnie jak nie jest obraźliwe bycie upośledzonym.

Nie uważam by to było symetryczne. Ja podałem Ci przykłady dlaczego podejrzewam cię o bycie w spektrum - cechy, zachowania, które się z tym kojarzą. Natomiast jeśli mamy rozumować tak dosłownie, to będąc upośledzonym nie byłbym w stanie napisać zrozumiałej wiadomości jak teraz. Nie musisz cenić wysoko mojego intelektu, ale zgodzimy się chyba, na temat sporego prawdopodobieństwa, że raczej jestem pełnosprawny umysłowo. Więc z mojej perspektywy chciałeś po prostu podbić stawkę - "On mi autyzm stwierdza? to patrzcie co ja mu teraz stwierdzę!".

No ale w sumie, to nie ważne. Daliśmy sobie po razie w pochmurny dzień na odreagowanie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 17 Wrzesień 2025, 18:51:03 wysłana przez Yorik »

Offline Yorik

« Odpowiedź #338 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 18:52:42 »
@Komiks i jeszcze jedno:

Znane osoby z autyzmem lub zespołem Aspergera to m.in.:
Wolfgang Amadeusz Mozart,
Albert Einstein,
Alfred Hitchcock,
Isaac Newton,
Lionel Messi,
Elon Musk,
Daryl Hannah.

Ależ ja Cię obraziłem ;)

Offline komiks

« Odpowiedź #339 dnia: Śr, 17 Wrzesień 2025, 19:07:26 »
W Polsce również mamy znane osoby z upośledzeniem, np aktorzy z serialu Klan, a na świecie jest ich więcej. Również mogę argumentować, że jesteś w doborowym towarzystwie. Nie wiem czy Ciebie to bawi, bo mnie nie. Napisz lepiej coś o UFO, może jakąś historyjkę o porwaniu? 👽

Offline komiks

« Odpowiedź #340 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 17:48:37 »
W dużym skrócie - wszystkie zjawiska od astronomicznych po pogodowe, można wyjaśnić aktywnością UFO i nie da się tego obalić. Kosmici istnieją, ale jeśli uważasz, że się z tobą kontaktują, to masz halucynacje.

Offline Yorik

« Odpowiedź #341 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 18:11:37 »
Ja bym obrócił pytanie, bo "filozoficznie" pytanie o istnienie innych cywilizacji, jest dla mnie identyczne bezproduktywne, jak pytanie czy Bóg istnieje. Pewnie istnieją, skoro my istniejemy. Co to zmienia? Jeśli Bóg istnieje, to cool. Jeśli nie istnieje, to bez znaczenia, bo codzienność wygląda i tak, tak jakby nie istniał, a jeśli by istniał to nie zmienia to codziennego zła tego świata. Zwłaszcza, że ludzie spierają się o istnienie Boga głównie z samolubnych pobudek - bo za tym ma iść w domyśle życie pozagrobowe, czyli argument szantażu, na którym poniekąd (nie tylko - żeby urażeni wierni zaraz nie atakowali) opiera się fenomen każdej religii. A jakby Bóg istniał, ale bez życia pozagrobowego? Stworzył świat jak stworzył, ale po śmierci nic nie ma. Nie przewidział tego w swoim planie. Albo ewentualnie, przewidział tylko piekło, dla niepokornych. Nadal religia byłaby tak znacząca w życiu ludzi?

Mam to gdzieś, czy kosmici istnieją. Z drugiej strony, najazd kosmicznych wojsk na Ziemie pomógłby zakończyć wojny i spory na świecie, i skupienie mocy przerobowych na wrogu z kosmosu. Ależ byłaby to jednak straszna wojna, bo nie byłoby żadnych łupów po do podzielenia. Skąd wiem że by tak było? Jestem bardzo mądry i czytałem Watchmen Alana Moore'a, komiks dla prawdziwej inteligencji. Żartowałem. Nie wiem co by było.

Offline komiks

« Odpowiedź #342 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 18:21:07 »
Jeśli Bóg istnieje, to cool. Jeśli nie istnieje, to bez znaczenia, bo codzienność wygląda i tak, tak jakby nie istniał, a jeśli by istniał to nie zmienia to codziennego zła tego świata.
Tutaj nie zgodzą się z Tobą osoby wierzące, dla których istnienie Boga jest sensem życia.

Offline Yorik

« Odpowiedź #343 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 18:24:00 »
Piszę ze swojej perspektywy. Najbliżej mi do agnostyka. Jestem za malutki, by odpowiedzieć na jedno z największych pytań świadomego świata, i mieć co do niego pewność. Zazdroszczę więc osobom wierzącym i ateistom, że są tej kwestii tak pewni.

Online Xmen

« Odpowiedź #344 dnia: Nd, 02 Listopad 2025, 20:13:44 »
Ja bym obrócił pytanie, bo "filozoficznie" pytanie o istnienie innych cywilizacji, jest dla mnie identyczne bezproduktywne, jak pytanie czy Bóg istnieje. Pewnie istnieją, skoro my istniejemy. Co to zmienia? Jeśli Bóg istnieje, to cool. Jeśli nie istnieje, to bez znaczenia, bo codzienność wygląda i tak, tak jakby nie istniał, a jeśli by istniał to nie zmienia to codziennego zła tego świata. Zwłaszcza, że ludzie spierają się o istnienie Boga głównie z samolubnych pobudek - bo za tym ma iść w domyśle życie pozagrobowe, czyli argument szantażu, na którym poniekąd (nie tylko - żeby urażeni wierni zaraz nie atakowali) opiera się fenomen każdej religii. A jakby Bóg istniał, ale bez życia pozagrobowego? Stworzył świat jak stworzył, ale po śmierci nic nie ma. Nie przewidział tego w swoim planie. Albo ewentualnie, przewidział tylko piekło, dla niepokornych. Nadal religia byłaby tak znacząca w życiu ludzi?

Mam to gdzieś, czy kosmici istnieją. Z drugiej strony, najazd kosmicznych wojsk na Ziemie pomógłby zakończyć wojny i spory na świecie, i skupienie mocy przerobowych na wrogu z kosmosu. Ależ byłaby to jednak straszna wojna, bo nie byłoby żadnych łupów po do podzielenia. Skąd wiem że by tak było? Jestem bardzo mądry i czytałem Watchmen Alana Moore'a, komiks dla prawdziwej inteligencji. Żartowałem. Nie wiem co by było.
Myślałem, że wiesz czy kosmici istnieją. Tak samo jak Bóg. Myślałem nawet, że powiesz nam co myślą i czują ;) Może Wayne nam powie ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.