Autor Wątek: UFO istnieje?  (Przeczytany 34797 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bender

• Gość
Odp: UFO istnieje?
« Odpowiedź #120 dnia: Nd, 02 Lipiec 2023, 22:35:28 »
Nauka do dziś niewie ...  czym jest smierc itd

Um... w jakim sensie? Bo chyba jednak wie bardzo chyba sporo.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #121 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:37:11 »
Może to niekoniecznie związane z ufo, ale ludzki samozapłon - nie ma wytłumaczenia jak do tego dochodzi, ale odnajdywano miejsca nieskażone pożarem, w których ludzkie zwłoki (a raczej to co po nich zostało) było spalone.
Tak samo trudno wyjaśnić jak X lat temu wzniesiono budowle, których człowiek nie powinien być w stanie zbudować.

Offline xanar

« Odpowiedź #122 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:40:44 »
Teraz też są takie budowle, tylko ludzie się zastanawiają - jak to mogło tyle kosztować  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

sum41

• Gość
« Odpowiedź #123 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:42:02 »
Um... w jakim sensie? Bo chyba jednak wie bardzo chyba sporo.

Dlaczego cialo przestaje funkcjonowac, co je napedza, co dzieje sie z tym czyms co napedzalo nasze cialo, przestaje isrniec, przenosi sie gdzies.

Do dzis tez niewiadomo jak zbudowano np piramidy ( nie wchodzac w temat czy wogole egipcjanie), jak umieszczano ogromne wazace setki ton kamienie, czym tak perfekcyjnie je obrabiano ze kartki nie mozna wlozyc miedzy ich  laczenia, wyglada to jakby byly zmiekczane jak plastelina itd no ale wiadomo nie bylo internetu to mieli duzo czasu i dluteczkami wszystko obrabiali...
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:43:38 wysłana przez sum41 »

Offline xanar

« Odpowiedź #124 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:49:44 »
Perfekcyjnie obrobione kamienie mówisz:

A tu jeden koleś przenosi bloki po 20 ton

« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Lipiec 2023, 09:57:00 wysłana przez xanar »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:02:49 »
Dlaczego cialo przestaje funkcjonowac, co je napedza, co dzieje sie z tym czyms co napedzalo nasze cialo, przestaje isrniec, przenosi sie gdzies.

...eee. ale to są podstawy bilogii, wiec trudno tu mówić, że "nauka do dziś nie wie". A z "tym co się gdzieś przenosi" to rozumiem, że chodzi Ci o nie wiem.. duszę, "life force" jakkolwiek to nazwać? Jakim sposobem nauka ma wyjaśniać coś na co nie ma nawet przesłanek, że istnieje, a Ty już stwierdzasz  z przekonaniem że gdzis się przenosi.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #126 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:16:53 »
No fajnie bo sobie gosc na plaskim terenie to zrobil, zobacz jakie bloki kamienne są na Machu Picchu, potem zobacz gdzie byl kamieniołom i zobacz jak stromo i dalego musieli to tachac.

Nie wszystko wszedzie robili idealnie tym bardziej ze wiele rzeczy nieudolnie kopiowano po starszych cywilizacjach o ktorych np mowia Inkowie.

Tutaj zamiast wycinec kwadraty i prostokaty to sobie dla beki i utrudnienia pracy po pijaku wycinali, bo im bylo tak latwiej?

Tutaj masz o Sarkofagach z Serapeum. Rozmiary oraz poziom precyzji sarkofagów są zachwycające.

Nie wiem czy sie przenosi czy poprostu przestaje istniec a nastepne powstaje z nicosci ale cos nas napedza a po czasie tego czegos niema i cialo umiera.
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:20:42 wysłana przez sum41 »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #127 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:25:33 »
Tu do wygląda jakby ktoś docinał z grubsza bloki, a potem doasowywał przesuwając w tył i przód, jednocześnie ścierajac i dopasowujac oba bloki do siebie. Mozolne (zalezy jak twartdy materiał) , ale możliwe. I masz potencjalne zrozwiazanie. Pewnie nietrafne, ale wymyślone w 15 sekund. To ze nie znamy jakiegoś patentu jaki na to mieli nie znaczy, ze maczały w tym palce cywilizacja pozaziemskie.

Offline komiks

« Odpowiedź #128 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:35:56 »
No fajnie bo sobie gosc na plaskim terenie to zrobil, zobacz jakie bloki kamienne są na Machu Picchu, potem zobacz gdzie byl kamieniołom i zobacz jak stromo i dalego musieli to tachac.

Tutaj masz wytłumaczone, jak przemieszczano ciężkie monolity.

Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

sum41

• Gość
« Odpowiedź #129 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:36:56 »
Czy ja gdzies napisalem ze ufole w tym mieszali ? Wedlug oficjalnej nauki ziemia istniej 4,5mld lat, wedle aktualnego stanu nauki pierwszy gatunek zaliczany do rodzaju Homo pojawił się około 2,6 mln lat temu w Afryce czyli w skali wieku Ziemi niewiele. Bardzo prawdopodobne ze mogla istniec  na Ziemi inna cywilizacja ludzka ktora miala czas na rozwój i potrafila robic takie rzeczy ktore dzis trudno nam ogarnac.

Offline xanar

« Odpowiedź #130 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:49:38 »
Tak w skrócie, to to oni to zbudowali przy pomocy dźwigni i przeciwwagi.

No przecież Annunaki przyleciały z Nibiru i stworzyły człowieka homo sapniens, żeby im złoto wydobywali  :)

Offline komiks

« Odpowiedź #131 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 10:51:03 »
Bardzo prawdopodobne ze mogla istniec  na Ziemi inna cywilizacja ludzka ktora miala czas na rozwój i potrafila robic takie rzeczy ktore dzis trudno nam ogarnac.
Tobie trudno ogarnąć, wiele osób nie ma żadnego problemu z ogarnięciem i nagrywają o tym filmy edukacyjne.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Bender

• Gość
« Odpowiedź #132 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 11:02:39 »
Czy ja gdzies napisalem ze ufole w tym mieszali ? Wedlug oficjalnej nauki ziemia istniej 4,5mld lat, wedle aktualnego stanu nauki pierwszy gatunek zaliczany do rodzaju Homo pojawił się około 2,6 mln lat temu w Afryce czyli w skali wieku Ziemi niewiele. Bardzo prawdopodobne ze mogla istniec  na Ziemi inna cywilizacja ludzka ktora miala czas na rozwój i potrafila robic takie rzeczy ktore dzis trudno nam ogarnac.

Biorąc pod uwagę, że odkrywami skamieliny liczące kilkaset milionów lat, pech ze nie trafiliśmy na żadną wskazujaca na przedstawcieli pre-cywilizacji. Zwłaszcza w okolicach obiektów rzekomo przez nich wzniesionych.

Offline death_bird

« Odpowiedź #133 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 12:25:42 »
Do dzis tez niewiadomo jak zbudowano np piramidy

Piramidy to jedno, ale spekulacje nt wieku Sfinksa są dosyć ciekawe.
Generalnie intrygujące jest pochodzenie Sumerów. Bo w zasadzie wg dzisiejszych obowiązujących teorii należałoby uznać, że wyskoczyli magikowi z kapelusza.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline greg0

« Odpowiedź #134 dnia: Pn, 03 Lipiec 2023, 12:31:34 »
przecież film widziałem  ::)
W tym temacie nie używaj tego wyrazu !
ja ci wierzę.
ale są ludzie którzy nie wierzą w istnienie tego filmu. :D
« Ostatnia zmiana: Pn, 03 Lipiec 2023, 12:44:05 wysłana przez greg0 »
Ważne żeby narzekać...