Autor Wątek: UFO istnieje?  (Przeczytany 34785 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: UFO istnieje?
« Odpowiedź #165 dnia: Wt, 04 Lipiec 2023, 23:41:23 »
Nie wiem o co Ci chodzi, rozwij pls.

Sformułowanie "średniowieczne oskarżenia o czary" sugeruje jakieś specjalne podejście w tym okresie do zagadnienia czarów. A w każdym razie inne od tego z ery neolitu, starożytności czy (dajmy na to) baroku. Dlatego jestem ciekaw dlaczego padło takie określenie a nie "renesansowe oskarżenia o czary".
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline HugoL3

« Odpowiedź #166 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 00:12:32 »
Pytacie go o kłamstwa z historii, ja o nich napisałem kilka stron temu. Według rządu USA więzienia CIA w Polsce miały nie istnieć. Tak samo strefa 51.

Dużo tu filozofujecie, a fajnie byłoby przedyskutować różne konkretne zajścia, do których dochodziło i które urosły do miana legend. Np Valiant Thor.

Offline Spiff

« Odpowiedź #167 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 00:22:31 »
Osoby o przeciętnych zdolnościach umysłowych, nie potrafią ogarnąć matematyki i fizyki, dlatego uciekają się do zjawisk nadprzyrodzonych, typu kosmici, duchy, wampiry, bo to są wstanie objąć umysłem.
to o mnie !  :D
...
Spoiler: PokażUkryj
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Lipiec 2023, 00:24:29 wysłana przez Spiff »
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline komiks

« Odpowiedź #168 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 00:40:03 »
Sformułowanie "średniowieczne oskarżenia o czary" sugeruje jakieś specjalne podejście w tym okresie do zagadnienia czarów. A w każdym razie inne od tego z ery neolitu, starożytności czy (dajmy na to) baroku. Dlatego jestem ciekaw dlaczego padło takie określenie a nie "renesansowe oskarżenia o czary".
Źle się wyraziłem, chodziło mi o XV-XVII wiek, czyli to już jest schyłek średniowiecza, a właściwie renesans, albo jak kto woli nowożytność, bo ostatnie ofiary były nawet po 1800 roku. I tak, w wtedy mieliśmy do czynienia z czymś wyjątkowym, procesy o czary z tamtej epoki są słynne, jak chociażby czarownice z Salem, powstały wspaniałe podręczniki jak Malleus Maleficarum napisany przez psa Boga, PDK ;)

Pytacie go o kłamstwa z historii, ja o nich napisałem kilka stron temu. Według rządu USA więzienia CIA w Polsce miały nie istnieć. Tak samo strefa 51.
Obie sprawy bardzo szybko wyszły na jaw. To że były ukrywane przed opinią publiczną, to nie jest nic dziwnego. Jest mnóstwo dokumentów tajnych i ściśle tajnych, normalna sprawa. Nawet w korporacjach masz poziomy dostępu, czy szeregowi pracownicy, powinni się czuć zagrożeniu w związku z tym, że korporacja coś przed nimi ukrywa? Czy zamieszane są w to obce rasy? Albo rządy, które współpracują z obcymi rasami? Tak można fantazjować, podatny grunt.

Dużo tu filozofujecie, a fajnie byłoby przedyskutować różne konkretne zajścia, do których dochodziło i które urosły do miana legend. Np Valiant Thor.
No i co z tym Valiant Thor, pokaż jakieś dowody, bo chyba nie chodzi o opowieści?

to o mnie !  :D
...
Spoiler: PokażUkryj

Nie wiem, a o Tobie? Na pewnym poziomie matematyka i fizyka każdego zagina.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

sum41

• Gość
« Odpowiedź #169 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 08:35:14 »
P piszesz ze foliarze maja swój swiat i niemozna im przegadac ale ty wcale nie lepszy.

Podal ci przyklady klamstw to juz sobie wyjasniles ze tak ale szybko wyszlo na jaw to się nie liczy no i w korpo i rzadach sa tajemnice to tez ok... Wkladasz tez i przypisujesz wszedzie obcych, czy on przy wiezeieniach lub strefie 51 pisal cos o obcych, nie, podal tylko przyklad klamstw ktorych sie domagales.
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Lipiec 2023, 09:33:40 wysłana przez sum41 »

Offline komiks

« Odpowiedź #170 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 09:56:44 »
P piszesz ze foliarze maja swój swiat i niemozna im przegadac ale ty wcale nie lepszy.

Podal ci przyklady klamstw to juz sobie wyjasniles ze tak ale szybko wyszlo na jaw to się nie liczy no i w korpo i rzadach sa tajemnice to tez ok... Wkladasz tez i przypisujesz wszedzie obcych, czy on przy wiezeieniach lub strefie 51 pisal cos o obcych, nie, podal tylko przyklad klamstw ktorych sie domagales.

To może od początku. @HugoL3 napisał, że rządy ukrywają prawdę przed opinią publiczną w niektórych sprawach. I według niego to jest argument, że rząd posiada statki obcych. Dobrze to rozumiem?

Jak dla mnie to jest kontrargument, bo wszystkie te afery i tajne rzeczy dość szybko wyszły na jaw, co pokazuje, że bardzo trudno utrzymać takie niewygodne sprawy w ścisłej tajemnicy, a co dopiero statki obcych i ciała kosmitów przez kilka dekad.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #171 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 10:28:01 »
Politycy ciagle klamia zeby utrzymac sie u wladzy i miec kontrole nad spoleczenstwem. Przykladow jest mnostwo. Tak z historii jak i z dnia obecnego. Wszystko po to by kontrolowac ludzi i nadal byc u wladzy. Czy to faraonowie ktorzy wmawiali ludziom ze sa bogami, czy koscioly ktore przeinaczaly wiare na swoje potrzeby ich mariaze z krolami aby jeszcze bardziej umocnic wladze. Wywolywanie wojen, konfiktow, kryzysow gospodarczych w imie wlasnych interesow tylko naiwni mysla ze to przypadki. Codziennie klamia wystarczy wlaczyc tv.
Jesli chodzi o mozliwe ingerencje obcych cywilizacji to wiadomo kto chce myslec ze nie i koniec ten moze tak myslec tak samo ktos moze myslec i byc przekonany ze na pewno byly. Ja nie mam dowodow wiec twierdze ze moze byly i nam zostawili. Sa znaki jak plaskowyz Nazca, piramidy w roznych zakatkach swiata ktore tak naprawde naukowcy maja tylko podejrzenia do czego sluzyly jak i jak byly budowane to tylko teorie ktore mozna zrownac z teoriami o obcych cywilizacjach. Tak samo powstanie czlowieka mozna wierzyc w teorie o ewolucji ktora jest tylko teoria bez twardych dowodow tak samo mozna wierzyc w slowo przekazywane a pozniej spisane ktore jest podobnym dowodem w swietle naukowym.

Offline Grzesko

« Odpowiedź #172 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 10:31:30 »
Mi nie chodzi o to zeby Cie przekonac bo bez dowodow sie nie da. Uwazam tylko ze jest to mozliwe, jest wiele niewyjasnionych zjawisk i pozostalosci ktore moga o tym swiadczyc. Mimo XXI wieku naukowcy wciaz nie wiedza podstawowych rzeczy o pochodzeniu czlowieka i historii swiata. To sa tylko teorie.

Offline komiks

« Odpowiedź #173 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 10:36:42 »
Tak samo powstanie czlowieka mozna wierzyc w teorie o ewolucji ktora jest tylko teoria bez twardych dowodow
Tutaj skończyłem czytać Twoje wywody, dowiedz się co to jest teoria naukowa.

Offline death_bird

« Odpowiedź #174 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 11:03:38 »
Źle się wyraziłem, chodziło mi o XV-XVII wiek, czyli to już jest schyłek średniowiecza, a właściwie renesans, albo jak kto woli nowożytność, bo ostatnie ofiary były nawet po 1800 roku. I tak, w wtedy mieliśmy do czynienia z czymś wyjątkowym, procesy o czary z tamtej epoki są słynne, jak chociażby czarownice z Salem, powstały wspaniałe podręczniki jak Malleus Maleficarum napisany przez psa Boga, PDK ;)

To jest właśnie ta dosyć mocno kłamliwa, ale skutecznie wbita ludziom do głów przez (niemiecką i anglosaską) kulturę masową zbitka myślowa. Jakkolwiek czary i parający się nimi zawsze byli mniej czy bardziej na cenzurowanym o tyle prawdziwa histeria pt. "polowania na czarownice" wybuchła dopiero w XVI wieku za sprawą protestantyzmu. I o ile w pierwszej chwili może się to wydawać nieintuicyjne, bo ludzie mają właśnie zakodowane dwa pojęcia, tzn. "wieki ciemne" i "polowania na czarownice" co łącznie daje skrót myślowy pt. "średniowieczne polowania na czarownice" to jednak za owo zjawisko odpowiada w bardzo przeważającej mierze protestantyzm. A ściślej luteranizm. I dopiero gdy czyta się biografię Lutra, dopiero wtedy puzzle układają się w całość, bo też imć Luter był wyjątkowym mizoginem i jego "nauczanie" przesiąknięte jest (delikatnie rzecz ujmując) solidną dawką niechęci w stosunku do kobiet.
« Ostatnia zmiana: Śr, 05 Lipiec 2023, 11:07:26 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Grzesko

« Odpowiedź #175 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 11:04:20 »
To nie czytaj. Wierz w co chcesz. Tak samo Ty nie jestes w stanie nic udowodnic.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 11:17:06 »
To może od początku. @HugoL3 napisał, że rządy ukrywają prawdę przed opinią publiczną w niektórych sprawach. I według niego to jest argument, że rząd posiada statki obcych. Dobrze to rozumiem?

Jak dla mnie to jest kontrargument, bo wszystkie te afery i tajne rzeczy dość szybko wyszły na jaw, co pokazuje, że bardzo trudno utrzymać takie niewygodne sprawy w ścisłej tajemnicy, a co dopiero statki obcych i ciała kosmitów przez kilka dekad.

No wedlug mnie podal ci poprostu przyklady klamstw ktorych sie domagales a nie ze obcych tez gdzies maja.

Zreszta niech sam sie wypowie co mail na mysli bo ja to odebralem jako zwykle przyklady bez wkrecania w to obcych i statkow.

Wiele jest klamstw np rzad twierdzil ze obcy to sciema ale mimo to prowadzil tajny wojskowy projekt Blue Book gdzie 6% przypadkow nie potrafil wyjasnic.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #177 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 11:42:07 »
Chciałeś kłamstwa to Ci je przytoczyłem, czy szybko wyszły na jaw to bym z tym polemizował, w końcu w sprawie więzień prowadzone były międzynarodowe śledztwa.
Czy jest to potwierdzenie tego, że USA ma kontakty z pozaziemską cywilizacją? Nie, nie jest to potwierdzeniem, ale fakt, że wcześniej kłamali nie wyklucza, że znowu tego nie robią (Roswell albo inne wątki).

Napisałem o Thorze nie dlatego, że wierzę w to. Tylko dlatego, że jest to ciekawa opowieść. Istnieją dowody (podobno), że taki ktoś się pojawił, był traktowany jako VIP na terenie Pentagonu, a wnuczka prezydenta Eisenhowera potwierdza, że jej dziadek miał kontakt z kimś takim i traktował go na poważnie.
I tu pojawiają się kolejne osoby z tytułami naukowymi, którzy podobno brali udział w rozmowach z tym człowiekiem i mu wierzą. To wszystko brzmi jak odklejka do potęgi, próba zbicia kasy na książce, która opowiada tę historię albo chęc odwrócenia uwagi ludu w tamtych czasach od prawdziwych problemów.

Offline xanar

« Odpowiedź #178 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 12:11:16 »

Ten kanał różni się tym od innych tego typu kanałów, że pod koniec koleś weryfikuje te opowieści z rzeczywistością i większość tego wszystkiego to głupoty są.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline komiks

« Odpowiedź #179 dnia: Śr, 05 Lipiec 2023, 12:53:03 »
To nie czytaj. Wierz w co chcesz. Tak samo Ty nie jestes w stanie nic udowodnic.
Serio, zapoznaj się z podstawami, oglądnij ten film, zajmie Ci to 16 minut:

Od najważniejszych:
Prawo > Teoria > Hipoteza

Kosmici na Ziemi, to hipoteza.